< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Complete rondreis, inclusief een bezoek aan het ruige noorden van Madagascar
 • Bezoek aan landschappelijk zeer diverse nationale parken
 • Bezoek aan het Canal des Pangalanes
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht
 • Bijzondere overnachtingen in Residence Madalief
 • Regelmatig twee overnachtingen op dezelfde plek, dus niet iedere dag reizen
 • Naast veel diverse wandelmogelijkheden zijn er ook nachtwandelingen mogelijk

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Antananarivo

  Je landt in Antananarivo (‘Tana’), de hoofdstad van Madagascar, en proeft daar meteen de bijzondere sfeer van het land. Azië en Afrika: hier gaan twee continenten hand in hand. Je wordt per transfer naar je hotel gebracht. Je vakantie is begonnen! Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Antsirabe

  Onderweg naar Antsirabe stap je vandaag uit in het plaatsje Ambatolampy, dat heel bijzonder gebouwd is op een platte rots. Ambachtslui in deze stad kunnen alles met aluminium: keukenspullen, autootjes, zelfs hele voetbalteams worden in miniatuur van het materiaal vervaardigd. Een leuk souvenir? In Antsirabe maak je kennis met Stichting Madalief. Deze stichting trekt zich het lot aan van kansarme kinderen uit de omgeving. Ze brengt verwaarloosde kinderen onder bij families en helpt alleenstaande moeders en hun kinderen aan onderdak, medische hulp en scholing.

 • 3

  Antsirabe

  Antsirabe, wat “plaats met veel zout” betekent. Deze plaats was in koloniale tijden een luxe kuuroord met natuurlijke warmwaterbaden. De Chinezen namen de riksja mee naar Madagascar, en in Antsirabe kun je die looptaxi, de ‘pousse-pousse’, nog overal nemen. Deze omgeving leent zich uitstekend tot wandel- en fietstochten, en in de stad kun je erg goed winkelen. De stad staat bekend om haar halfedelstenen en edelstenen. Neem een kijkje bij een van deze slijperijen, je kunt de stenen er ter plekke kopen.

 • 4

  Antsirabe - Ambositra

  Vandaag komt u aan in Ambositra. Wandel zomaar wat door de schilderachtige straatjes, je komt overal werkateliers tegen waar je vriendelijk wordt uitgenodigd rond te kijken. Het houtsnijwerk uit Ambositra is hét souvenir uit Madagascar. Maar ook de omgeving is de moeite waard: je kunt een prachtige wandeling maken over de sawa’s, rijstvelden, die de stad omringen.

 • 5

  naar Ranomafana

  Ranomafana is een relaxed plaatsje, waar al sinds jaar en dag mensen komen om te kuren in de vele warmwaterbronnen. Rano betekent dan ook ‘water’; mafana ‘heet’. Wil je weten hoe het in een kuuroord uit de Franse koloniale tijd toegaat? Dat kan, want daar is sinds die tijd nauwelijks iets veranderd... Lekker badderen en een massage: ook daarvoor kom je hier!

 • 6

  Ranomafana

  Bij Ranomafana ligt één van Madagascar’s oudste overgebleven stukken regenwoud. Hier ga je je eerste lemuren zien, een dier dat alleen op Madagascar voorkomt. Allerlei soorten bamboe-lemuren, waarvan men vreesde dat ze waren uitgestorven, werden hier herontdekt. Meerdere groepen hebben de gouden bamboe-lemur al gespot, terwijl die reuze zeldzaam is! Nachtdieren zien kan ook. In het donker trek je dan met een zaklantaarn het bos in.

 • 7

  naar Fianarantsoa

  Onderweg naar de volgende bestemming stap je uit in één van Madagascars interessantste steden: Fianarantsoa, in de volksmond ‘Fianar’ genoemd. Dit is hét centrum van de Betsileo bevolking van het land. Wandel naar de bovenstad met z’n nauwe stegen: daar heb je een prachtig uitzicht over de theeplantages en wijngaarden die de stad omringen. De wijn die daar verbouwd wordt kun je proeven in een restaurantje.

