< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Ethiopië reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Temperatuur: Ethiopië kent een relatief mild klimaat. In de hooglanden van Ethiopië schommelt de temperatuur overdag rond de 19 graden. 's Ochtends is het vaak fris, overdag zonnig en 's avonds kan het flink afkoelen. In het Simien gebergte is het 's avonds regelmatig koud en mistig. Hoewel het Simien gebergte in Afrika ligt, en niet zo heel ver van de evenaar, zijn sneeuw en ijs geen uitzondering op de hoogste plaatsen en nachttemperaturen kunnen tot onder nul dalen. Warme kleding en een windjack zijn hier dan ook een vereiste. Overdag is het er echter zeer aangenaam. In het Oosten is het altijd warm tot zeer warm. In de Danakil Depressie kan de temperatuur overdag oplopen tot meer dan tot 40 °C.
Beste reistijd: De beste reistijd is van oktober t/m maart, maar Ethiopië is het gehele jaar goed bereisbaar. Elke reisperiode heeft een eigen karakter. In het regenseizoen zijn de wegen wat slechter, maar het avontuur groter. Ook is het landschap dan prachtig groen, de watervallen zijn veel groter, zijn de boeren hun akkers aan het bebouwen en er zijn amper andere toeristen. In het droogseizoen is de temperatuur aangenaam en zijn de vergezichten in Simien gebergte spectaculair! Ook heb je iets meer kans op het zien van wild.
Meer informatie over het weer op deze bestemming kun je vinden op www.weeronline.nl. Niet alleen kun je actueel weer bekijken, maar ook klimaatgrafiekjes met gemiddeldes van de afgelopen jaren, zodat je een beeld krijgt van het weer dat je kunt verwachten. Heel handig is ook de reisplanner (onder het kopje klimaat als je een stad hebt aangeklikt), waarmee je een beknopt weerbeeld krijgt voor de periode die je aangeeft te reizen (niet bij alle steden beschikbaar).

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze reis door Ethiopië is zeer intensief en avontuurlijk. Je individuele vrijheid is beperkt en je doet veel dingen met de groep samen.

Een reis door Ethiopië is behalve een ontdekking van een ongekende diversiteit aan cultuur en natuur, ook een kennismaking is met een van de armste landen ter wereld. Je zult een enorme hoeveelheid indrukken te verwerken krijgen, inclusief schrijnende armoede. Ook zijn er op sommige plekken die wij bezoeken veel bedelaars

Ethiopië heeft een gebrek aan een goede infrastructuur. Dit kan mogelijk je reis beïnvloeden. Zo zul je dagen over soms slechte, stoffige wegen hobbelen. Soms zijn wegen ineens niet meer begaanbaar waardoor we de route ter plekke moeten bijstellen. Soms kunnen reistijden door de gesteldheid van de wegen ook langer uitvallen dan normaal.

Hotels kunnen overboekt zijn, waardoor we moeten uitwijken of extra nachten dienen te kamperen. De hygiëne in hotels laat veelal te wensen over en kamers zijn niet altijd schoon. We doen dus een beroep op je flexibiliteit.

Binnenlandse vluchten kunnen soms grote vertragingen oplopen of op een later tijdstip of andere datum vertrekken dan gepland, waardoor we alsnog trajecten over de weg moeten afleggen of de route moeten omgooien.

In de Danakil Depressie zullen het vooral de hitte en het gebrek aan comfort zijn die de reis zwaar kan maken. Voor de trekking in het Simien gebergte moet je over een goede conditie beschikken.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

In het noorden maken we gebruik van een eigen bus. Om veel reistijd te besparen vliegen we de trajecten Addis Abeba-Bahir Dar, Axum-Lalibela en Lalibela-Addis Abeba. Tijdens de expeditie naar het moeilijk toegankelijke stammengebied in het zuiden verplaatsen we ons in terreinwagens met vierwielaandrijving, een noodzakelijk vervoermiddel op de veelal ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika en sneller en comfortabeler dan een bus. In iedere terreinwagen zitten maximaal vier reizigers; drie op de achterbank en een op de voorbank.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Stichting Mambo Poa

Stichting Mambo Poa wil jonge mensen in Afrika de mogelijkheid bieden een opleiding te volgen. Wanneer ouders het geld niet hebben om het onderwijs van hun kinderen te financieren, betaalt Mambo Poa alle kosten die voor het volgen van onderwijs noodzakelijk zijn. Mambo Poa regelt de betalingen rechtstreeks met de school, zonder tussenkomst van andere instellingen of personen. De donateurs van Mambo Poa steunen niet één bepaald kind, maar zorgen er gezamenlijk voor dat het onderwijs van de kinderen betaald kan worden. Mambo Poa is momenteel actief in Tanzania, Kenia, Ethiopië en Madagascar. Kijk voor meer informatie op: www.mambopoa.nl

Te Gast In Ethiopië

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Ethiopië

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!