< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Een complete rondreis door Ethiopië
 • Uitgebreid bezoek aan alle hoogtepunten in het Ethiopisch orthodoxe noorden
 • Uitgebreid bezoek aan de bijzondere stammen in het animistische zuiden
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten om het aantal lange reisdagen te beperken
 • Wandeling naar de bekende Tis Issat watervallen bij Bahir Dar
 • Bezoek aan de zoutkrater van El Sod
 • Drie dagen in Lalibela om alle rotskerken te bezoeken en te wandelen in de omgeving
 • Boottocht naar de kloostereilanden in het Tanameer (optioneel)
 • Prachtige wandeling in de Simien met spectaculaire uitzichten (optioneel)
 • Bijna elk vertrek is een festivalreis
 • Nederlandstalige reisbegeleiding

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: in verband met de verschillende festivals die wij tijdens onze reizen aandoen hebben veel reizen een afwijkende reisroute. De afwijkende routes vind je onder het kopje 'praktisch > festival'.

 • 1

  vlucht Brussel - Addis Abeba

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst in Addis Abeba

  image

  Nadat we onze intrek hebben genomen in het centraal gelegen hotel, kun je meteen Addis Abeba gaan verkennen. In de gezellige oude wijk Piassa kun je ronddwalen in de drukke winkelstraatjes, vol met juwelierszaakjes die de beroemde Ethiopische kruizen aanprijzen. In deze buurt ligt ook de St. George kathedraal, door keizer Menelik II gebouwd ter herinnering aan de overwinning op de Italianen.

  image

  Op de Mercato, de grootste markt van Afrika, kun je werkelijk alles kopen; speren, geurige kruiden en sierlijke koffiepotten die iedere familie gebruikt bij de traditionele koffieceremonie. Je kunt ook een bezoek brengen aan Lucy. Dit wereldberoemde, 3,5 miljoen jaar oude skelet staat in het National Museum. De Ethiopiërs noemen haar liefdevol Dinkinesh wat ‘jij bent prachtig’ betekent. Het Etnologisch Museum is ook de moeite waard.

 • 3

  naar Arba Minch

  image

  We rijden via een afwisselende route richting het zuiden. De wegen in het zuiden van Ethiopië kunnen slecht zijn, dus gaan we op pad met terreinwagens. Het met eucalyptusbomen en dennen bezaaide hoogland rond Addis Abeba maakt plaats voor een heuvelachtig landschap met acacia’s, uitgestrekte meren en een grote rijkdom aan vogelsoorten. Arba Minch, de laatste echte stad voor de bush begint, is prachtig gelegen aan twee meren. Ons hotel heeft een schitterend uitzicht over de meren Abaya en Chamo.

 • 4

  Arba Minch / boottocht Lake Chamo (optioneel)

  image

  In de ochtend brengen we een bezoek aan de Dorze nabij het dorpje Chencha. De Dorze staan bekend om hun metershoge hutten van hout en bamboe in de vorm van bijenkorven en om hun weefcapaciteiten. We maken een korte wandeling door het dorp en krijgen hier een uitleg over de cultuur. Ben je toe aan een rustige ochtend, dan kun je ook op eigen gelegenheid Arba Minch ontdekken of relaxen op het terras van het hotel met uitzicht over de meren.

  image

  ’s Middags kunnen we een boottocht maken over Lake Chamo naar de zogenaamde “crocodile market”. Dit is een aanrader: waarschijnlijk zag je nooit eerder zoveel grote krokodillen van zo dichtbij. Ook kun je nijlpaarden, visarenden, pelikanen en Guji vissers zien.

 • 5

  naar Konso / bezoek Fasha-markt

  image

  Vandaag gaan we vroeg op pad naar Konso. De weg wordt omzoomd met enorme bananenplantages en onze jeeps moeten regelmatig tussen enorme kuddes koeien door laveren, die door de veehoudende stammen naar de veemarkten worden gedreven. De Konso staan bekend om de houten totems die als eerbewijs op graven van 'helden' werden geplaatst. De totems symboliseren de held, zijn vrouwen en de gecastreerde vijanden die hij tijdens zijn leven heeft gedood. Hun ommuurde dorpen zijn een doolhof van steegjes, gemeenschapshuizen, tukuls en familie-erfjes.

  image

  De terrassen op de heuvels zijn beplant met 'sorghum', waarvan dit volk een eigen bier brouwt. Op zaterdag is het marktdag, en zie je van heinde en verre de vrouwen in hun karakteristieke kleurrijke shirts en strak naar achteren gevlochten haar naar de markt wandelen. De mannen dragen vaak felgekleurde hoedjes. Vandaag bezoeken we ook nog het prachtige geërodeerde landschap van de Canyon ‘New York’. We verblijven vannacht in een mooie lodge.