 • 8

  naar Ambalavao

  Vandaag kom je aan in Ambalavao, een bijzondere plaats. Hier wordt het beroemde Antaimoropapier gemaakt, met verse bloemen erin. Koop een pakje in één van de fabriekjes, het is een prachtig souvenir

 • 9

  naar Isalo Nationaal Park

  Onderweg naar het Isalo NP zie je de kuddes zeboes, die zo kenmerkend zijn voor het land. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het Anjeh reservaat. Hier bevinden zich traditionele Betsileo tombes en is het gebied van de ringstaart lemuren. Isalo is een woest rotsgebergte vol prachtige kloven en één van de mooiste gebieden van Madagascar. Je verkent het gebergte vanuit Ranohira, een typisch Malagassisch dorp. Ondanks het bescheiden toerisme is het heel eenvoudig gebleven, met ongeplaveide wegen en kleine kioskjes, waar je iets te eten kunt halen. Een plek om ongehaast van te genieten en op je gemak het straatleven te bekijken!

 • 10

  Isalo N.P.

  Het Isalo-gebergte beslaat een weids landschap van grillig geërodeerde, witte zandsteenformaties. Als je te voet de bergen in trekt voel je je helemaal vrij. Onderweg zie je vetplanten en kom je veel vogels tegen. Tussen de kloven van het gebergte leven ringstaartlemuren en sifaka’s. Deze diertjes zijn helemaal niet schuw, soms schieten ze op een paar meter afstand tussen de bomen. De sifaka’s dansen daarbij als schermers in het rond, je moet er vast om glimlachen!

 • 11

  naar Ifaty

  In zo’n zes uur bereik je het strand van Madagascar. Onderweg kom je baobabbomen tegen, alle reden om uit te stappen. De stam heeft de vorm van een fles en de takken lijken meer op wortels. Zo is de legende ontstaan dat de goden de boom uit de bodem trokken en op z’n kop weer terugzetten, als straf voor zijn ijdelheid. Ifaty is één van Madagascars meest comfortabele strandplaatsjes. Een heerlijke, ontspannen plek waar je lekker kunt zwemmen, snorkelen en duiken. Je bed is hier opgemaakt in een hotel dat is gebouwd door een stichting ten behoeve van de ontwikkeling van het dorp.

 • 12

  Ifaty

  Ifaty doet écht Afrikaans aan. Overal staan hier rieten hutjes. Wandelend langs het strand kom je door kleine Vezo-vissersdorpen. Blijf hier even rondhangen, dan ben je erbij als de vissersboten aan het eind van de ochtend weer binnenkomen, en zie je hoe de vissers hun netten binnenhalen.

 • 13

  Ifaty

  Trek je liever de natuur in? In het achterland van Ifaty ligt het spiny forest, het typisch Madagassische stekelwoud waar baobabs, pachypodium en cactussen groeien. Vergeet je fototoestel niet!

 • 14

  vlucht naar Antananarivo

  We reizen naar het vliegveld van Tuléar en stappen daar op het vliegtuig naar Antananarivo. Afhankelijk van de aankomsttijd van je vlucht kun je hier nog door de oude stad wandelen en op zoek gaan naar souvenirs. In de supermarkt liggen bosjes vanillestokjes, hét exportproduct van Madagascar, maar ook andere specerijen die leuk zijn om mee te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om vanavond een leerzame kookles te gaan volgen. Maak op een leuke manier kennis met de traditionele keuken van Madagascar! NB. Wegens beperkte beschikbaarheid op de binnenlandse vlucht kan het voorkomen dat de binnenlandse vlucht niet op dag 14 is, maar aan het eind van dag 13 of het begin van dag 15.

 • 15

  naar Périnet (Andasibe N.P.)

