< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Mooie safari rondreis met comfortabele lodges/hotels
 • Bijna alle maaltijden inbegrepen in de reissom
 • Safari’s in de meest wildrijke parken: Masai Mara, Lake Nakuru en Amboseli
 • Ontspannen einde aan de Indische Oceaan in een hotel met zwembad
 • Rust in het programma door vaak meerdere nachten op een plaats te verblijven
 • Mogelijkheid om te wandelen tussen giraffen, zebra’s en gazellen bij Naivasha
 • Gegarandeerde raamplaats in de minibusjes
 • Vluchten met KLM/Kenya Airways

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Nairobi

  image

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute. Na een rechtstreekse vlucht landen we in de hoofdstad van Kenia. Hier word je opgewacht door je Nederlandse reisbegeleider en Engelssprekende chauffeur. Na aankomst rijden we naar een comfortabel hotel. Aangekomen in Nairobi zul je weinig last hebben van een jetlag door het geringe tijdsverschil (zomertijd 1 uur en wintertijd 2 uur).

 • 2

  Naar Naivasha - boottocht

  image

  We laten Nairobi achter ons en rijden naar Naivasha. Onderweg komen we vele kassen tegen waarin met name rozen worden gekweekt voor de export naar Nederland. Na het inchecken in onze lodge maken we een boottocht van ongeveer een uur op het Naivasha-meer. In en rond het Naivasha-meer leven vele verschillende soorten vogels, zoals visarenden, pelikanen en aalscholvers. Op het land tussen de papyrusplanten en in de grasweiden leven weer hele andere vogels zoals de Afrikaase hop en dwergpapegaai. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers. Vergeet je verrekijker niet! We overnachten in de prachtig gelegen Sopa Lodge met zwembad aan de rand van het meer. In de bomen rondom zie je de zwart-witte Colobus aapjes slingeren. Je herkent ze aan hun grote pluizige staart, die je boven je in de bomen ziet hangen. We verblijven hier twee nachten en alle maaltijden zijn inbegrepen.

 • 3

  Op safari in Lake Nakuru National Park

  image

  We staan vroeg op en rijden naar één van de mooiste parken van Kenia, het Nakuru National Park. Hiervandaan maken we een gamedrive (zoektocht naar wilde dieren). In het meer leven tienduizenden flamingo's van de algen die voorkomen in het water.Op het land leven zebra's, leeuwen, giraffen, impala's en waterbokken en met wat geluk zien we de zeldzame neushoorn lopen of een luipaard hoog in de boom liggen slapen. Na een heerlijke lunch in de Lodge (inbegrepen) maken we onze eerste gamedrive.

  image

  Tijdens zo'n gamedrive gaat het dak van onze minibusjes omhoog. Zo heb je een mooi zicht over de savanne en kunnen we het wild gemakkelijk spotten. Hoog in het landschap maken we een stop op de bavianenrots, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het meer. Van boven lijkt het wel een roze wolk van alle flamingo's in het meer. Maar let wel op, want de bavianenrots heet niet voor niks bavianenrots! Aan het eind van de dag rijden we in ongeveer 1,5 uur terug naar onze lodge in Naivasha.

 • 4

  Naar Masai Mara National Park

  image

  Na het ontbijt laten Naivasha achter ons en rijden we naar Masai Mara (+/- 3,5 uur). Masai Mara is één van van de bekendste natuurgebieden in Afrika. In uitgestrekte landschappen kom je gnoes, zebra's, topi's, olifanten, impala's, giraffen en buffels tegen. Onder de bomen en in de struiken verbergen leeuwen, cheetah's en jachtluipaarden zich. Er leven in de Masai Mara ook meer dan 400 verschillende vogelsoorten waarvan enkele bijzondere als de secretarisvogel en de maraboe.Onderweg stoppen we even in Narok, de belangrijkste stad voor de Maasai in Kenia. De Maasai zijn traditionele veehouders en leven al eeuwen in Kenia. Je herkent ze aan de roodgeblokte kleding en de vele sieraden. Na deze stop komen we aan in de Masai Mara waar we na de lunch ons klaar maken we ons voor de gamedrive. We overnachten twee nachten in comfortabele vooropgezette tenten. 's Avonds geniet je er van een prachtige Afrikaanse sterrenhemel.

