< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Complete rondreis in samenwerking met de Apenheul
 • Uniek: een 2-daags verblijf in Sahamalaza, onder leiding van een échte bioloog
 • Inclusief 2 tijdbesparende binnenlandse vluchten!
 • Een 2-daags bezoek aan het prachtige Kanaal Pangalanes
 • Bijzondere én duurzame overnachtingen in Residence Madalief
 • Ranomafana N.P. met diverse wandelmogelijkheden op zoek naar de bamboelemuur
 • Naast veel diverse wandelmogelijkheden zijn er ook nachtwandelingen mogelijk
 • Uitrusten, snorkelen en wandelen op het exotische Nosy Be

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Antananarivo

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Rond middernacht komen we aan bij ons hotel in de hoofdstad Antananarivo. Tongenbreker Antananarivo wordt daarom door de inwoners Tana genoemd.

 • 2

  naar Andasibe

  image

  's Ochtends vertrekken we met de bus naar Andasibe. De ongeveer vier uur durende rit voert in oostelijke richting langs kleine dorpjes en talrijke met rijst bebouwde terrassen, die je het gevoel geven in Azië te zijn beland. Onderweg stoppen we bij de mooiste uitzichtpunten. We overnachten in bungalows aan de rand van het tropische woud.

 • 3

  Andasibe (Périnet) / vrije dag

  image

  In Andasibe trekken we in kleine groepjes onder leiding van deskundige gidsen het woud in, op zoek naar de Indri-Indri, de grootste van alle lemuren. Na zonsopkomst moeten deze verbaasd ogende dieren eerst wat op temperatuur komen, waarna het tijd is voor hun territoriale roep die je kippenvel zal bezorgen! Maar er is meer te zien: kameleons in alle soorten en maten, vogels, kikkers en hagedissen. 

 • 4

  naar Kanaal Pangalanes

  image

  Na het ontbijt gaan we naar het Kanaal de Pangalanes. De Pangalanes bestaan uit een honderden kilometers lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, verbonden door kanalen. In koloniale tijden werd het water voor transport gebruikt, maar inmiddels is er zoveel overgroeid dat alleen de kleine ‘pirogues’ van lokale vissers er nog makkelijk hun weg vinden. Een uniek natuurgebied – dat pal tegen de kust van de Indische Oceaan ligt – en onze accommodatie ligt er middenin! Een boot brengt ons er over het Akanin’ny Nofy meer naartoe. Die naam betekent ‘droomplek’, en dat zegt genoeg.

 • 5

  Kanaal Pangalanes

  image

  Vandaag kan je onder begeleiding van een gids het Palmarium-reservaat bezoeken. In dit beschermde gebied wonen onder andere bruine en zwarte maki’s, Indri Indri’s en diadeemsifaka’s. Deze laatste komen vaak over het pad naar je toe gedanst. Ook kameleons en gekko’s in diverse kleuren en de unieke stralenschildpad struinen rond door het struikgewas. Nóg veel spannender zijn de vleesetende planten die hier groeien! Je kan ook makkelijk op eigen houtje het eiland verkennen. De paden die het bos doorkruisen komen altijd weer op het strand terecht, waar het heerlijk zonnebaden en zwemmen is.

  image

  Je kunt ook kiezen voor de boot als vervoersmiddel in de Pangalanes. Je vaart langs de dorpen van de vissers, met wie je op het water kennismaakt. De zoetwatervis en krabbetjes die ze in hun netten ophalen liggen ’s avonds misschien wel op jouw bord! Langs de oevers zie je vrouwen de was doen en kinderen spelen, maar ook een liefelijke natuur. Sommige van de vissersdorpjes waar je aanlegt, grenzen aan de andere kant namelijk aan de eindeloze Indische Oceaan. Bij kalm water kan hier gezwommen worden.

 • 6

  naar Andasibe

  image

  Na twee dagen vol mooie natuur en verschillende dieren, gaan we terug naar Andasibe. Je hebt vandaag vrij te besteden. Het is zeer interessant om 's avonds met een gids te speuren naar nachtdieren. Hierbij is een goede zaklamp wel essentieel.

 • 7

  naar Antsirabe

  image

  Vandaag is een lange reisdag door een prachtig gebied. We rijden door het heuvelachtige gebied van de Hooglanden met prachtige hoge rode huizen, Aziatisch uitziende mensen, graftombes en rijstvelden naar Antsirabe. In deze vriendelijke stad zien we zeer veel van de voor de regio belangrijke pousse-pousses, een soort riksja's die door mannen worden voortgetrokken en worden gebruikt voor goederen- en personenvervoer. Als we door de straten lopen gonst het 'Vazáha! Vazáha!' , want zo noemen de Malagasy alle blanken.

  image

  De pousse-pousse mannen zullen niet rusten voor ze je een keer door de stad getrokken hebben. De afstanden zijn echter niet groot en je loopt zo het stadje met zijn oud-koloniale gebouwen, het kuurhotel des Thermes en de kathedraal uit. We verblijven twee nachten in Residence Madalief net buiten Antsirabe. Dit hotel is onderdeel van de stichting Madalief en is ontstaan vanuit het idee om werkgelegenheid en werkervaringplekken te creëren voor jongeren en alleenstaande moeders uit de omgeving, en om een inkomen te genereren voor de projecten aldaar.

