< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Kameroen reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Kameroen is slechts een beperkt deel van het jaar goed bereisbaar. In het regenseizoen zijn wegen vaak niet begaanbaar waardoor nationale parken als Korup en Waza onbereikbaar worden. In de zomermaanden is het te warm om het land te bereizen. Wij kiezen er dan bewust voor om de reis alleen in de periode november tot en met maart aan te bieden.

Door de uitgestrektheid van het land heb je in Kameroen te maken met verschillende klimaten. Het noorden van Kameroen heeft een heet en droog klimaat waarbij de gemiddelde temperatuur tussen de 30°C (december t/m februari) en de 35°C (april t/m juni) schommelt. Het zuiden is tropisch en heeft een temperatuur tussen de 25°C en 30°C en is bedekt met een regenwoud. Hier valt bijna elke middag een flinke regenbui en het gebied rond Mount Cameroun geldt zelfs als één van de vochtigste plekken op aarde.
Kameroen kent een korte en een lange regentijd. De lange regentijd (hevige regenval) in het zuiden is van juni tot half oktober en in het noorden van juni tot half oktober. De korte regentijd in het zuiden valt in maart en april, maar deze regentijd heeft over het algemeen weinig invloed op het reizen, omdat de wegen in het zuiden prima zijn. Het noorden kent geen korte regentijd. Vanaf half of eind oktober begint in het zuiden en noorden de droge tijd. In het noordelijk deel van Centraal-Afrika kun je van december tot februari soms te maken krijgen met de harmattan. Dit is de droge en hete lucht (luchtvochtigheid kan dalen tot 1%!), die de hemel helemaal grijs en wazig kan kleuren door het fijne zand en de stof dat vanuit de Sahara naar het zuiden geblazen wordt. Je kunt je voorstellen dat het zicht hierdoor beperkt wordt. Gelukkig verdwijnt de zandnevel meestal na een paar uur zodat alles weer opklaart. Toch is deze periode zeer geschikt om van landschap, natuur en het wildleven te genieten. De beste tijd om wild te zien is vanaf december.

Het zuiden:
maart - mei: korte regens
juni - half oktober: lange regentijd
vanaf half oktober: droge tijd

Het noorden:
maart - mei: korte regens
mei – half oktober: lange regentijd
vanaf half oktober: droge tijd

Klimaatgrafiek Yaoundé

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reizen deelnemen, daarnaast zijn een positieve en flexibele instelling óók belangrijk. Kameroen is een arm land met een gebrekkige infrastructuur. Wegen zijn vaak stoffig, vol kuilen en niet of weinig geasfalteerd. Soms zijn wegen ineens niet meer begaanbaar waardoor we de route ter plekke moeten bijstellen. Met name in het noorden rijden we dikwijls over zeer slechte wegen. Reistijden kunnen door de gesteldheid van de wegen ook langer uitvallen dan normaal. Er zijn een aantal lange reisdagen in de reis, die vaak behoorlijk zwaar zijn vanwege de slechte wegen en de hitte of hoge luchtvochtigheid. Treinen kunnen met vertraging vertrekken en ondanks het feit dat we slaapplaatsen reserveren kunnen overboekingen voorkomen.

We boeken hotels ruim van tevoren, maar de ervaring leert ons dat dit wel eens fout loopt. Het is dus mogelijk dat een hotel vol zit en we in een ander hotel overnachten of zelfs naar andere oplossingen moeten zoeken, zoals overnachten in tenten.
Tijdens deze reis zijn de meeste wandelingen optioneel. Om de wandelingen te doen moet je over een normale tot goede conditie beschikken. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname aan de reis, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

In het noorden en zuiden van Kameroen hebben we een eigen bus en tussendoor maken we gebruik van de nachttrein tussen Yaoundé en N’gaoundéré. Hier overnachten we in gereserveerde wagonlits (couchettes voor vier personen). De treinreis is een hele ervaring, maar ook vermoeiend.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Kameroen

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven