< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Rein van Grieken Reisbegeleider Kenia en Tanzania

Ik ben geboren in Zuid Afrika en opgegroeid in Nederland. De afgelopen vijf jaar heb ik een veel reiservaring opgedaan door het begeleiden van reizen in Zuidelijk Afrika, Oost Afrika en Ethiopië voor Sawadee.

Het mooie van Afrika is wat mij betreft de speelse cultuur, de eindeloze en gevarieerde natuur en natuurlijk het wildlife dat Afrika zo uniek maakt! De reizen die ik gedurende het jaar mag maken door Afrika blijven veranderen en daardoor boeien, op dit geweldige continent raak je niet uitgeleerd. Hordes olifanten drinkend bij een waterhole in Etosha NP, een leeuw achter iedere boom in Serengeti, de boeiende geschiedenis van Ethiopie. Ik zou niet meer zonder kunnen en hoop een deel hiervan te delen met mijn reisgenoten! 

Kleurrijke Maasai en veel, heel veel dieren

De Serengeti. De weg ernaartoe is stoffig en eindeloos, maar alles behalve saai. Onderweg zien we zebra's, gnoes, gazelles en zo nu en dan een giraffe grazen in de verte. Een mooi tafereel, maar slechts een voorproefje van wat ons te wachten staat in de uitgestrekte Serengeti. Na aankomst zetten we de tenten op voor de komende twee dagen en verzamelen we rond een kampvuur voor een eerste biertje tussen de wilde dieren, een magisch moment. 's Nachts proberen de dieren ons wakker te houden. Vooral de hyena's, die onophoudelijk langs de tenten sluipen op zoek naar etensresten, lijken vastbesloten. Desondanks vallen we langzaam in slaap, veilig in de tent. De volgende morgen gaan we voor dageraad op pad. Op zoek naar de 'Big Five' en genieten van de prachtige vergezichten van dit adembenemende natuurpark. Voor mij is dit de ultieme ervaring in Tanzania en Kenia. Net als de vroegere ontdekkingsreizigers komen we op plaatsen waar je je honderden jaren terug in de tijd waant. Waar oude stammen zich nog steeds proberen vast te klampen aan eeuwenoude tradities en waar de slager nog een hele runderbout buiten heeft hangen.Juist deze combinatie van prachtige uitzichten, wilde dieren en interessante mensen en culturen maken Kenia en Tanzania de 'once in a lifetime' vakantiebestemming die je nooit meer zult vergeten. Als je deze reis dan ook nog eens mag afsluiten op Zanzibar!? Onbetaalbaar!

Rondreis Kenia en Tanzania

Kleurrijke Maasai en veel, heel veel dieren

image
21 dagen vanaf € 3.348 € 3.298
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.