 • 5

  De Afrikaanse savanne van de Masai Mara

  image

  Vandaag staat in het teken van dieren. We staan vroeg op en om een prachtige rit te maken op zoek naar roofdieren als de leeuw en de cheetah. Vroeg in de ochtend zijn deze roofdieren het meest actief, omdat het de rest van de dag te warm is en ze zich verschuilen in het hoge gras of onder een boom. Na de gamedrive rijden we terug naar onze accommodatie waar je heerlijk kunt ontspannen in het zwembad of genieten van een verkoelend drankje

  image

  Na deze siësta gaan we weer op pad om een gamedrive te maken over de prachtige uitgestrekte vlaktes met een eenzame acaciaboom aan de horizon. Vandaag kan je een optioneel bezoek brengen aan een Masai manyatta (dorp).Tijdens dit bezoek leer je meer over de oude tradities en rituelen van de Maasai. Een groot deel van jouw bijdrage gaat naar de Masai gemeenschap van dit dorp. Voor meer informatie over de excursie, de Travelfoundation en een filmpje, kijk hier. Als je deze excursie wilt maken, kun je dat aangeven op het boekingsformulier.

  In juli en augustus heb je de meeste kans om de grote trek te zien. In juni is het water schaars in de Serengeti in Tanzania en trekken vele tienduizenden gnoes en zebras naar het noorden op zoek naar voedsel en water. De dieren komen in juli - augustus aan in de Masai Mara maar helemaal te voorspellen is dat niet. Met wat geluk zien we de grote trek, wat een bijzonder spectaculair gezicht is. Het ziet er namelijk zwart van de dieren. Rond november trekken de dieren terug naar de Serengeti.

  Optioneel Excursie Maasai dorp

  Excursie Maasai dorp
  Vandaag kan je een optioneel bezoek brengen aan een Masai manyatta (dorp). Tijdens dit bezoek leer je meer over de eeuwenoude tradities en rituelen van de Maasai. We hebben bewust voor dit dorp gekozen omdat een groot deel van jouw bijdrage naar de Masai gemeenschap gaat. Voor meer informatie over de excursie, de Travelfoundation en een filmpje, kijk hier.
 • 6

  Naar Nairobi

  image

  We staan vroeg op en laten de Masai Mara achter ons en rijden terug naar Nairobi. In de middaguren kun je Nairobi zelf verkennen. Zeer leuk is een bezoek aan het giraffecenter, hier kun je de giraffen uit je hand laten eten. Als je het échte Nairobi wilt meemaken en lokale sfeer wilt proeven is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Kibera. Dit is één van de armste wijken van Nairobi waar Stichting4Life samen met de lokale bewoners een culturele wandeling heeft uitgezet

  image

  Onder begeleiding van lokale gidsen breng je een bezoek aan de plaatselijke kapsalon en sieradenmakers. Je wordt thuis uitgenodigd bij de mensen en krijgt een indruk van het leven in de kleine golfplatenhuisjes in de sloppenwijk. Natuurlijk mag een bezoek aan de school ook niet ontbreken. Als je deze excursie wilt maken, kun je dat aangeven op het boekingsformulier.

 • 7

  Naar Amboseli National Park

  image

  We hebben een rit voor de boeg van ongeveer 5 uur. Na het ontbijt rijden we naar Amboseli National Park. Amboseli is een van de oudste nationale parken in Kenia. Er zijn grote open vlaktes met op de achtergrond de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, die de hele horizon lijkt te vullen. We overnachten twee nachten in comfortabele vooropgezette tenten. Deze accommodatie biedt een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro. De namiddag brengen we door bij het zwembad. Je kan ook een optionele bushwandeling buiten het park maken onder leiding van een gids.

