< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Kenia en Tanzania te beleven
 • Prachtige safari rondreis met comfortabele lodges/hotels
 • Gamedrives in de meest wildrijke parken: Masai Mara, Nakuru, Amboseli, Tarangire, Serengeti en Ngorongoro krater
 • Rechtstreekse vlucht met KLM/Kenya Airways
 • Ontspannen afsluiting op tropisch Zanzibar in een viersterren hotel
 • De gehele reis in stoere 4x4 jeeps
 • Alle entreegelden zijn inbegrepen
 • Rust in het programma door vaak meerdere nachten op één plaats te verblijven
 • Alle ontbijten en tijdens het safari gedeelte alle maaltijden inbegrepen
 • Mogelijkheid om te wandelen tussen giraffen, zebra’s en gazellen bij Naivasha
 • In totaal 6 volle dag game drives, 1 middag game drive en 2 avond game drives ingegrepen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Nairobi

  Na een rechtstreekse vlucht met KLM/Kenya Airways van ruim acht uur arriveren we in Nairobi. Aangezien er slechts een gering tijdsverschil is met Nederland (zomertijd één uur, wintertijd twee uur) zul je geen last hebben van een jetlag. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. We overnachten in een comfortabel hotel net buiten het centrum.

 • 2

  naar Masai Mara Reservaat / gamedrives

  image

  Na het ontbijt rijden we naar Masai Mara. Onderweg stoppen we even in Narok, de belangrijkste stad voor de Maasai. De Maasai zijn traditionele veehouders. Je herkent ze aan de roodgeblokte kleding. Na de lunch maken we een eerste gamedrive. In de uitgestrekte landschappen kom je gnoes, zebra's, topi's, olifanten, impala's, giraffen en buffels tegen. Onder de bomen verbergen leeuwen, cheetah's en jachtluipaarden zich. We slapen twee nachten in een mooie lodge vlakbij het park.

 • 3

  Masai Mara Reservaat / gamedrives

  image

  Vandaag staat in het teken van dieren. We staan vroeg op om een prachtige rit te maken op zoek naar roofdieren als de leeuw en de cheetah. Vroeg in de ochtend zijn deze roofdieren het meest actief, omdat het de rest van de dag te warm is en ze zich verschuilen in het hoge gras of onder een boom. Na de gamedrive rijden we terug naar onze accommodatie waar je heerlijk kunt ontspannen in het zwembad of genieten van een verkoelend drankje. Na deze siësta gaan we weer op pad om nog gamedrive te maken.

  image

  De grote trek: in juni is het water schaars in de Serengeti in Tanzania en trekken vele tienduizenden gnoes en zebras naar het noorden op zoek naar voedsel en water. De dieren komen in juli - augustus aan in de Masai Mara, maar helemaal te voorspellen is dat niet. Met wat geluk zien we de grote trek, wat een bijzonder spectaculair gezicht is. Het ziet er namelijk zwart van de dieren. Rond november trekken de dieren terug naar de Serengeti.

 • 4

  naar Naivasha

  image

  We staan vroeg op en rijden naar het meer van Naivasha. In de namiddag kun je nog een optionele boottocht maken over het meer. In en rond het meer leven vele verschillende soorten vogels, zoals visarenden, pelikanen en aalscholvers. Op het land tussen de papyrusplanten leven weer andere vogels zoals de Afrikaase hop en dwergpapegaai. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers, dus vergeet je verrekijker niet! We slapen twee nachten in een mooie lodge.

 • 5

  Naivasha / excursie Nakuru

  image

  We staan extra vroeg op en rijden naar het Nakuru nationaal park. Het meer van Nakuru staat bekend om de flamingo's die van de algen in het water leven. Er leven ook waterbokken, zebra's, buffels, giraffen en klipdassen. We maken een gamedrive door groene bossen en langs het meer. We gaan op zoek naar de witte en de zeldzame zwarte neushoorn. Na een heerlijke picknicklunch maken we nog een gamedrive. Hoog in het landschap maken we een stop op de bavianenrots, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het meer. Aan het eind van de dag rijden we in anderhalf uur terug naar onze lodge in Naivasha. 

 • 6

  naar Amboseli

  image

  We rijden verder naar Amboseli Nationaal Park. Het landschap verandert van savanne naar moeraslandschap. Amboseli Nationaal Park ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Na de lunch heb je alle tijd om even lekker te relaxen en bij te komen van de eerste indrukken. We overnachten twee nachten in een safari kamp.

 • 7

  Amboseli / gamedrives

  image

  Vandaag staat er een volle dag gamedrives op het programma! Vroeg in de ochtend trekken veel dieren naar het moeras toe. Hopelijk schiet je vandaag de mooiste foto: olifanten met op de achtergrond, de Kilimanjaro. Aan het eind van de middag kun je nog even relaxen voor het diner wordt geserveerd. 

 • 8

  naar Tarangire / avond game drive

  image

  Vandaag laten we Kenia achter ons en rijden we via de Namanga grensovergang naar Tanzania. Tanzania staat bekend om haar imposante wildparken en Tarangire is daar één van. Onderweg genieten we van onze picknick lunch, waarna we verder rijden naar onze lodge. In de avond maken we nog een spannende game drive. We verblijven twee nachten in Tarangire. 

