< Terug naar resultaten

Rondreis Kenia en Uganda

Fietsen tussen giraffen en zebra's

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Kenia

Route daagse rondreis Kenia en Uganda

Het beste van Oost-Afrika! Uganda staat bekend om haar zeer vriendelijke bevolking. In het weelderige groene landschap maak je wandelingen en fietstochten, en je kunt zelfs gaan raften op de Nijl! In Kenia vind je de meest ongerepte wildparken van Oost-Afrika met een enorme wildpopulatie. Je reist langs de meren van de Riftvallei waar honderdduizenden flamingo’s leven. In het Samburupark zie je olifanten traag de rivier oversteken en je hoort er ’s avonds in de verte leeuwen brullen voor ze op jacht gaan.

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen, maar een positieve en flexibele instelling zijn zeker belangrijk. Hou er rekening mee dat je individuele vrijheid tijdens een safarireis minder groot kan zijn dan je gewend bent en dat je meestal vroeg op moet staan. Alle wandelingen zijn optioneel.De ervaring leert dat deelnemers een goede afwisseling in het overnachten in hotels en kamperen erg op prijs stellen vanwege de rust en de privacy. Tijdens deze reis wordt kamperen afgewisseld met overnachtigen in eenvoudige hotels/lodges met eigen douche en toilet. De faciliteiten op kampeerplaatsen zijn beperkt (koud of geen water, hurk wc’s)Tijdens de reis maken we gebruik van een eigen safaritruck; het ideale vervoermiddel op ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika. Het uitzicht op de omgeving en de dieren is prima. Jane Goodall en Chimpansees Je begint de reis in Entebbe. Chimpanseeliefhebbers kunnen van hieruit een excursie maken naar Ngamba Island. Dit eiland bestaat uit 40 hectare regenwoud midden in het Victoriameer. Het heeft een rijke diversiteit aan wilde dieren, waaronder 120 vogelsoorten, en diverse nijlpaarden en krokodillen. Het Jane Goodall Instituut heeft hier een opvangcentrum voor chimpansees. Kamperen bij de boer Om echt in contact te komen met de bevolking, kampeer je in bij een boerenfamilie. Hier kun je een schooltje bezoeken en kennis maken met het alledaagse leven in Uganda. Ook kun je hier een fietstocht maken waarbij je een bezoek brengt aan een lokale brouwer, een metaalbewerker, timmerman of een van de andere dorpsbewoners. Raften op de Nijl en fietsen bij giraffen Een echte aanrader is, om bij Jinja één van de meest spectaculaire raft-trips ter wereld te maken. In Hell’s Gate Nationaal Park kun je per fiets een safari maken in een gebied waar je zebra’s, buffels, hartebeesten, Thomson’s gazelles en bavianen kunt tegenkomen. Maak ook de wandeling rondom een kratermeer. Hiervandaan heb je vanaf de rand een fabuleus uitzicht op het groengekleurde meer, waar soms ook flamingo’s verblijven. De beste parken van Kenia In Kenia bezoek je de beste parken van het land. Het Maasai Mara Nationaal Park is wereldberoemd om zijn enorme wildpopulatie van wildebeesten, maar ook giraffen, olifanten en jachtluipaarden. In dit park kun je, met een Maasai krijger, een gamewalk maken. In het Nakuru Nationaal Park kleuren miljoenen flamingo’s het meer roze: een schitterend decor voor de neushoorns die er leven. En in het Samburu park waan je je in de oertijd. In dit wildrijke gebied kampeer je in het park, waar ’s avonds een kampvuur, een enorme sterrenhemel en alle dierengeluiden je intens het safarigevoel laten beleven..

Rondreis Kenia en Uganda

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.