 • 8

  Olifanten in Amboseli

  image

  We staan voor dag en dauw op en gaan we op safari in het Amboseli National Park. Amboseli is één van de kleinere nationale parken van Kenia, maar biedt een grote verscheidenheid aan dieren. Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro geeft dit park zijn grootste aantrekkingskracht. De beelden van wandelende olifanten met in de achtergrond de besneeuwde top van de Kilimanjaro zijn zeer fotogeniek. Het park is ook bekend door zijn vele olifanten. Je kan ze bijna altijd vinden bij de moerassen, waar ze samentroepen met 20 tot 50. Ze trekken achter hun moederleider aan richting Kilimanjaro, een veilige slaapplaats. ‘s Ochtends komen ze via dezelfde weg terug tot in het moeras. De wildebeesten, zebra’s, buffels, gazelles, wrattenzwijnen en andere herbivoren houden er nagenoeg eenzelfde ritueel op na. Er zijn ook leeuwen in het park, nu nog maar hopen dat we ze vinden.

 • 9

  Naar Taita Hills

  image

  Vandaag rijden we richting de kust, dwars door de vlaktes van Tsavo. Om de rit niet al te lang te maken (+/- 4 uur), stoppen we in Taita Hills om te overnachten in een mooie lodge. Bij deze bergen is een klein privé reservaat waar we onze laatste gamedrive maken. Mocht je er geen genoeg van kunnen krijgen, dan kan je 's avonds nog een optionele nachtelijke game drive maken. Je ziet dieren die je overdag vaak niet ziet en roofdieren jagen meestal de hele nacht door.

 • 10

  Naar het strand aan de Indische Oceaan

  image

  Vandaag een lange reisdag van ongeveer 6 uur. Na het ontbijt stappen we voor een laatste keer in onze minibusjes en rijden we naar de Indische Oceaan. Onze lodge is gelegen vlakbij Mombasa. Je kan hier de komende dagen uitrusten en genieten van het prachtige strand. Een idyllisch plekje met een wit strand, helder blauw water en palmbomen. We nemen afscheid van de chauffeur(s). We slapen 3 nachten in een hotel met zwembad op basis van half pension.

 • 11

  Je kunt overdag heerlijk toeven aan het zwembad of een strandwandeling maken. Wie weet zijn er lokale Kenianen die een potje volleybal met je willen spelen op het strand.

 • 12

  Je kunt een prachtige snorkel- of duikexcursie regelen of een uitstap maken naar het beschermde marinepark. Hier kun je met een boot met glazen bodem het prachtige koraalrif bewonderen en misschien wel schildpadden zien. Een uitstap naar de oude stad en fort van Mombasa behoort ook tot de mogelijkheden.NB: houd er rekening mee dat er in de zee aan de kust van Kenia vaak veel zeewier zit. Laat je hierdoor niet weerhouden om een duik in zee te nemen.

 • 13

  Vlucht naar Amsterdam

  Vandaag staan we heel vroeg op en rijden we naar de luchthaven van Mombasa voor de vlucht terug naar Amsterdam via Nairobi. Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute. Het einde van een zeer geslaagde reis

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging aan de Indische Oceaan

  Tijdens de verlenging verblijf je in Severin Sea Lodge op basis van halfpension. De transfer naar de luchthaven is ook inbegrepen. Indien deze accommodatie op de aangevraagde datum volgeboekt is, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 16

  Strand Indische Oceaan

 • 19

  Terugvlucht naar Amsterdam

 • +

  3-daagse verlenging aan de Indische Oceaan

  Tijdens de verlenging verblijf je in Severin Sea Lodge op basis van halfpension. De transfer naar de luchthaven is ook inbegrepen. Indien deze accommodatie op de aangevraagde datum volgeboekt is, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 13

  Strand Indische Oceaan

 • 16

  Terugvlucht naar Amsterdam

Rondreis Kenia Hoogtepunten

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!