< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Ontspannen einde aan het strand van Jambiani op Zanzibar
 • Rust in het programma door vaak meerdere nachten op één plaats te verblijven
 • Mogelijkheid om te wandelen tussen giraffen, zebra’s en gazellen bij Naivasha
 • Gegarandeerde raamplaats in de comfortabele minibusjes/jeeps
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Kenia en Tanzania te beleven
 • Prachtige safari rondreis met comfortabele lodges/hotels
 • Rechtstreekse vlucht met KLM/Kenya Airways
 • Alle ontbijten, 13x lunch en 14x diner inbegrepen in de reissom
 • Gamedrives in de meest wildrijke parken: Samburu, Masai Mara, Serengeti en Ngorongoro krater

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Nairobi

  Na een rechtstreekse vlucht met KLM/Kenya Airways van ruim acht uur arriveren we in Nairobi. Aangezien er slechts een gering tijdsverschil is met Nederland (zomertijd één uur, wintertijd twee uur) zul je geen last hebben van een jetlag. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. We overnachten in een comfortabel hotel net buiten het centrum.

 • 2

  naar Mount Kenya

  image

  Met onze minibusjes reizen we in circa vijf uur door een groen gebied, bezaaid met shamba's (veldjes) met koffie, maïs en ananas, richting de voet van de besneeuwde Mount Kenya. Je kunt in de omgeving een mooie wandeling maken door een tropisch bos met colobusapen, bavianen en vele vogels. Als we geluk hebben, zien we zelfs de bosolifanten. We overnachten hier in cottages in een prachtige omgeving.

 • 3

  naar Samburu reservaat / gamedrive

  image

  We staan vroeg op. Het landschap verandert zienderogen: het weelderige groen maakt plaats voor doornige acacia's en termietenheuvels. Alvorens we het Samburu reservaat in gaan, kunnen we een bezoek brengen aan een Samburu dorp. De kleurrijke Samburu zijn veenomaden en familie van de Maasai. Beide volkeren kennen een systeem van verschillende levensfasen die ieder achtereenvolgens doorloopt. Elke fase gaat gepaard met bepaalde ceremonies en verplichtingen.

  image

  Na dit bezoek rijden we door het park naar onze lodge, een prachtige plek aan de rivier. We maken onze eerste gamedrive (safari per minibus). Enkel in Samburu komen oryxen, grevy zebra's, netgiraffen en langgenekte gerenuks (girafantilopes) voor. Met wat geluk spotten we een luipaard. We overnachten twee nachten in een lodge midden in het park.

 • 4

  Samburu reservaat / gamedrives

  image

  We staan heel vroeg op en maken weer een gamedrive. Je kunt ook besluiten om uit te slapen en de dieren te observeren vanaf het restaurant. Tijdens de heetste uren van de dag is de kans om dieren te zien klein omdat zij zich voornamelijk onder de bomen en struiken in de schaduw ophouden. Dit biedt ons de gelegenheid om zelf ook even af te koelen in het zwembad. In de late namiddag zullen we weer een aantal uur uittrekken voor een gamedrive waarbij we over het algemeen veel dieren kunnen vinden.

 • 5

  naar Naivasha

  image

  We staan vroeg op en rijden naar het meer van Naivasha. In de namiddag kun je nog een optionele boottocht maken over het meer. In en rond het meer leven vele verschillende soorten vogels, zoals visarenden, pelikanen en aalscholvers. Op het land tussen de papyrusplanten leven weer andere vogels zoals de Afrikaase hop en dwergpapegaai. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers, dus vergeet je verrekijker niet! We slapen twee nachten in een mooie lodge.

 • 6

  Naivasha / vrije dag

  image

  Je kunt uitrusten bij het zwembad, maar er is ook genoeg te doen. Je kunt een fietstocht maken in Hell’s Gate nationaal park of een boot huren om naar Crescent-eiland te varen. Een echte aanrader is een dagtocht naar een nabijgelegen kratermeer. Vanaf de kraterrand heb je een mooi uitzicht op het groengekleurde meer. Je kunt helemaal rond de krater lopen door een bosrijke omgeving. Je kunt ook kiezen voor een daguitstap naar Lake Nakuru nationaal park.

