< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

In Addis Abeba, Tigray, Axum en Gondar overnachten we in hotels in tweepersoonskamers, indien mogelijk met een eigen badkamer. Deze hotels variëren in klasse van ‘basic’ tot, voor Ethiopische begrippen, comfortabel.

In sommige plaatsen in de Danakil Depressie overnachten we in heel eenvoudige hotelletjes. Op andere plaatsen in de Danakil Depressie en in het Simien gebergte kamperen we od slapen in bedden onder de sterren.

We leggen hotels ruim van tevoren vast, maar de ervaring leert ons dat dit wel eens fout loopt. Kijk dus niet vreemd op als het hotel vol zit en we in een ander hotel moeten overnachten. Bereid je er ook op voor dat het kan voorkomen dat we op andere plaatsen overnachten door pech onderweg.

Houd er te allen tijde rekening mee dat je in Afrika bent: de hotels beschikken niet altijd over warm water en het komt regelmatig voor dat de stroom- of watervoorziening in een hotel of zelfs het hele dorp uitvalt. Tijdens de kampeerovernachtingen verzorgt Sawadee de kampeeruitrusting (tenten, slaapmatjes, kookmateriaal). Zelf dien je een goede slaapzak en lakenzak mee te nemen. De voorzieningen op de kampeerplaatsen zijn beperkt. We willen je er op wijzen dat in sommige hotels de éénpersoonskamers van mindere kwaliteit zijn. In verband met overboekingen of een beperkt aantal kamers in kleine hotels kunnen we je echter niet altijd en overal een eenpersoonskamer garanderen. Tijdens de kampeerovernachtingen is het mogelijk om een eigen tent te boeken.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Reis je alleen, dan gaan we er vanuit dat je een kamer deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

In het noorden maken we gebruik van een eigen bus. Om veel reistijd te besparen vliegen we de trajecten Addis Abeba-Bahir Dar, Axum-Lalibela en Lalibela-Addis Abeba. Tijdens de expeditie naar het moeilijk toegankelijke stammengebied in het zuiden verplaatsen we ons in terreinwagens met vierwielaandrijving, een noodzakelijk vervoermiddel op de veelal ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika en sneller en comfortabeler dan een bus. In iedere terreinwagen zitten maximaal vier reizigers; drie op de achterbank en een op de voorbank.

Rondreis Ethiopië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven