< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Angola Ruig en Ongerept reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Net als in de rest van Zuidelijk Afrika kent Angola een tropisch warme regentijd tussen november en april en een koudere droge tijd van mei tot oktober. De regentijd is niet echt geschikt om te reizen omdat wegen nóg onbegaanbaarder raken en omdat het gewoon oncomfortabel klam, heet en vochtig is. De droge winter, de Cacimbo, is de beste reistijd. April is dé regenmaand, maar in mei en juni is het land weer bereisbaar en op z’n groenst en zijn de watervallen op hun volst. Aan het eind van de cacimbo (oktober) wordt het al drukkend warm. Al onze reizen zullen tijdens de cacimbo plaatsvinden.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Dit is een relatief zware reis. Toerisme in Angola staat nog in heel kleine kinderschoentjes. De weinige toeristen die hier rondreizen, zijn vaak expats die al in Angola wonen en/of werken. De wegen zijn vaak bijzonder slecht en hebben de twijfelachtige reputatie tot de slechtste van Afrika te horen - en dat wil heel wat zeggen - al zijn de Chinezen hard bezig de infrastructuur op te knappen. Angola timmert dus letterlijk goed aan de weg, maar vooralsnog liggen er naast die wegen nog honderdduizenden landmijnen die nog altijd vele slachtoffers eisen. Als gevolg van de burgeroorlog zijn er tevens nog miljoenen vluchtelingen, zowel binnen Angola als in buurlanden Zambia en de DRC die langzaamaan terug komen naar hun vaderland. Luanda barst letterlijk uit z’n voegen en de musseques, de sloppenwijken, behoren tot de onmenselijkste ter wereld. En dat terwijl men aan de Ilha de Luanda de nacht wegdanst in de duurste nachtclubs en geld met bakken tegelijk uitgeeft. De tegenstellingen zijn dus werkelijk enorm in dit land en we zullen proberen van alles iets mee te krijgen, zonder iets te schuwen. Behalve de soms lange reisdagen, de slechte wegen en het wildkamperen krijg je dus psychologisch heel wat voor je kiezen. Het is een totaalervaring van alles wat prachtig en verschrikkelijk is in Afrika en het zal een ervaring zijn die je nog lang zal heugen. Ga niet naar Angola voor een klassieke wilde-dierensafari of een relaxte strandvakantie. Je krijgt Afrika in z’n meest rauwe en pure vorm te zien en daar zul je stamina, relativeringsvermogen en flexibiliteit voor nodig hebben. Wat je terugkrijgt is de reis van je leven.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We maken de hele reis gebruik van goed uitgeruste terreinwagens. Elke terreinwagen biedt plek aan 8 passagiers en heeft een openslaand dak zodat je perfect zicht hebt als je stilstaat of langzaam rijdt.. Naast de wagens voor de passagiers gaat er nog een back-up en materialenwagen mee. Ook tijdens de vrije dagen in Luanda hebben we de beschikking over de wagens zodat we korte excursies en/of een stadstour kunnen maken.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Angola Ruig en Ongerept

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!