< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Kathmandu Guesthouse - Kathmandu

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Kathmandu Guesthouse is een instituut in Kathmandu. Het is gelegen in het hart van de gezellige wijk Thamel, met zijn vele cafeetjes, restaurants en boekwinkeltjes.

 •  

  Amaris Thamrin - Jakarta (Java)

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Het Amaris Thamrin hotel ligt in het stadscentrum van Jakarta. De comfortabele kamers zijn allen voorzien van een eigen badkamer en airconditioning. Er bevinden zich door het hele hotel gratis WiFi-hotspots.

Accommodatie algemeen

Onze ervaring leert dat alléén kamperen te zwaar is in West-Afrika. Tijdens deze reis overnachten we daarom regelmatig in (voor Westafrikaanse begrippen) goede hotels of eenvoudige campements. De hotelkamers zijn voorzien van een eigen badkamer en ventilator of airconditioning. De hotels in Mopti en Bamako hebben een zwembad, een grote luxe in dit deel van de wereld waar elektriciteit en water zeer kostbaar zijn. We overnachten dertien nachten in hotels en daarnaast verblijf je negen nachten in tenten of eenvoudige campementen. Sawadee verschaft eigen tenten met muskietengaas en slaapmatjes. Deze tenten dien je zelf op te zetten en af te breken en zijn op basis van tweepersoonsindeling. In de droge seizoenen is het ook mogelijk een aantal dagen de tent niet op te zetten. In plaats daarvan kun je je eigen muskietennet ophangen en in de open lucht overnachten. Met name tijdens de overnachting in de Dogonvallei, als we op de lemen daken van de huizen slapen, is dit een zeer bijzondere belevenis! In de Dogonvallei was je je met water uit een teiltje en is de wc een gat in de grond. Er is geen stromend water en geen elektriciteit.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Reis je alleen, dan gaan we er vanuit dat je een kamer deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

We reizen per bus. In de Dogonvallei hebben we geen vervoer ter beschikking. Hier ga je te voet van dorp naar dorp.

Rondreis Mali - Burkina Faso

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven