Naar het wereldwonder Petra | Blogs over Reizen
< Terug naar overzicht
Reisverslag Jordanië: een bezoek aan Petra

Reisverslag Jordanië: een bezoek aan Petra

Cynthia Nuijen bezoekt tijdens haar reis door Jordanië het wereldwonder Petra. Lees hier alles over haar ervaringen.

Naar het wereldwonder Petra

Nogal verward schrik ik wakker van mijn wekker die om 6 uur gaat. Op zulke momenten vraag ik mezelf altijd af waarom ik ook alweer de wekker zo vroeg heb gezet. Wanneer ik mij dit realiseer, spring ik uit bed, vlieg onder de douche, eet snel wat snacks, kam mijn haren, trek mijn kleren aan en verlaat de hotelkamer. Daar staan enkele medereizigers -net zo zenuwachtig en vreugdevol als ik- te wachten op de rest van de groep.

Om stipt 7 uur kun je naar binnen bij het park van Petra en omdat de touringcars op zulke tijdstippen nog niet arriveren, is het dus de perfecte tijd om zelf de omgeving van Petra te ontdekken. De avond en de dag ervoor zijn we al in het park geweest, maar hoe bijzonder is het als je één van de grootste wonderen bijna helemaal alleen kunt ervaren? Dat geeft toch altijd net een ander tintje. 

Het bekendste stuk in Petra is de ‘’Treasury of Al Khazneh’’. De weg hier naartoe is dan ook erg spannend. Het betreft een lang pad waarbij je steeds meer tussen de prachtige kloof doorloopt, om aan het eind een kleine glimp op te vangen van de ‘’Treasury’’. Bij elke stap die je zet vanaf dat moment wordt het wereldwonder meer en meer zichtbaar. En dan stokt mijn adem even… daar sta ik dan bij dit kippenvel-gevende uitzicht.

Kun je je voorstellen dat dit honderden jaren geleden is gemaakt door mensen met alleen hamers en beitels. Ongelofelijk! 

Geniet van uitzichten in de omgeving

Naast de ‘’Treasury’’ staan op de kaart in de omgeving van Petra ook routes aangegeven naar bijvoorbeeld het Al-Deir-klooster en naar de offerplek op bijna het hoogst gelegen punt. De laatste wandeling naar de offerplek besluiten we te doen. Ook tijdens deze wandeling zijn we de enige in de omgeving en komen we geen andere mensen tegen. Alleen wat berggeiten nemen hetzelfde pad en komen nieuwsgierig onze kant op. 


Het is een pittige, maar bijzondere tocht met veel treden omhoog. Gelukkig is het om half 8 in de ochtend nog niet heel warm en hebben we een lekkere temperatuur om onze tocht omhoog te maken. Wat extra snacks tussendoor, wat grapjes, veel slokken water, hier en daar een foto, geiten ontwijken, het komt allemaal voorbij terwijl we puffend en zuchtend omhoog lopen. De laatste klim is het pittigst, maar wanneer ik het uitzicht zie ben ik direct de gehele tocht vergeten. Wat een plaatje...

Andere highlights van Jordanië

En dit is nou juist één van de dingen wat reizen zo bijzonder en leuk maakt. Elk land is anders en heeft iets unieks. Je blijft je verwonderen over de dingen die je ziet en meemaakt. Bij deze reis door Jordanië voelde het echt alsof elk hoogtepunt nóg mooier was dan de vorige, terwijl je bij de vorige al dacht ‘’dit is echt het mooiste van de reis’’.

De uitgestrekte vlaktes van Wadi Rum

De dode zee


De King's Highway


Geweldig eten bij locals


 

Boek nu jullie familiereis
& krijg een Bever cadeaubon!


Boek t/m zondag 26 maart jullie familiereis voor zomer 2023 en krijg per boeking een Bever cadeaubon t.w.v. €125 om vrij te besteden. Hiermee kunnen jullie voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
De actie wordt automatisch toegepast op je boeking. De cadeaubon wordt uiterlijk binnen 3 weken na afloop van de actie per mail toegestuurd.