< Terug naar overzicht
Primeur: nieuwe reis naar Nicaragua

Primeur: nieuwe reis naar Nicaragua

Sawadee biedt een waanzinnige rondreis alléén door Nicaragua aan. Maar wat weten we eigenlijk over dit land in Midden-Amerika? Wij nemen contact op met Arjen. Hij woont al jaren in Nicaragua en vertelt ons met veel enthousiasme over zijn land. Bekijk ook zeker de reisvideo onderaan het interview!

Arjen, hoe ben je ooit in Nicaragua terecht gekomen?

Ik kwam in Nicaragua tijdens een surftrip waarbij ik alle landen van Midden-Amerika leerde kennen. Nicaragua beviel het beste en daar ben ik na mijn rondreis teruggekomen voor een stage van mijn studie ‘International Land & Water Management’. In deze tijd heb ik mijn vrouw ontmoet en zijn we gaan wonen in de bergachtige regio van Matagalpa.

Wat voor een land is Nicaragua?

Een heel veelzijdig land, zowel in de bewoners, de cultuur als de landschappen. Je kan er uiteenlopende activiteiten ondernemen, maar toch is het land heel compact en goed bereisbaar. In vergelijking met buurlanden als Costa Rica is Nicaragua zeker wel een veel armer land, echt een ontwikkelingsland. Iets dat je in het straatbeeld duidelijk ziet, maar ook juist weer in de vriendelijkheid en openheid van de mensen.

Hoe is het om daar te wonen? 

Ik woon hier inmiddels heel wat jaren en de vrijheid om hier leuke dingen te ondernemen bevalt mij enorm. Zo woon ik op een koffieboerderij, waar we onze eigen koffie verbouwen. Als bedrijf hebben we een milieu educatie project waarmee we kinderen van de basisscholen in de stad met de hele klas mee op tour de natuur in nemen. De locals zijn meestal zelf nooit toerist geweest en dit is een leuke en leerzame manier om deze ervaring aan de jongeren mee te geven.

Waarom moet Nicaragua op het ‘reiswensenlijstje’ komen te staan?

Omdat het een gaaf land is waar je makkelijk en in korte tijd oneindig veel leuke en veelzijdige ervaringen kan opdoen. Of je nou van hiken, koloniale architectuur, een bezoek aan een community of het strand houdt; alles is hier makkelijk te ondernemen.

Wat maakt deze nieuwe reis door Nicaragua zo bijzonder?

De nieuwe Nicaragua reis neemt je mee naar de meest bijzondere plekjes. Dertig jaar geleden haalde Nicaragua enkel het nieuws door de felle burgeroorlog, maar vandaag de dag is het één van de veiligste landen van het continent. Deze super veelzijdige Nicaragua reis combineert bezoeken aan koloniale steden met natuurschoon langs de San Juan rivier en de twee vulkanen op het eiland Ometepe. We bezoeken koffievelden en watervallen in de noordelijke hooglanden en ervaren de geheel andere realiteit van de gemixte cultuur aan de Caribische kust.

Heb je nog een paar reistips voor ons? 

Geniet tijdens de reis vooral van de ongeplande momenten; in Nicaragua kom je van alles tegen en als je je ogen open houdt maak je allerlei leuke dingen mee! Staar je ook niet blind op het regen of droge seizoen. In Nicaragua regent het minder als buurland Costa Rica en zijn de regenseizoen maanden tussen juni en november prima te bereizen.


Bekijk hier de reisvideo van Nicaragua:
Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.