 • 9

  Tarangire / gamedrives

  image

  Vandaag maken we verschillende gamedrives door Tarangire NP. Het is een mooi park met heuvels, goudgele graslandschappen, honderden baobabs en olifantenkuddes. Soms komen olifanten zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken. Aan het eind van de middag kan je vanaf de lodge genieten van een prachtige zonsondergang over het meer: Afrika op z’n mooist.

 • 10

  naar Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  We rijden verder naar de Serengeti. De naam van het park betekent in het Maa ‘oneindige vlakte‘. Tijdens de uitgebreide gamedrives passeren we meertjes waarin snuivende nijlpaarden drijven. Aan de oevers liggen krokodillen bewegingloos in het riet. We overnachten twee nachten in een mooie lodge net buiten het park in de regio Ikoma. Er staat geen hek rond de Serengeti en dus komen ook hier allerlei dieren voor.

 • 11

  Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  De Serengeti is één van de meest wildrijke parken van Afrika: het is het leefgebied van duizenden gnoes en zebra's en is voor leeuwen en cheetah’s een waar luilekkerland. De door het park verspreid liggende kopjes (rotsen van graniet) worden door leeuwen vaak als uitkijk en siëstaplaats gebruikt. Misschien ontdekken we zelfs een luipaard met een prooi. We nemen een lunchbox mee zodat we de hele dag in het park kunnen verblijven. Tijdens de middaguren kunnen we een bezoek brengen aan het interessante bezoekerscentrum.

 • 12

  via Ngorongoro krater naar Karatu / gamedrives

  image

  We staan erg vroeg op en we rijden via de Serengeti naar de indrukwekkende Ngorongorokrater. De krater wordt niet voor niets beschouwd als een wereldwonder, want in een overweldigend landschap leven uitzonderlijk veel dieren. De landcruisers rijden met redelijk gemak de steile kraterwand op en af. Flamingo's zeven algen uit het sodameer Lake Magadi, olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Na het bezoek rijden we door naar ons hotel in Karatu waar we twee nachten verblijven.

 • 13

  Karatu / vrije dag

  image

  Vandaag weer een heerlijke dag om te relaxen aan het zwembad. Ons hotel is centraal gelegen en Karatu is een gezellig dorp. Je kunt de lokale markt bezoeken en een spelletje pool spelen met de lokale bevolking. Ook kun je een wandeling maken over nabijgelegen koffieplantages. Eventueel kun je een uitstap maken met de groep naar Lake Eyasi, naar Lake Manyara of naar Mto wa Mbu om een fietstocht te maken. De reisbegeleider vertelt je alle mogelijkheden.

  Puur Sawadee - Mto wa Mbu

  image

  Tijdens een wandeling of fietstocht bij Mto wa Mbu leer je meer over de levensomstandigheden van de lokale bevolking. Het bedrag dat je hiervoor betaalt komt direct ten goede aan de lokale bevolking, bijvoorbeeld voor de bouw van scholen. De lunch wordt klaargemaakt door vrouwengroepen, waardoor ze een aanvullend inkomen verwerven voor hun families.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 14

  vlucht naar Zanzibar

  image
  We rijden naar de luchthaven van Arusha, afhankelijk van beschikbaarheid hebben we een ochtend- of een middagvlucht. Na een vlucht van ongeveer een uur landen we op het eiland Zanzibar. Het exotische Zanzibar met zijn blauwe zee en palmbomen is een perfecte plek om deze inspannende reis af te sluiten. Je verblijft de komende drie nachten in een hotel aan het strand bij Jambiani vanwaar je gemakkelijk verschillende excursies kunt maken.

  NB: Het kan zijn dat de groep verdeeld wordt over twee kleinere vliegtuigjes. Dit is afhankelijk van beschikbaarheid en grootte van de groep.

 • 15

  Jambiani / vrije dag

  image

  Zanzibar is een unieke smeltkroes van Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur. Je vindt er nog veel overblijfselen van vroeger. Het eiland is heel anders dan het Afrikaanse vasteland van Tanzania. Op Zanzibar kun je doen waar je zin in hebt: snorkelen vanaf een traditionele dhow (zeilboot) of lange strandwandelingen maken. Houd er rekening mee dat er bij laagtij veel zeewier op het strand kan liggen.

 • 16

  Jambiani / vrije dag

  image

  Er is van alles te beleven op Zanzibar. Wist je dat je de Red Colobus monkey, een zeldzame apensoort, op Zanzibar kunt zien? Het is ook heerlijk toeven op het strand pal voor onze accommodatie. De avonturiers kunnen een dala dala (lokaal openbaar transport) nemen naar Stonetown, de belangrijkste stad op Zanzibar.

 • 17

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Met een korte vlucht komen we aan in Nairobi (soms vliegen we terug vanaf Dar es Salaam), vanaf waar we tegen middernacht het vliegtuig terug naar huis nemen. Afhankelijk van het vluchtschema zou je nog een hapje kunnen gaan eten in de stad, maar we proberen de overstaptijd zo kort mogelijk te houden.

 • 18

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Kenia en Tanzania Hoogtepunten

Zeg Jambo tegen Kenia en Tanzania

image
18 dagen vanaf € 4.448
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!