 • 8

  naar Ranomafana

  image

  Vandaag vertrekken we op tijd naar Ranomafana, een tocht die al naar gelang de gesteldheid van de weg vijf tot 10 uur kan duren. We rijden eerst door een gebied met rijstvelden en prachtige vergezichten naar Ambositra, een plaatsje met karakteristieke oude huizen en bekend om het houtsnijwerk. Het laatste stuk naar Ranomafana is een afdaling door het regenwoud. We slapen twee nachten in bungalows aan de Mananjary rivier.

 • 9

  Ranomafana Nationaal Park / vrije dag

  image

  Ranomafana National Park is één van de meest bekende natuurgebieden op Madagascar. Het park werd vooral opgericht om de gouden bamboelemuur een beschermd gebied te gunnen. Deze mooie halfapensoort werd pas in de jaren ‘80 ontdekt. Je kunt hier ook twee andere bamboelemuren-soorten tegenkomen, evenals de veel grotere vari’s (met hun oorverdovende contactroep), de roodbuik maki’s en de prachtige zwart-witte Milne-Edwards sifaka’s. Je moet wel een beetje geluk hebben, want Ranomafana is zeer uitgestrekt en heuvelachtig.

  image

  Er zijn verschillende wandelroutes waarlangs je op zoek kunt naar de zeldzame bamboe-lemuren, de diadeemsifaka en de ringstaartmangoest. Je kunt ook via een speciale route afdalen naar het dorp en onderweg passeer je een enorme waterval waar je kunt zwemmen. Vlakbij het dorp kun je zwemmen in de warme bronnen, waaraan Ranomafana zijn naam ontleent: het betekent letterlijk 'warm water'. ‘s Avonds maken we een nachtwandeling waarbij we met zaklampen zoeken naar de microcebus (de kleinste lemuur van Madagascar), de civetkat en slapende kameleons.

 • 10

  naar Antsirabe

  image

  Vroeg in de ochtend keren we terug naar Antsirabe. De rest van de dag heb je vrij te besteden. Je kan met een gehuurde fiets de heuvelachtige omgeving verkennen. Het is ook mogelijk met onze eigen bus naar de kratermeren Tritriva en Andraikibe te rijden, waarbij we bij Lac Tritriva een wandeling van ongeveer een uur maken en het nabijgelegen dorpje bezoeken. Een zeer bijzondere ceremonie die we misschien kunnen bijwonen is een herbegrafenis, de zogenaamde famadihana, wat letterlijk 'het omwentelen van de doden' betekent. Dit klinkt luguber, maar in werkelijkheid is het een groots en emotioneel feest met muziek, dans en drank.

 • 11

  naar Antananarivo (Tana)

  image

  We reizen weer terug naar Tana. We overnachten in het hotel dat we kennen van de eerste dag. In de middag en avond kun je echt kennis te maken met de hoofdstad van Madagascar en het bruisende centrum van Antananarivo. Met name rond de Avenue de la Liberté en de markten er omheen heerst een enorme bedrijvigheid. Verder vind je in Tana een uitgebreide keuze aan leuke restaurants om je smaakpapillen te verwennen.


 • 12

  vlucht naar Nosy Be

  image

  In Tana stappen we weer op het vliegtuig en dit keer in onze bestemming Nosy Be, het parfumeiland. We overnachten in een comfortabel hotel.

 • 13

  naar Sahamalaza - APENHEUL

 • 14

  Sahamalaza - APENHEUL

 • 15

  naar Nosy Be

  image

  Ons avontuur in Sahamalaza zit er alweer op en de bioloog zal ons na aankomst in Nosy Be weer verlaten. De tijd in Nosy Be kun je geheel naar eigen inzicht besteden. Langs het strand zijn verschillende restaurantjes waar je kunt eten terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Op dit exotische eiland, waar exotische bloemen met exotische namen als frangipane en ylang ylang groeien, is het - in tegenstelling tot de eilanden aan de oostkust van Madagascar - bijna het hele jaar door goed weer.

 • 16

  Nosy Be / vrije dag

  image

  Tijdens een optionele excursie naar het eiland Nosy Tankily, gelegen in de azuurblauwe zee kun je heerlijk zwemmen en prachtig snorkelen waarbij je anemonen, papegaaivissen, zee-egels en mooi gekleurd koraal kunt zien. Daarna kun je genieten van een uitgebreid ‘zee-lunchbuffet’. Ook leuk is een excursie naar het Lokobé reservaat waarbij je in een pirogue naar het reservaat roeit en daarna te voet op zoek gaat naar reptielen en lemuren. Je kunt ook het eiland rond en naar het mooiste strand van het eiland bij Andilana gaan. Hier kun je met je voeten in het zand op een terrasje aan zee heerlijk krab of kreeft eten.

 • 17

  vlucht naar Antananarivo

  image

  In de ochtend keren we per vliegtuig naar Tana terug waar je overnacht in het inmiddels welbekende hotel. Je hebt vandaag en morgen ruim tijd om naast het gezellige centrum van Antananarivo, ook de buitenwijken te verkennen. Een wandeling naar de Rova, de voormalige residentie voor het koningshuis van Madagascar voert langs leuke wijkjes en mooie uitzichten.

 • 18

  vlucht naar Nederland

  image

  Antananarivo heeft ook genoeg winkeltjes om de laatste souvenirs in te slaan. Na het avondeten stappen we op de nachtvlucht naar Amsterdam.

 • 19

  aankomst Nederland

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Madagascar Pop-Up

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.