< Terug naar resultaten

Rondreis - Vrouw op Reis naar Kenia

De wereld ontdekken met andere vrouwen

16 dagen vanaf € 2.598 € 2.548

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Speciaal ontwikkeld voor vrouwelijke reizigers
 • Inclusief alle gamedrives in de meest wildrijke parken: Amboseli, Samburu en Masai Mara
 • Contact met lokale vrouwen uit een ander land, met een andere cultuur
 • Inclusief een bezoek aan Elsamere Conservation Centre
 • Avontuurlijke safari rondreis met kampeerovernachtingen middenin de natuur

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 16 daagse rondreis - Vrouw op Reis naar Kenia

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kenia ga je samen met andere vrouwen op safari in de beroemde wildparken Amboseli, Samburu en Masai Mara. Kenia is een van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Naast gamedrives en wilde dieren maak je ook kennis met de kleurrijke Maasai stammen. Tijdens deze reis speciaal voor vrouwen bezoeken we een Samburu vrouwen dorp. Ook kun je optioneel een bezoek brengen aan een bijzonder project gerund door vrouwen in Sagana en kun je Massai vrouwen ontmoeten tijdens een dorpsbezoek. Heb je nog niet genoeg van Kenia? Kies dan voor de 4-daagse verlenging aan de witte stranden van Malindi. Er wordt voornamelijk gekampeerd in en nabij de parken, met gedeelde voorzieningen. Een echt Keniaans avontuur! Daarnaast wordt de reis begeleid door een vrouwelijke lokale of Nederlandse reisbegeleidster, wat in een land als Kenia nog steeds niet zo normaal is. 

 1. Dag 1 - vlucht naar Nairobi
 2. Dag 2 - naar Amboseli
 3. Dag 3 - Amboseli / gamedrives
 4. Dag 4 - naar Sagana
 5. Dag 5 - Sagana / vrije dag
 6. Dag 6 - naar Samburu reservaat / gamedrives
 7. Dag 7 - Samburu reservaat / gamedrive
 8. Dag 8 - naar Nyahururu / Thomson watervallen
 9. Dag 9 - naar Bogoria
 10. Dag 10 - Bogoria / vrije dag
 11. Dag 11 - naar Naivasha / bezoek Elsamere
 12. Dag 12 - Naivasha / vrije dag
 13. Dag 13 - naar Masai Mara Reservaat / gamedrives
 14. Dag 14 - Masai Mara Reservaat / gamedrives
 15. Dag 15 - naar Nairobi; vlucht naar Amsterdam
 16. Dag 16 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route Kenia, 16 dagen

Nieuw én exclusief: Vrouw op Reis

Vrouw op Reis staat voor een Sawadee rondreis in gezelschap van enkel actieve, leergierige vrouwen. Je reist in een groep met vrouwelijke medereizigers onder leiding van een vrouwelijke reisbegeleidster. Naast alle gezelligheid van een groep vrouwen op reis, krijg je bovendien toegang tot plaatsen, waar je met een gemengde groep niet kunt komen. Op deze manier kom je makkelijker in contact met lokale vrouwen en krijg je een kijkje in hun dagelijks leven. Wat zijn de verschillen tussen jullie levenswijze, normen, waarden en cultuur? En wat hebben jullie gemeen? Samen met andere vrouwen een land ontdekken zorgt voor bijzondere ontmoetingen. Wie weet levert het je nieuwe vriendschappen voor het leven op!Op safari in het echte Kenia

Deze rondreis naar Kenia is een prachtige reis, in het gezelschap van vrouwen, naar het echte Afrika; safari's en kleurrijke culturen. Op safari: dat betekent dat je op zoek gaat naar wilde dieren. En die zul je in Kenia zeker zien. Kenia biedt de meest fantastische safari's in de wildrijkste parken van Afrika. Overnachten in tenten wordt afgewisseld met lodges. De campsites liggen in of nabij de parken. Dit geeft deze reis haar avontuurlijke karakter. Gedurende de reis maken we gebruik van een stoere safaritruck. Doordat de truck hoog op zijn wielen staat, is dit het ideale voertuig om wild te spotten.  

Olifanten en uitzicht op de immense Kilimanjaro

We verblijven twee dagen in één van de oudste nationale parken in Kenia, Amboseli Nationaal Park. Het is tevens één van de kleinere parken. Gamedrives laten ons kennis maken met al het moois dat dit park te bieden heeft. Open vlaktes worden gevuld met onder andere troepen olifanten, zebra's en buffels. De besneeuwde top van de Kilimanjaro op de achtergrond maakt dit perfecte plaatje van Kenia helemaal af. We kamperen hier in het park. 

Gamedrives in Samburu

In Samburu Nationaal park maken we gamedrives waarbij we op zoek gaan naar oryxen, grevy zebra's, netgiraffen en langgenekte gerenuks. Deze bijzondere dieren komen alleen in het Samburu reservaat voor. Met wat geluk zien we ook nog een jagend luipaard voorbij razen. We slapen middenin de bush in tenten. Geniet 's avonds van een heerlijke maaltijd en de prachtige sterrenhemel. Na een bezoek aan de Thomson watervallen gaan we naar Lake Bogoria. Dit prachtige natuurgebied staat bekend om de actieve geisers, warmwaterbronnen en de vele flamingo's die er leven.

Jambo kleurrijke Maasai

Uitrusten, fietsen, een boottocht of een bezoek aan Lake Nakuru is allemaal mogelijk tijdens een vrije dag in Naivasha. Na Naivasha is het weer tijd voor wat gamedrives, dit keer in het Maasai Mara reservaat. Onderweg hiernaartoe maken we een stop bij Narok om de kleurrijke Maasai te ontmoeten. In de Maasai Mara migreren jaarlijks meer dan een miljoen gnoes en zebra's op zoek naar groene weidegronden. Houd de schaduwen in de boom goed in de gaten, want misschien spot je wel een cheetah!

Rondreis - Vrouw op Reis naar Kenia

De wereld ontdekken met andere vrouwen

image
16 dagen vanaf € 2.598 € 2.548
Vrouw-Op-Reis
Naar boven
 


Nacht van Sawadee

Speel mee én profiteer vandaag van leuke extra's!

Van 12:00 uur tot 00:00 vieren wij ieder uur dat ergens op aarde de nacht valt. Naast leuke extra's bij het maken van een boeking kun je ieder uur meedoen aan een nieuwe quiz. Speel jij ook mee?!