  's Morgens vroeg zet je koers naar het beroemde Périnet-reservaat. Onderweg komen we langs Madagascar Exotic waar kameleons worden gekweekt. Ook kun je hier prachtige kikkers, vlinders en andere dieren zien. Een indrukwekkende afdaling brengt je bij het tropische regenwoud van de oostkust. Veel van dat woud is op Madagascar gekapt, maar gelukkig werden op meerdere plaatsen tijdig uitgestrekte reservaten gecreëerd. Périnet is daarvan het oudste, en belangrijk, omdat hier de indri-indri leeft, de grootste halfaap ter wereld. Je hotel staat pal aan de rand van het reservaat. Misschien kun je de roep van de indri hier al horen. Het geluid draagt er ver genoeg voor!

 • 16

  Périnet (Andasibe N.P.)

  Vanuit ons hotel loop je met deskundige gidsen zo het Périnet-reservaat in. Tussen de dichte vegetatie spot je misschien de paradijsvliegervanger, bijzondere vlinders of de grijze bamboe-lemur. Maar vooral ga je op zoek naar de indri. Het gezang van dit dier is zo spookachtig en indringend dat het door merg en been gaat. Begint een groep elkaar toe te zingen, dan gaan je haren overeind staan. Geen wonder dat de Malagasy geloven dat hun voorouders in het dier huizen! Ook het bos bij nacht meemaken is trouwens een avontuur. Een nachtwandeling doet je hopelijk oog in oog staan met de dwerg- en muislemuren! Wandeling Périnet Afstand ca. 4 en een half uur, incl stops Hoogteverschil ca. 100 meter Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

 • 17

  naar Canal des Pangalanes

  Verder oostwaarts bereik je via Manambato een heel ander, prachtig stukje Madagascar. De Pangalanes worden gevormd door een honderden kilometers lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. In koloniale tijden werd het water voor transport gebruikt, maar inmiddels is er zoveel overgroeid dat alleen de kleine ‘pirogues’ van lokale vissers er nog makkelijk hun weg vinden. Een uniek natuurgebied, en onze accommodatie ligt er middenin! Een boot brengt je er over het Ankanin’ny Nofy meer naartoe. Die naam betekent ‘droomplek’, en dat zegt genoeg. Je kunt vandaag mee naar het Palmarium, een privé reservaat waar je vele tamme lemuren kunt zien! Ook krijg je hier uitleg over de flora en alle verschillende gewassen die hier groeien. In de middag kun je een landtong bezoeken die tussen het meer en de oceaan ligt. Hier lopen we langs het strand tot we uiteindelijk bij een vissersdorp aankomen. Hier vind je een fabriekje waar olie gemaakt wordt van de niaouli, een soort eucalyptusboom.

 • 18

  Canal des Pangalanes

  Je kunt in de Pangalanes wandelen, maar de boot is natuurlijk hét vervoermiddel. Die brengt je langs de dorpen van de vissers, met wie je op het water kennismaakt. De zoetwatervis en krabbetjes die zij in hun netten ophalen liggen ’s avonds misschien wel op jouw bord! Langs de oevers zie je vrouwen de was doen en kinderen spelen, maar ook een liefelijke natuur.

 • 19

  naar Tana

  Via Manambato reizen we terug naar Tana.

 • 20

  vlucht naar Amsterdam

  Je hebt vandaag nog ruim tijd om het bruisende centrum van Antananarivo te verkennen. Met name op de Avenue de la Liberté en de markten er omheen is er veel bedrijvigheid. Verder vind je in Tana een uitgebreide keuze aan leuke restaurants om je smaakpapillen te verwennen en genoeg winkeltjes om de laatste souvenirs in te slaan. Na het avondeten stappen we op de vlucht naar Amsterdam. Baobabs, lemuren en indri’s, wandelpaden door rotsgebergtes, de zee, de hartelijke bevolking en het ongehaaste tempo: je neemt het allemaal met je mee!

 • 21

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Madagascar Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!