< Terug naar resultaten

Beoordelingen van onze reizigers

Reisbegeleiding 7,9
Vervoer 8,4
Overnachtingen 8,1
Reisroute 7,4
7.7 28 beoordelingen
  • 10-04-18

    Sawadee

    Op basis van feedback over de beperkte ruimte in de bus, hebben wij het maximale aantal reizigers voor deze reis teruggebracht naar 16.

  • 8 09-02-18

    Diny Slim

    Dit is vooral een reis over het dagelijkse leven in Ghana, Togo en Benin. Erg mooi om te zien hoe men leeft, waar men van leeft, hoe men met elkaar omgaat. Natuurlijk blijf je buitenstaander als toerist maar toch kan je dit leven behoorlijk ervaren.

  • 7 09-02-18

    Wiebe Dijkstra

    Deze reis door 3 west Afrikaanse landen, onder leiding van Ben, heeft ons opnieuw een indruk gegeven van het dagelijkse leven in de steden en vooral op het platteland. Het was een reis met veel kilometers in de bus. Het viel tegen. Ook het feit dat de Ashanti koning op reis/vakantie was waardoor het festival niet door ging en vervangen werd door een feestje van een chief was een tegenvaller. Positief was de voodoo-ceremonie, de bezoeken aan dorpjes in het noorden en de bezoeken aan de slaven-forten. De reisbegeleiding door Ben was prima. Hij moest regelmaat improviseren en heeft dat goed gedaan. Ook de rijstijl van de chauffeur Abdoelai was zeer prettig.

  • 7 09-02-18

    Ada Leenders

    Mooie reis! Bus was te klein voor 18 personen inclusief handbagage!

  • 8 09-02-18

    Jules Leerintveld

    Prachtige reis door drie landen met overwegend veel vriendelijke mensen/

  • 8 09-02-18

    Han Willems

    Mooi belevingsreis die je het 'echte' Afrika laat zien. Helaas met een bus die niet geschikt was voor de zeer lange ritten op soms slechte wegen, en een vaak defecte airco in temperaturen boven de 30 graden.

  • 7 09-02-18

    Aaldert Slot

    Ik vond het een bijzondere reis die niet spectaculair was. Dat was echter van te voren bekend. De drie landen laten het - denk ik - echte Afrika zien [het dagelijkse leven in dit gebied] zonder dat er echt sprake is van echte hoogtepunten.Confronterend vond ik ook hier de grote maten van vervuiling aan met name de kust: je beschermen tegen de zee met een 'muur' van afval [lees plastic....]

  • 9 17-11-17

    Carla Devilee

    Weer een topper in het programma van Sawadee. Een kijkje in het leven van de Afrikanen, zo puur en zo echt. Veel reisdagen maar alles bij elkaar een zeer afwisselend programma. De lokale reisleider, Ben, die heel goed Nederlands spreekt, was voor mij de kers op de taart, ik ben zoveel te weten gekomen over de cultuur van deze drie landen.

  • 9 17-11-17

    Marcel Oudshoorn

    zeer mooie reis

  • 9 17-11-17

    Peter Hectors

    Zeer afwisselend. Zeer oorspronkelijk. Indrukwekkende dorpen met een animisten geloof. De Voodoo in de dorpen was uniek en indrukwekkend om mee te maken. De slavenroute en de forten waren zeer bijzonder. De reis gaf een goed beeld hoe de Europeanen omgegaan zijn met de Afrikanen. Echt een zwarte bladzijde die je moet zien. Dan pas besef je een beetje hoe gruwelijk het is geweest. Een reis die ik iedereen aan kan raden die geïnteresseerd is in de Afrikaanse cultuur en die al veel reiservaring heeft. Mooi dat we Ben, een reisbegeleider, hadden die zowel de Nederlandse als ook de Afrikaanse cultuur kenden en er iets over kon vertellen.

  • 7 05-01-17

    Roy Sie

    Er is geen omschrijving ingevuld

  • 8 05-01-17

    Monica Doodeman

    Een reis met veel indrukken en verschillende ervaringen. En soms lange dagen in de bus. Blij dat ik het meegemaakt heb.

  • 7 05-01-17

    Gijs Van Der Tang

    Een reis met wel heel veel buskilometers, met name in Togo en Benin. Bezoek aan de verschillende stammen in het noorden woog wat mij betreft te weinig op tegen de lange reis en relatief korte bezoekjes. Daarbij ook wel eens pech dat een dorp hoegenaamd verlaten was. Het voodoofestival legt natuurlijk wel gewicht in de schaal.

  • 7 05-01-17

    Ingrid Valstar

    Bijzondere reis in landen met een altijd zeer vriendelijke en kleurrijke bevolking. Soms lange reisdagen en veelal weinig individuele vrijheid.

  • 7 05-01-17

    Frida De Man

    Bijzondere ervaringen van een bijzonder land.

  • 7 05-01-17

    Anja Mulder

    Een mooie reis door Afrika. Ongerept, waar wij, als Nederlanders, ook nog een bezienswaardigheid zijn. De meerderheid van de bevolking is even blij om kennis met ons te maken als andersomen; er wordt op vele plaatsen geen tegenprestatie verwacht.

  • 8 05-01-17

    Jeroen Pots

    Een reis door het echte, niet toeristische Afrika. Niet voor iedereen aan te raden vanwege lange reisdagen en het ontbreken van echte hoogtepunten. De waarde van de reis zat voor mij in het ervaren van Afrika zoals het echt is. Mooi, smerig, vriendelijk, arm, kleurrijk, muzikaal. De reis was minder zwaar dan werd aangegeven op de site. De hotels zijn minimaal redelijk, het eten was goed. Neem wel een flexibele instelling mee, dingen gaan niet altijd zoals we in Nederland gewend zijn.

  • 8 05-01-17

    Rinze De Haan

    De landen Ghana, Togo en Benin zijn duidelijk anders dan veel Afrikaanse landen. Relatief weinig dieren en minder tropisch regenwoud dan verwacht. Maar zeker interessant om deze landen te leren kennen.

  • 7 05-01-17

    Ada Van De Vendel

    -

  • 8 05-01-17

    Hans Groen

    Een onvermijdelijk fysiek redelijk zware, reis met veel bijzondere ervaringen.

Rondreis Ghana, Togo en Benin

Oude koninkrijken en voodoo

image
21 dagen vanaf € 2.498 € 2.448
Naar boven
 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 350!

Wil jij altijd gratis en vrijblijvend op de hoogte zijn van aanbiedingen, nieuws en verhalen van reizigers en kans maken op een reisvoucher t.w.v. €350? Geef dan hieronder je interesse door.

Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.