  Optioneel Gamedrive Lake Nakuru NP / €130,00 per persoon

  image
  We staan extra vroeg op en rijden naar het Nakuru nationaal park. Het meer van Nakuru staat bekend om de flamingo's die van de algen in het water leven. Er leven ook waterbokken, zebra's, buffels, giraffen en klipdassen. We maken een gamedrive door groene bossen en langs het meer. We gaan op zoek naar de witte en de zeldzame zwarte neushoorn. Na een heerlijke picknicklunch maken we nog een gamedrive. Hoog in het landschap maken we een stop op de bavianenrots, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het meer. Aan het eind van de dag rijden we in anderhalf uur terug naar onze lodge in Naivasha. Als je voor deze optionele excursie kiest, is het toegangsgeld en het vervoer inbegrepen. Minimum aantal deelnemers is vier.
 • 7

  naar Masai Mara Reservaat / gamedrives

  image

  Na het ontbijt rijden we in vier uur naar Masai Mara. Onderweg stoppen we even in Narok, de belangrijkste stad voor de Maasai. De Maasai zijn traditionele veehouders. Je herkent ze aan de roodgeblokte kleding. Na de lunch maken we een eerste gamedrive. In de uitgestrekte landschappen kom je gnoes, zebra's, topi's, olifanten, impala's, giraffen en buffels tegen. Onder de bomen verbergen leeuwen, cheetah's en jachtluipaarden zich. We slapen twee nachten in een mooie lodge vlakbij het park.

 • 8

  Masai Mara Reservaat / gamedrives

  image

  Vandaag staat in het teken van dieren. We staan vroeg op om een prachtige rit te maken op zoek naar roofdieren als de leeuw en de cheetah. Vroeg in de ochtend zijn deze roofdieren het meest actief, omdat het de rest van de dag te warm is en ze zich verschuilen in het hoge gras of onder een boom. Na de gamedrive rijden we terug naar onze accommodatie waar je heerlijk kunt ontspannen in het zwembad of genieten van een verkoelend drankje. Na deze siësta gaan we weer op pad om nog gamedrive te maken.

  image

  De grote trek: in juni is het water schaars in de Serengeti in Tanzania en trekken vele tienduizenden gnoes en zebras naar het noorden op zoek naar voedsel en water. De dieren komen in juli - augustus aan in de Masai Mara, maar helemaal te voorspellen is dat niet. Met wat geluk zien we de grote trek, wat een bijzonder spectaculair gezicht is. Het ziet er namelijk zwart van de dieren. Rond november trekken de dieren terug naar de Serengeti.

 • 9

  naar Kisii

  image

  Tijd om afscheid te nemen van Masai Mara en we vervolgen onze weg naar het westen van Kenia. Het landschap verandert van savanne naar de mooie, groene bergen van West-Keniaanse hooglanden. We lunchen ergens onderweg, deze lunch is niet inbegrepen. De rit naar Kisii zal ongeveer 7 uur duren, afhankelijk van de conditie van de wegen. Mocht de tijd het toelaten en we komen onderweg een markt tegen, zullen we natuurlijk even stoppen. We overnachten één nacht in een hotel in de stad.

 • 10

  naar het Victoriameer

  image

  Vandaag reizen we via de Tanzaniaanse grens naar het grote Victoriameer. Hier wisselen we onze minibusjes in voor jeeps. We rijden door een dichtbevolkt gebied van Kenia en je ziet een groen kleurenpalet van bewerkte velden. In deze omgeving wordt zeepsteen gevonden. Langs het Victoriameer zie je op vele plaatsen gedroogde vis en zelfs vissen van wel twee meter lang. Aan het einde van de middag komen we aan bij het grootste meer van Afrika. We overnachten twee nachten in een mooie lodge aan het Victoriameer.

 • 11

  Victoriameer / vrije dag

  image

  Vandaag een rustdag om bij te komen van de lange reis van gisteren en om ons voor te bereiden op ons bezoek aan Serengeti en Ngorongoro. Je kunt hier op een ongedwongen manier kennismaken met de lokale bevolking van één van de nabijgelegen vissersdorpen. Of maak een wandeling langs het meer en ga op zoek naar de Afrikaanse visarend en de monitor varaan. ’s Avonds staat vaak tilapia (vis) op het menu die in het Victoriameer wordt gevangen.

 • 12

  naar Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  ’s Ochtends verlaten we Victoriameer en rijden we via de Westelijke ingang de Serengeti in. De naam van het park betekent in het Maa ‘oneindige vlakte‘. Tijdens de uitgebreide gamedrives passeren we meertjes waarin snuivende nijlpaarden drijven. Aan de oevers liggen krokodillen bewegingloos in het riet. We overnachten twee nachten in een mooie lodge net buiten het park in de regio Ikoma. Er staat geen hek rond de Serengeti en dus komen ook hier allerlei dieren voor.