 • 6

  naar Turmi

  image

  Op weg naar Turmi rijden we door een landschap met verschillende soorten acacia’s, wonderlijke 'olifantsvoet-bloemen' en metershoge termietenheuvels. Je merkt al snel dat de wegen in dit gedeelte steeds slechter worden en dat ook het landschap steeds kaler en ruiger wordt. Dit gebied is het domein van de (semi-) nomadische veetelers en hun enorme kuddes koeien en geiten. Hier leven meer dan tien verschillende stammen met elk hun eigen uiterlijke kenmerken, animistische religies en typische culturele tradities.

  image

  Na een stop in Weyto brengen we een bezoek aan de Erbore stam. In de loop van de middag komen we aan in Turmi. In de omgeving wonen de trotse en vriendelijke Hamar. De vrouwen lopen in met kralen en kaurischelpen versierde geitenvellen en hebben hun haar in kleine vlechtjes. Ze dragen metalen banden om hun armen, benen en nek en hebben vaak littekenweefsel als versiering op buik en schouders. De mannen scheren hun haar in uitzonderlijke kapsels, doen er klei in, verven dit met beige en oranje kleuren en stoppen er struisvogelveren in. Bij Turmi kamperen we tweemaal in onze tenten op een camping langs een (meestal droge) rivierbedding.

 • 7

  Turmi / bezoek Turmi-markt

  image

  Je hebt een ontspannen ochtend waarbij je eventueel eerst een vroege wandeling door de droge rivierbedding met bavianen en colobusapen kunt maken. De markt in het midden van het dorp begint rond een uur of elf en is een ontmoetingspunt voor de Hamar uit de wijde omgeving. Er zijn allerlei lokale producten te koop: onbewerkte honing, allerlei soorten bonen, rauwe boter, geurige kruiden, zure lokale yoghurt, tella (lokaal bier) en uiteraard vee. Groenten en fruit zijn in dit droge gebied niet of nauwelijks te vinden.

  image

  Wanneer we geluk hebben zijn we vandaag misschien getuige van een zogenaamde bull jump. Dit is een zeer indrukwekkende ceremonie van de Hamar, waarbij een verkozen jongeman volwassen wordt. Hij moet hiervoor naakt enkele malen over de ruggen van een rij stieren lopen. Het is een urenlang ritueel waarbij de mooi uitgedoste vrouwen urenlang dansen en zingen, en zich zelfs vrijwillig laten afranselen door de krijgers om hun kracht en waardigheid te bewijzen. Als er geen bull jump is bezoeken we de markt of een Hamar-dorp.

  image

  Vlak voor de schemering maken we vanuit Turmi een korte excursie naar een Hamardorpje in de buurt, waar we getuige kunnen zijn van een opvoering van Hamar dansen. Er kan ook een uitstap gemaakt worden naar de Karo stam (afhankelijk van de toestand van de weg; bij veel regenval is deze weg vaak onbegaanbaar). Dit volk, dat op de oevers van de machtige Omo rivier leeft, is bekend vanwege hun prachtige lichaamsbeschilderingen. Onderweg is er kans op wrattenzwijnen, dikdiks, parelhoenders en dwergmangoesten.

 • 8

  naar Jinka

  image

  Vandaag reizen we door gebieden waar de Tsemay en de Banna stammen leven. We stoppen af en toe in handelsplaatsjes waar de herders van het hinterland hun boodschappen komen doen. De landingsbaan van het lokale vliegveld loopt dwars door het dorp Jinka, maar wordt slechts af en toe gebruikt door vliegtuigen. De rest van de tijd is ze het domein van kuddes geiten en koeien en lokale voetbalteams. We nemen voor twee nachten onze intrek in een eenvoudig hotel.

