< Terug naar overzicht
Onze Product Manager aan het werk in Thailand

Onze Product Manager aan het werk in Thailand

Jacco Holterman is Product Manager bij Sawadee en verantwoordelijk voor het reisaanbod in een deel van Azië en Noord-Amerika. In april dit jaar reisde Jacco naar Thailand om de Sawadee routes in dit heerlijke land te inspecteren.

Ko Samed, Chiang Rai, Mae Salong, Chiang Mai, Bangkok, Kanchanaburi, Ko Samui, Khao Sok, Khao Lak en Koh Yao Noi in 15 dagen, ik ben al diverse malen voor gek verklaard voor dit schema. Maar ik hou van efficiëntie, niet echt van stilzitten en af en toe een paar uurtjes relaxen is genoeg voor mij. Met dat idee en een berg afspraken voor hotelinspecties, ontmoetingen met lokale partners en het bezoeken van nieuwe plekken stapte ik in het vliegtuig voor mijn dienstreis naar Thailand.


Kletsnatte gelukwensen

Na aankomst op Suvarnabhumi, de internationale luchthaven van Bangkok, is Ko Samed het eerste doel. Maar voordat we daar aankomen raken we verzeild in het staartje van Songkran dat in dit deel van Thailand nog wat langer gevierd wordt. Tijdens Songkran, Thais nieuwjaar, gooit iedereen elkaar nat - iets wat gezien wordt als een gelukwens. Het gaat er niet zachtzinnig aan toe, met grote emmers en zelfs brandweerspuiten worden de gelukwensen over wildvreemden uitgestort. Met mijn vliegtuigkleren nog aan hoef ik niet per se nat te worden, maar ik neem wel de gelegenheid om achter de ramen van de Toyota minivan wat filmpjes en foto’s te maken. Hilarisch eigenlijk.


Aan het werk

Mijn reis begint dus op Ko Samed, een eilandje prettig dichtbij Bangkok, ongeveer 3 uur rijden, en ideaal om een paar dagen je rondreis af te sluiten. Hoewel het eiland zich behoorlijk ontwikkeld heeft sinds de eerste keer dat ik er was (27 jaar geleden), heb ik nog steeds het echte eilandgevoel. Het is betrekkelijk klein en er is nauwelijks autoverkeer, je kunt er goed tot rust komen. De meeste accommodaties die we er gebruiken in onze reizen liggen direct aan het strand. Die zijn er in overvloed en bovendien heerlijk. 


Opium

In het noorden van Thailand reis ik via het stadje Chiang Rai, met zijn gezellige nachtmarkt, naar de Golden Triangle, het grensgebied met Laos en Myanmar. De naam verwijst naar andere tijden toen het gebied nog grotendeels leefde van de illegale opiumteelt. In het opium museum steek ik veel op van de strijd die er geleverd is. Uiteindelijk heeft de lokale bevolking met behulp van ‘koninklijke projecten’ andere bronnen van inkomsten kunnen aanboren. In Mae Salong bijvoorbeeld, een leuk stadje hoog in de bergen met een Chinese historie, heeft het verbouwen van thee gezorgd voor deze ommekeer. Voor de lokale markt, waar de bergvolken uit de omgeving hun waar verkopen, moet je vroeg opstaan, maar dat is meer dan de moeite waard.


Fietsen door smalle straatjes

In Bangkok is mijn verblijf weer wat zakelijker; veel afspraken met lokale partners, maar toch besluit ik om op zaterdagochtend mee te gaan met de georganiseerde fietstocht. Deze fietstocht bieden we aan als optionele excursie in de meeste van onze Thailand reizen en is in één woord geweldig! We fietsen in Chinatown door smalle, levendige straatjes, bezoeken een Chinese tempel en de flowermarket en zetten de fiets op de boot om de Chao Praya Rivier over te steken en aan de overkant onze tocht voort te zetten. Echt een fantastische manier om een andere kant van Bangkok te ontdekken, weg van de grote highlights.


Ultiem eilandgevoel

Nadat ik de stad Kanchanaburi heb bezocht reis ik door naar het zuiden. Op Ko Samui inspecteer ik een groot aantal hotels en bezoek dan Khao Sok National Park en Khao Lak. Mijn laatste bestemming is Ko Yao Noi. Dit is een klein eilandje tussen Krabi en Phuket, in de baai van Phang Nga. We doen dit eiland aan in onze Thailand Zuid PopUp reis. Het ultieme eilandgevoel ervaar je hier; stille stranden, ongerepte mangrovebossen en een vriendelijke bevolking die voornamelijk van visserij en landbouw leeft. Ik word door een visser meegenomen naar zijn werkplek, een groot drijvend vlot met bassins waarin allerlei exotische vissen en schaaldieren leven. Door de host van de lokale homestay wordt ik verrast op een heerlijke seafood lunch. Na mijn laatste nacht van deze drukke maar zeer bijzondere reis op dit heerlijke eilandje stap ik weer in het vliegtuig naar Amsterdam. Tijd om verslag uit te brengen!

Bekijk hier Jacco's reisvideo:
 


Laat een reactie achter