 • 13

  Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  De Serengeti is één van de meest wildrijke parken van Afrika: het is het leefgebied van duizenden gnoes en zebra's en is voor leeuwen en cheetah’s een waar luilekkerland. De door het park verspreid liggende kopjes (rotsen van graniet) worden door leeuwen vaak als uitkijk en siëstaplaats gebruikt. Misschien ontdekken we zelfs een luipaard met een prooi. We nemen een lunchbox mee zodat we de hele dag in het park kunnen verblijven. Tijdens de middaguren kunnen we een bezoek brengen aan het interessante bezoekerscentrum.

 • 14

  via Ngorongoro krater naar Karatu / gamedrives

  image

  We staan erg vroeg op en we rijden via de Serengeti naar de indrukwekkende Ngorongorokrater. De krater wordt niet voor niets beschouwd als een wereldwonder, want in een overweldigend landschap leven uitzonderlijk veel dieren. De landcruisers rijden met redelijk gemak de steile kraterwand op en af. Flamingo's zeven algen uit het sodameer Lake Magadi, olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Na het bezoek rijden we door naar ons hotel in Karatu waar we twee nachten verblijven.

 • 15

  Karatu / vrije dag

  image

  Vandaag weer een heerlijke dag om te relaxen aan het zwembad. Ons hotel is centraal gelegen en Karatu is een gezellig dorp. Je kunt de lokale markt bezoeken en een spelletje pool spelen met de lokale bevolking. Ook kun je een wandeling maken over nabijgelegen koffieplantages. Eventueel kun je een uitstap maken met de groep naar Lake Eyasi, naar Lake Manyara of naar Mto wa Mbu om een fietstocht te maken. De reisbegeleider vertelt je alle mogelijkheden.

  Puur Sawadee - Mto wa Mbu

  image

  Tijdens een wandeling of fietstocht bij Mto wa Mbu leer je meer over de levensomstandigheden van de lokale bevolking. Het bedrag dat je hiervoor betaalt komt direct ten goede aan de lokale bevolking, bijvoorbeeld voor de bouw van scholen. De lunch wordt klaargemaakt door vrouwengroepen, waardoor ze een aanvullend inkomen verwerven voor hun families.

 • 16

  vlucht naar Zanzibar

  image
  We rijden naar de luchthaven van Arusha, afhankelijk van beschikbaarheid hebben we een ochtend- of een middagvlucht. Na een vlucht van ongeveer een uur landen we op het eiland Zanzibar. Het exotische Zanzibar met zijn blauwe zee en palmbomen is een perfecte plek om deze inspannende reis af te sluiten. Je verblijft de komende drie nachten in een hotel aan het strand bij Jambiani vanwaar je gemakkelijk verschillende excursies kunt maken.

  NB: Het kan zijn dat de groep verdeeld wordt over twee kleinere vliegtuigjes. Dit is afhankelijk van beschikbaarheid en grootte van de groep.

 • 17

  Jambiani / vrije dag

  image

  Zanzibar is een unieke smeltkroes van Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur. Je vindt er nog veel overblijfselen van vroeger. Het eiland is heel anders dan het Afrikaanse vasteland van Tanzania. Op Zanzibar kun je doen waar je zin in hebt: snorkelen vanaf een traditionele dhow (zeilboot) of lange strandwandelingen maken. Houd er rekening mee dat er bij laagtij veel zeewier op het strand kan liggen.

 • 18

  Jambiani / vrije dag

  image

  Er is van alles te beleven op Zanzibar. Wist je dat je de Red Colobus monkey, een zeldzame apensoort, op Zanzibar kunt zien? Het is ook heerlijk toeven op het strand pal voor onze accommodatie. De avonturiers kunnen een dala dala (lokaal openbaar transport) nemen naar Stonetown, de belangrijkste stad op Zanzibar.

 • 19

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Met een korte vlucht komen we aan in Nairobi (soms vliegen we terug vanaf Dar es Salaam), vanaf waar we tegen middernacht het vliegtuig terug naar huis nemen. Afhankelijk van het vluchtschema zou je nog een hapje kunnen gaan eten in de stad, maar we proberen de overstaptijd zo kort mogelijk te houden.

 • 20

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Kenia en Tanzania Hoogtepunten

Zeg Jambo tegen Kenia en Tanzania

image
20 dagen vanaf € 4.198
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!