 • 9

  Jinka / bezoek Mursi

  image

  Weer een vroege start voor een avontuurlijke reisdag. We doorkruisen het ruige landschap van het Mago Nationaal Park. Soms schieten dikdiks en bijzondere inheemse vogelsoorten voorbij. Via redelijk goede wegen en af en toe een drooggevallen rivierbedding komen we uiteindelijk in het land van de beroemde, nog steeds geïsoleerd levende Mursi.

  image

  In een Mursi dorpje bewonderen we de Mursi vrouwen die als teken van schoonheid en status grote ronde kleischijven in hun onderlip dragen. Nadat ze er een snee in hebben gemaakt, rekken ze hun onderlip jarenlang uit door er ronde kleischotels in te stoppen. Er wordt gezegd dat de grootte van de schotel uiteindelijk de waarde van de bruidsprijs bepaalt. Na de lunch kan je het handelsplaatsje Jinka zelf verkennen. In het nieuwe museum leer je alles over de stammen van de Beneden Omo Vallei en op de markt maak je kans om leden van de Mursi stam tegen te komen.

 • 10

  naar Yabello / bezoek Key Afer-markt

  image

  Vandaag hebben we een redelijk lange dag voor de boeg. We maken we een korte stop op de markt in Key Afer (donderdag) waar diverse stammen zoals de Ari, Banna en Tsemay hun waren verhandelen. We rijden daarna door een schitterend heuvelachtig landschap naar Yabello dat in het gebied van de Borana ligt. De Borana is een islamitisch volk dat door de kleurige gewaden van de vrouwen en door zijn kamelen enigszins doet denken aan de Somali's. We overnachten in een eenvoudig hotel buiten de stad.

 • 11

  Yabello / bezoek El Sod

  image

  ’s Ochtends vroeg rijden we naar El Sod: een enorme zoutkrater waaruit de lokale Boranamannen de zwarte, zouthoudende modder uit het borstdiepe zoutmeer delven. Na het drogen resteert een grijzig zout dat verhandeld wordt in de wijde omtrek, en dat in dit hete laagland van levensbelang is voor zowel mensen als vee. Als je een goede conditie hebt kun je afdalen in de krater. De weg terug omhoog is pittig en zeker niet voor iedereen weggelegd.

  image

  Op de weg terug stoppen we even bij ‘singing wells’. Deze bronnen, die het vee van alle stammen van levensreddend drinkwater voorzien, worden al generaties lang door het Borana volk beheerd. Naargelang de tijd van het jaar (tijdens natte periodes zijn de bronnen meestal niet operationeel) staat er een tiental jongeren onder en boven elkaar in de diepe put, en hijsen kalebassen met water omhoog. Om het tempo aan te geven, zingen ze uit volle borst hun traditionele liederen.

 • 12

  naar Yirga Alem

  image

  Vandaag gaan we vroeg uit de veren om op de route genoeg tijd te hebben voor een paar mooie stops. We rijden terug naar het koelere noorden: het land van de koffie en ananasplantages. Onderweg verandert het landschap van droog en dor langzaam in groen en bosrijk. We overnachten de komende nacht in traditionele, prachtige tukuls in de stijl van een Sidama dorp. Gelegen tussen koffievelden en weelderige vegetatie is de lodge een paradijs voor wie op zoek is naar ontspanning en rust.

 • 13

  naar Bale Mountains

  image

  Vroeg in de ochtend vertrekken we naar het Bale gebergte. Zodra we het asfalt verlaten wordt de weg omzoomd met glooiende velden vol Tef, de graansoort waar injera van gemaakt wordt. Langs de weg rijden ezelskarren met hout of goederen op weg naar de vele kleine dorpjes die op de heuvels te zien zijn. In Dinsho, gelegen op een hoogte van rond de 1636 meter, gaan we het Bale Mountains Nationaal Park in.

  image

  De Bale mountains bestaan uit gigantische Juniper wouden in de lager gelegen delen, bamboe langs kabbelende bergstroompjes met forel, watervalletjes, met mossen bedekte Ericabossen en boven de 3200 meter alpiene vegetatie. Omdat we met de verschillende Landcruisers gaan, kun je verschillende wandelingen maken qua zwaarte. Je ziet onderweg veel bloemen en als je geluk hebt ook allerlei bijzondere vogelsoorten, colobusapen en Menelik bushbuck. Aan het eind van de middag rijden we naar Goba, waar we overnachten in een eenvoudig hotel.

