< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Tijdens de reis maken we gebruik van diverse accommodaties waaronder traditionele boekaroes (ronde bungalows), hotels en brengen eenmaal de nacht door in de nachttrein tussen Yaoundé en Ngaoundere. Hier slapen we in eerste klasse couchettes (4-persoons) voorzien van lakens, dekens en kussens. In Korup NP kamperen we twee nachten waarvoor je en slaapzak en een slaapmatje mee moet nemen. Wil je gedurende de nachten in het Korup liever niet een tent delen kun je er voor kiezen om een eigen tent bij te boeken via het boekingsformulier. De kosten hiervoor zijn € 20,-. Bij het hotel aan het Lagdo meer is geen éénpersoonskamer mogelijk, aangezien dit een kleinschalig hotel is. Het hotel heeft slechts acht kamers en soms is het derhalve noodzakelijk dat je met meerdere personen een kamer deelt

Houd er rekening mee dat het toerisme in Kameroen nog in de kinderschoenen staat en dat accommodaties niet altijd de standaard hebben die we in Europa gewend zijn. Het kan gebeuren dat er geen warm water of elektriciteit is.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Reis je alleen, dan gaan we er vanuit dat je een kamer deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

In het noorden en zuiden van Kameroen hebben we een eigen bus en tussendoor maken we gebruik van de nachttrein tussen Yaoundé en N’gaoundéré. Hier overnachten we in gereserveerde wagonlits (couchettes voor vier personen). De treinreis is een hele ervaring, maar ook vermoeiend.

Rondreis Kameroen

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven