< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht
 • Bijzondere overnachtingen in Residence Madalief
 • Regelmatig twee overnachtingen op dezelfde plek, dus niet iedere dag reizen
 • Naast veel diverse wandelmogelijkheden zijn er ook nachtwandelingen mogelijk
 • Speciale eclipsreis met kans op meemaken van een complete zonsverduistering
 • Complete rondreis, inclusief een bezoek aan het ruige centraal-Madagascar
 • Bezoek aan het Ankarafantsika Nationaal Park
 • Bezoek aan het Andringitra gebergte

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Antananarivo

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Rond middernacht komen we bij ons hotel in de hoofdstand van Madagascar: Antananarivo, door de inwoners Tana genoemd.

 • 2

  naar Antsirabe

  image

  We rijden met onze eigen bus naar Antsirabe, wat “plaats met veel zout” betekent. Deze plaats was in koloniale tijden een luxe kuuroord met natuurlijke warmwaterbaden. De Chinezen namen de riksja mee naar Madagascar, en in Antsirabe kun je die looptaxi, de ‘pousse-pousse’, nog overal nemen. Deze omgeving leent zich uitstekend tot wandel- en fietstochten, en in de stad kun je erg goed winkelen. De stad staat bekend om haar halfedelstenen en edelstenen. Neem een kijkje bij een van deze slijperijen, je kunt de stenen er ter plekke kopen.

  image

  We verblijven twee nachten in Residence Madalief net buiten Antsirabe. Dit hotel is onderdeel van de stichting Madalief en is ontstaan vanuit het idee om werkgelegenheid en werkervaringplekken te creëren voor jongeren en alleenstaande moeders uit de omgeving, en om een inkomen te genereren voor de projecten aldaar.

 • 3

  Antsirabe

  image

  Met een gehuurde fiets kun je de heuvelachtige omgeving verkennen. Het is ook mogelijk met onze eigen bus naar de kratermeren Tritriva en Andraikibe te rijden. Na een korte stop bij Lac Andraikibe maken we bij Lac Tritriva een wandeling van ongeveer een uur en bezoeken we het nabijgelegen dorpje.

 • 4

  naar Fianarantsoa

  image

  Vandaag rijden we in een uur of 6 naar één van Madagascars interessantste steden: Fianarantsoa, in de volksmond ‘Fianar’ genoemd. Dit is hét centrum van de Betsileo bevolking van het land. Wandel naar de bovenstad met z’n nauwe stegen: daar heb je een prachtig uitzicht over de theeplantages en wijngaarden die de stad omringen. De wijn die daar verbouwd wordt kun je proeven in een restaurantje.

 • 5

  naar Isalo Nationaal Park

  image

  Vandaag rijden we naar Isalo. Het landschap is overweldigend. Baobabs staan her en der verspreid in het rode landschap. Als we dichterbij Isalo komen, beginnen de eerste gele en roze rotspartijen in zicht te komen die tekenend zijn voor dat park. We overnachten twee nachten in een leuk hotel met zwembad.

 • 6

  Isalo Nationaal Park

  image

  Het Isalo Park is een schitterend wandelgebied bestaande uit roze en gele zandsteen formaties, canyons vol met palmbomen en smalle riviertjes. Er zijn verschillende korte wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld naar de Piscine Naturelle waar het heerlijk is om een duik te nemen in een natuurlijk zwembad met kristalhelder water te midden van tropische begroeting.

  image

  Via de hoogvlakte kun je deze wandeling verbinden met een wandeling van twee uur door het landschap met zandsteenformaties die je bij de cascade des nymphes brengt, twee kleine watervallen met heldere poelen waarin je je ook weer kunt opfrissen. Houd je van een pittige tocht, dan kun je (afhankelijk van de tijd van het jaar) ook in circa zes tot zeven uur van de Canyon des Singes, via een omweg met geweldige uitzichten, naar de Piscine Naturelle lopen (of andersom).

 • 7

  naar Andringitra

  image

  Uit de heuvels gehouwen rijstterrassen maken plaats voor granieten rotspartijen in een uiterst spectaculair landschap. Een rit van enkele uurtjes, waarbij we moeten overstappen in een vierwiel aangedreven safaritruck, brengt ons tot bij Camp Catta: een kamp met bungalows onderaan het Tsaranoro massief.

 • 8

  Andringitrabergen / vrije dag

  image

  Vandaag kan je er met een gids op uit trekken en je aan verschillende wandelingen wagen. Er is een wandeling beneden in de vallei die zich focust op een heilig bos met ringstaartmaki's en uiteindelijk tot in het dorp leidt. Een zes uur durende wandeling brengt je tot bovenop de kameleonpiek, een rotspunt in de vorm van dit unieke dier. Zij die van een uitdaging houden en voor geen kleintje vervaard zijn, kunnen een spectaculaire tocht ondernemen tot bovenop het Tsaranoro massief.

  image

  In onze zomermaanden (juni tot en met september) is het ‘s nachts zelfs soms onder het vriespunt. Warme kleding is dus noodzakelijk. De maaltijd nuttigen we binnen bij kaarslicht of buiten onder de sterrenhemel.