 • 14

  Bale Mountains / Sanetti plateau

  image

  Vandaag rijden we naar het Sanetti plateau, gelegen op 3200 meter hoogte in Bale Mountains National Park. Daar kun je een korte, mooie wandeling maken en heb je nog meer kans hebt op het zien van de Ethiopische wolf. Vanaf het plateau heb je een geweldig uitzicht op de Tulu Dimtu, de op één na hoogste berg van Ethiopië. Na het bezoek aan het plateau rijden we terug naar Goba waar we nog een nacht zullen slapen.

 • 15

  naar Lake Awassa / Senkele wildreservaat

  image

  We rijden in enkele uren naar het meer van Awassa. Onderweg brengen we een bezoek aan het Senkele wildreservaat. Wie de wildreservaten van Oost Afrika gewend is, zal de katachtigen missen, maar Senkele biedt een toch een bijzonder safarigevoel. Omdat Ethiopië niet vaak wordt geassocieerd met wildparken is Senkele een prettige verrassing omdat er veel antilopesoorten, zoals het Swayne hartebeest rondlopen. Daarnaast zijn er ook diverse vogelsoorten te spotten. We overnachten in een lodge gelegen aan het meer.

 • 16

  naar Addis Abeba

  image

  In de ochtend rijden we terug naar het beginpunt van de reis; Addis Abeba. Hier overnachten we in het ons bekende hotel. 's Middags kun je nog een bezoek brengen aan het museum of aan één van de vele prachtige kerken die Addis Abeba rijk is. Een andere fascinerende optie is een bezoek aan de grootste markt van Afrika, de ‘Mercato’. Ook op culinair gebied kun je vandaag je hart ophalen in een van de vele restaurants van Addis.

 • 17

  naar Debre Markos

  image

  Vandaag nemen we de tijd om de route over land naar Bahir Dar te verkennen. Het Noordelijke deel van onze reis kent betere wegen dan het zuiden. Onderweg zullen we diverse fotostops en een korte wandeling maken. Ook bezoeken we het klooster Debre Libanos waar in de 16de eeuw de Christelijke keizer schuilde voor de oprukkende moslims. Helaas kwamen de Portugezen te laat te hulp en heeft de keizer hier het leven gelaten.

  image

  Sinds 2010 heeft het klooster een voor Ethiopische begrippen zeer profesioneel ogend museum. Je krijgt hier een rondleiding van een monnik. De monnikken wonen in grotten en kleine bouwvallige huisjes in de bergen rondom het klooster. De lunch bestaat uit injera. Dé specialiteit van Ethiopië: een zuurdesempannekoek met daar bovenop pittig gekruid vlees en groenten.

  image

  Na de lunch ga je weer op pad. Bij helder weer heb je meestal een schitterend uitzicht over de indrukwekkende 1000 meter diepe kloof van de Blauwe Nijl. De Blauwe Nijl stroomt vanuit Ethiopië richting Soedan. Vanaf de Kloof van de blauwe Nijl wordt het landschap wat meer gedomineerd door rechthoekige huizen, bewoont door de Amharen. In Debre Markos overnachten we in een eenvoudig hotel.

 • 18

  naar Bahir Dar / bezoek Tis Issat watervallen

  image

  Na het ontbijt rijden we door een prachtig landschap. Velden Tef, mais, zonnebloemen en lijnzaad wisselen elkaar af en her en der oude acia’s met hun prachige bladderdak. In Dembejja wordt de weg omzoomd met kleurige manden van koeiehuid. Indien de tijd het toelaat stoppen we bij het vulkanische meer Zangana. Een bijna perfect ronde krater gevuld met helder water. In de bossen rondom vind je colobus aapjes en prachtige vogels.

  image

  Bahir Dar is echt een druk maar gemoedelijk, mediterraan aandoend stadje waar het wemelt van de tuktuks. Overal zijn kleurrijke kraampjes met vers fruit en groente. Het is heerlijk om onder het genot van een vers fruitsapje te genieten van het uitzicht over het meer en de talloze soorten vogels die hier voorkomen.We verblijven twee nachten in een hotel aan de oever van het Tanameer.

  image

  Na aankomst (of op de ochtend van dag 19) gaan we op weg naar het dorpje Tis Abay, waar we via een eeuwenoude door Portugezen gebouwde brug over de Nijl een mooie wandeling maken in de omgeving van de watervallen. De Ethiopische naam Tis Issat betekent 'water dat rookt'. Het gedreun van de vijftig meter hoge waterval kan overweldigend zijn. Helaas is dit tegenwoordig een uitzondering omdat er in verband met electriciteitswinning bovenstrooms sluizen zijn gebouwd.

