< Terug naar resultaten

Rondreis Kameroen

Afrika in een notendop

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Afrika

Route daagse rondreis Kameroen

Kameroen ligt op een belangrijk kruispunt in Afrika. Hier ontmoeten het noorden en het zuiden elkaar; de droge Sahel en het groene regenwoud; de nomadische woestijnvolkeren en de gesettlede rivierstammen. Op dit kruispunt bieden we een gevarieerde reis met wandelingen door hooglanden, een safari’s, kleurrijke markten, maskerdansen en een bezoek aan de sultan van Foumban. Kameroen is ongerept en met recht “Afrika in een notendop”.

Kameroen biedt alles wat je in Afrika kunt vinden: een diversiteit aan landschappen, veel verschillende volkeren en een overweldigende natuur. Het toerisme in Kameroen staat echter nog in de kinderschoenen, dus een flexibele instelling is wel vereist.We overnachten veelal in hotels, soms ook in eenvoudige bungalows waar niet altijd warm water is en de voorzieningen minimaal zijn. Ook kamperen we enkele dagen; geen betere manier om de nationale parken te ervaren.Tijdens de reis hebben we in het noorden en in het zuiden een eigen bus en tussendoor maken we gebruik van de nachttrein. De wegen in het noorden van Kameroen zijn in 'niet al te beste staat', waardoor de reistijd dikwijls langer is dan de kaart je doet denken. Zwart lavastrand en tropisch woud Het hoogste punt van Kameroen is Mount Cameroon ofwel ‘De Berg der Grootheid’, zoals deze vulkaan in de lokale taal wordt genoemd. Met 4095 meter hoogte torent de vulkaan hoog boven het landschap uit. Door vulkaanuitbarstingen in de loop der eeuwen is er op de uitlopers van de vulkaan een bijzonder vruchtbare bodem ontstaan, waarop een tropisch woud is gaan groeien. De zwarte lavastranden bij Limbe zijn tegelijk uniek, bijzonder en ontspannen om daar een middagje te ontspannen. Foumban en Bafut: Bijzondere koninkrijken en eeuwenoude steden Kameroen kent een rijke geschiedenis van koninkrijken en oude steden. In de 15e eeuw werd temidden van de glooiende groene heuvel van Foumban een indrukwekkende paleis gebouwd: het koninkrijk van de Bamoun was geboren. In Bafut bezoeken we de chefferie (ministaatje van vóór de kolonisatie) van het Tikat koninkrijk. Verrassende natuurgebieden in Kameroen Kameroen kent een enorme diversiteit aan landschappen en prachtige natuurgebieden. In het Korup National Park maken we een wandeltocht door het tropisch woud, kamperen we en zien we wellicht zeldzame olifanten lopen. In het Waza National Park gaan we op safari en bij Rhumsiki maken we wandelingen door een spectaculair vulkaanlandschap met grillige rotspartijen.

Rondreis Kameroen

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.