 • 9

  naar Ambalavao

  image

  Vandaag kom je aan in Ambalavao, een bijzondere plaats. Hier wordt het beroemde Antaimoropapier gemaakt, met verse bloemen erin. Koop een pakje in één van de fabriekjes, het is een prachtig souvenir

 • 10

  naar Antsirabe

  image

  Vandaag is een lange reisdag door een prachtig gebied. We rijden door het heuvelachtige gebied van de Hooglanden met prachtige hoge rode huizen, Aziatisch uitziende mensen, graftombes en rijstvelden weer naar Antsirabe.

 • 11

  naar Périnet (Andasibe Nationaal Park)

  image

  's Ochtends vertrekken we naar Andasibe. De ongeveer vier uur durende rit voert langs kleine dorpjes en talrijke met rijst bebouwde terrassen, die je het gevoel geven in Azië te zijn beland. Onderweg stoppen we bij de mooiste uitzichtpunten. We overnachten in bungalows aan de rand van het tropische woud.

 • 12

  Périnet (Andasibe Nationaal Park)

  image

  In Andasibe trekken we in kleine groepjes onder leiding van deskundige gidsen het woud in, op zoek naar de Indri-Indri, de grootste van alle lemuren. Na zonsopkomst moeten deze verbaasd ogende dieren eerst wat op temperatuur komen, waarna het tijd is voor hun territoriale roep die je kippenvel zal bezorgen! Maar er is meer te zien: kameleons in alle soorten en maten, vogels, kikkers en hagedissen. Het is zeer interessant om 's avonds met een gids te speuren naar nachtdieren. Hierbij is een goede zaklamp wel essentieel.

 • 13

  naar Antananarivo

  image

  We gaan terug naar Antananarivo. je kunt hier door de oude stad wandelen en op zoek gaan naar souvenirs. In de supermarkt liggen bosjes vanillestokjes, hét exportproduct van Madagascar, maar ook andere specerijen die leuk zijn om mee te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om vanavond een leerzame kookles te gaan volgen: een leuke manier kennis met de traditionele keuken van Madagascar!

 • 14

  naar Ankarafantsika Nationaal Park

  image

  Een pittige maar fantastisch mooie reisdag. We rijden noordwaarts en steken na enkele uren een spectaculaire bergketen over. Daarna dalen we richting het noordwesten en komen in de vruchtbare valleien die doorsneden worden door grote rivieren. We verblijven twee nachten in bungalows bij de ingang van het Ankarafantsika Nationaal Park.

 • 15

  Ankarafantsika Nationaal Park / vrije dag

  image

  Dit prachtige park is een must voor natuurliefhebbers. Via makkelijke paden kan je tot diep in dit natuurgebied trekken op zoek naar sifaka’s, wolmaki’s, wezelmaki’s en maar liefst 130 soorten vogels. Daarnaast is dit droge woud de habitat voor typische bomen zoals olifantsvoet en baobab. Een boottocht over het meer brengt je in de buurt waar de Madagaskar zeearend nestelt.

 • 16

  naar Mahajanga

  image

  Een rit van een paar uurtjes brengt je tot in de bruisende kuststad Mahajanga. De baobab, die de boulevard aan de zee domineert, is naar men zegt meer dan 700 jaar oud. Deze wijk begint te swingen na zonsondergang. Vergeet zeker niet te proeven van de talrijke barbecues langs de promenade. Je slaapt drie nachten in een oase met zwembad in het centrum.

 • 17

  Mahajanga / ringvormige eclips

  image

  Vandaag zul je de in Mahajanga een ringvormige eclips meemaken. Het gaat niet om een totale verduistering, maar om een ringvormige zon. De eclips begint om 10.47 (lokale tijd), zal om 12.40 totaal zijn en eindigen rond 14.24. Totaal duurt de zonsverduistering 3 uur en 37 minuten.

 • 18

  Mahajanga / vrije dag

  image

  Op deze vrije dag zijn er tal van mogelijkheden. Zo kan er een uitstap gemaakt worden naar de Cirque Rouge, een kloof in de vorm van een amfitheater van rode, beige en purper gekleurde rotspartijen, geërodeerd in de meest vreemde vormen. Of kies je liever voor een dagje zonnebaden op een van de stranden ten noorden van de stad.

 • 19

  vlucht naar Antananarivo

  image

  In de ochtend keren per vliegtuig naar Tana terug waar je overnacht in het nu welbekende hotel.

 • 20

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Je hebt vandaag ruim tijd om het bruisende centrum van Antananarivo te verkennen. Met name op de Avenue de la Liberté en de markten er omheen is er veel bedrijvigheid. Verder vind je in Tana een uitgebreide keuze aan leuke restaurants om je smaakpapillen te verwennen en genoeg winkeltjes om de laatste souvenirs in te slaan. Na het avondeten stappen we op de nachtvlucht naar Amsterdam.

 • 21

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Madagascar

Niet boekbaar

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!