 • 19

  Bahir Dar / optionele boottocht Tanameer

  image

  Vandaag kun je op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Het is een absolute aanrader om een boottocht te maken naar eeuwenoude kloosters op de (schier-)eilandjes van het Tana meer. Op een aantal van deze eilandjes zijn in de 16e en 17e eeuw prachtige kerken en kloosters gesticht vaak gedecoreerd met prachtige schilderingen.

  image

  Sommige van deze oude kloosters bevatten nog originele kerkelijke attributen zoals rijkelijke geïllustreerde manuscripten, kruizen, kronen en door de keizers geschonken mantels. Tijdens de boottocht bezoek je twee kloosters. Onderweg zie je lokale vissers in hun papyrusbootjes en de plaats waar de Blauwe Nijl uit het Tanameer stroomt.

 • 20

  naar Gondar

  image

  Vervolgens rijden we in ruim vier uur naar Gondar. De stad ligt in het hart van een bergachtig gebied op zo'n 2225 meter hoogte. Vanwege de gunstige ligging op een kruispunt van drie karavaanroutes, het aangename klimaat en de vruchtbare grond werd Gondar bestemd tot de hoofdstad van Ethiopië in de 17e en 18e eeuw. We verblijven in een comfortabel hotel.

  image

  Een wandeling langs de (gerestaureerde) ruïnes van Gondar geeft je een beeld van de glorierijke dagen van weleer. Diverse kasteelruïnes zijn te bezoeken en je mag het Kasteel van Fasilades absoluut niet missen. Het bad van deze koning speelt nog steeds een belangrijke rol in het leven van de Ethiopiërs.

  image

  Tijdens het Timkat-festival wordt het met water gevuld. Hier wordt de doop van Christus herdacht. In Gondar vinden ook diverse andere festivals plaats. ’s Middags kun je meegaan met een uitgebreide rondleiding of op eigen houtje de historische bezienswaardigheden van Gondar bezoeken.

 • 21

  naar Debark

  image

  In de ochtend heb je nog voldoende tijd in Gondar om bijvoorbeeld de Debre Berhan Selassie-kerk te bezoeken, die beroemd is om zijn prachtige plafondschildering met engelenkopjes. Na de lunch rijden we in circa drie uur naar Debark, aan de voet van het Simien gebergte. We overnachten in een eenvoudig hotel in Debark.

 • 22

  Debark / wandeling Simien gebergte

  image

  We staan vroeg op en rijden in twee uur naar het startpunt van de wandeling in het gebergte. Hier word je aan alle kanten omringd door fantastische uitzichten. Vooral na de regentijd is het erg groen met overal bloeiende bloemen. Roofvogels als de grote lammergier cirkelen hoog boven je hoofd. De alleen in Ethiopië voorkomende Gelada-bavianen zie je vrijwel altijd rond Sankaber, het basiskamp van waaruit vele wandelingen en trekkings beginnen.

  image

  Tijdens de wandeling van ongeveer vijf tot zes uur loop je door een fraaie omgeving langs spectaculaire kliffen naar een mooi uitzichtpunt. Wil je in alle rust genieten van de natuur, de rijkdom aan planten en bloemen, de vogels en de verre uitzichten en van de Gelada-bavianen, dan kun je volstaan met een drie uur durende wandeling en kun je het resterende deel met onze bus mee rijden. Aan het einde van de middag rijden we terug naar Debark.

  NB: In het regenseizoen (juli) zijn de wandelmogelijkheden in het Simien gebergte beperkt en zal in overleg met de reisbegeleider een alternatief programma worden uitgevoerd.

 • 23

  naar Axum

  image

  Vandaag is een lange, maar indrukwekkende dag. We zijn ruim 10 uur onderweg naar Axum, maar het is de moeite waard! We dalen af van de Ethiopische hoogvlakte naar het dal van de Tekeze-rivier en hebben onderweg een fantastisch uitzicht op de steile noordwand van het Simien gebergte.

  image

  Axum was ooit de hoofdstad van een groot koninkrijk en kende een bloeiende beschaving. Inmiddels is het een modern stadje met brede lanen geflankeerd door palmbomen. Voor de Ethiopiërs is het nog steeds een zeer belangrijke religieuze plaats: hier wordt volgens de Ethiopische overlevering in een kapel de Ark des Verbonds bewaard! We verblijven twee nachten in een eenvoudig hotel.

 • 24

  Axum / vrije dag

  image

  Vandaag kun je er zelf op uit trekken en bijvoorbeeld een wandeling maken langs de overblijfselen van het grootse verleden. In en om Axum vind je paleisruïnes van ondermeer de koningin van Sheba, ondergrondse tombes van diverse koningen en metershoge obelisken (stelae). Ook de eeuwenoude bijbels die bewaard worden in de Maryam Zionkerk zijn bijzonder.

  image

  In het kleine lokale museum vind je gebruiksvoorwerpen als kookspullen en lampjes die in en rond Axum opgegraven zijn. ‘s Avonds is het goed toeven in een lokaal café samen met de opvallend vriendelijke bevolking, de Tigrayers. De vrouwen zijn vaak te herkennen aan hun speciale tatoeages en hun prachtige haardracht. Het is ook mogelijk om je tijdens het bezoeken van de bezienswaardigheden te laten begeleiden door een gids.

 • 25

  vlucht naar Lalibela

  image

  In circa één uur vliegen we over een onherbergzaam berglandschap bezaaid met kleine dorpjes naar Lalibela. Lalibela is wereldberoemd vanwege de elf in rotsen uitgehakte kerken uit de twaalfde eeuw. Hier heb je alle tijd om het dorp en de omgeving te verkennen. In de kerken zie je talloze priesters, devote christenen in witte gewaden en pelgrims. We verblijven drie nachten in een comfortabel en centraal gelegen hotel.

 • 26

  Lalibela / bezoek rotskerken

  image

  Een bezoek aan de kerken is absoluut een hoogtepunt van de reis. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat deze door mensenhanden zijn gemaakt en er bestaat dan ook niet voor niets het verhaal dat engelen hebben geholpen bij het uithakken ervan. Je kunt ronddwalen door het labyrint van gangen en kloven die sommige kerken met elkaar verbinden. Rond gebedstijden weerklinken de religieuze liederen door de omliggende vallei.

 • 27

  Lalibela / bezoek kerken

  image

  Je kunt vandaag een wandeltocht naar enkele zeer mooi gelegen kerken en kloosters buiten Lalibela maken. Het hoog op een rotspunt gelegen Asheten Mariam klooster of het serene, weinig bezochte Naakuto'lab klooster zijn daarbij aanraders. De tocht voert langs tukuls (ronde huisjes gemaakt van hout, leem, mest en stro) en akkers. De mensen zijn erg vriendelijk en voor je het weet doe je mee met een familie aan de koffieceremonie. Ook Yemrehane Christos is een schitterende grotkerk van leisteen en fraai bewerkt hout.

  image

  Op orthodoxe feestdagen zie je indrukwekkende processies van gelovigen en priesters in met gouddraad doorweven gewaden. Een dienst in één van de kerken is een bijzondere belevenis. De geur van wierook, het gezang van de kerkgangers, kaarslicht, de muziek van trommels, ratels en fluiten die weergalmt geven het geheel een mystieke, sprookjesachtige sfeer. In Lalibela kun je 's avonds ‘tej’ uitproberen, de Ethiopische honingwijn die hier gemaakt wordt.

 • 28

  vlucht naar Addis Abeba

  image

  Vandaag vliegen we naar Addis Abeba. Hier hebben we de beschikking over maximaal 3 dagkamers, en na een verfrissende douche kun je nog voor de laatste keer heerlijk Ethiopisch eten, voor we naar het vliegveld worden gebracht voor de terugvlucht naar Brussel.

 • 29

  aankomst in Brussel

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Ethiopië

Kerken en kleurrijke bevolking

Rondreis Ethiopië
29 dagen vanaf € 2.548
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.