< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Afrika in een notendop

Kameroen ligt op het kruispunt tussen centraal- en west Afrika. Het is voor mij de vermenging van de diversiteit die Afrika kenmerkt. Het is bonjour en good morning, makossa en inshallah. Regenwoud en kurkdroge gebieden, hoge torenflats in Yaoundé en een enorme variatie aan leemarchitectuur in het noordelijke platteland. Terwijl in het zuiden de lokale mama met wulpse heupen uitdagend je vis roostert en de garçon de mouwen van zijn T-shirt scheurt om zijn bovenarmen beter te kunnen tonen, zo heb je een paar honderd kilometer verder steden die op vrijdag vollopen voor het traditionele gebed in en rond de moskee.

Het is een land zonder voordeur. Je komt tijdens de reis steeds in aanraking met de achterkant van de maatschappij. Dikwijls wandel je ook gewoon over het erf van een boer, omdat dit nu eenmaal de enige paden zijn die er bestaan. Zo kom je in aanraking met een grote verscheidenheid aan culturen en tradities. Maar let op: deze achterdeur toont je ook de realiteit. Kinderen met weinig of geen scholing, jongeren die de file afschuimen om zakdoekjes per pakje te verkopen?

Boeiend voor mij als cultuur- en mensenmens, is dat reizigers kiezen voor Kameroen als vogelland. 's Morgens vroeg op om dan samen vogels te spotten. Meer dan 200 soorten vogels in vier weken tijd, indrukwekkend!

Kameroen blijft voor mij steeds een uitdaging, een land in volle ontwikkeling. Zaken gaan snel op de fles, andere ondernemers moet ik een pluim toe werpen met wat ze nu weer op een paar maanden hebben verwezenlijkt. Kameroen is niet makkelijk, maar is makkelijk ook niet snel saai? Nou, saai zal Kameroen nooit zijn!

Rondreis Kameroen

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven