< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Testkopie van MLK reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

In de maanden maart tot en met mei is het bloedheet in Mali en Burkina Faso! De temperatuur kan overdag oplopen tot 50 °C en ‘s nachts is het zelfs vaak rond de 35 °C. Van oktober tot en met februari waait de harmattan, een wind die rood stof uit de woestijn aanvoert. Dit is de meest aangename periode om te reizen in Mali en Burkina Faso vanwege de droge warmte en lagere temperaturen. Temperaturen lopen rond het middaguur op tot ongeveer 30 à 35°C. In deze maanden kan het echter 's nachts wel fris zijn.

Klimaatgrafiek Bamako

image

 Testkopie van MLK reizen met een festival

Muziekfestival in Ségou Tijdens de reis met vertrek op 7 februari 2013 bezoek je het muziekfestival ‘Festival sur le Niger’ in Ségou. Vele talentvolle West-Afrikaanse artiesten zullen hun muziek ten gehore brengen vanaf een podium dat drijft op de rivier de Niger. Het festival biedt nog veel meer, zoals dans, masker- en marionetvoorstellingen, en kunst en ambachten uit de regio. Kijk voor meer informatie op: www.festivalsegou.org.
Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Mali en Burkina Faso zijn Sahel-landen: de temperaturen kunnen hoog oplopen, de harmattan doet veel stof opwaaien en de voorzieningen zijn vaak beperkt. Je flexibiliteit en incasseringsvermogen dienen groot te zijn!

Vanwege de warmte beginnen we in de Dogonvallei altijd vroeg met wandelen en houden we rond het middaguur een uitgebreide siësta. De wandeltocht zelf gaat grotendeels over vlak zanderig terrein. Je daalt twee keer de falaise af en beklimt één keer de wand. Je klimt of daalt hierbij maximaal 200 meter. De beklimmingen en afdaling kunnen niet met een bus gedaan worden, uitsluitend te voet. De wandeling leggen we in rustig tempo af, zodat je tijd genoeg hebt om foto’s te maken en alles op je in te laten werken. De wandelingen variëren van twee tot vijf uur per dag en kunnen in overleg met de gids en reisbegeleiding desgewenst worden verlengd. De lokale gids loopt vooraan met de snelle wandelaars, onze reisbegeleid(st)er loopt achteraan met mensen die het rustiger willen doen. Vooral door de temperatuur kan de tocht zwaar vallen; een goede basisconditie is daarom wel noodzakelijk.

De wegen naar de Dogonvallei, naar de grens met Burkina Faso en naar Niansogoni zijn onverhard. Deze zogenaamde pistes kunnen afhankelijk van de tijd van het jaar in goede of minder goede staat zijn. Er kunnen flinke gaten in zitten en het kan er zeer stoffig of modderig zijn. Bovendien zijn er een paar lange reisdagen in het programma.

Houd er ook rekening mee dat je individuele vrijheid tijdens deze reis beperkt is en dat je meestal vroeg op moet staan. Ten slotte wijzen we je erop dat dingen wel eens anders kunnen lopen in een land dat nog steeds tot de armste ter wereld behoort. Kun je hier tegen, dan word je beloond met onvergetelijke herinneringen aan een zeer sfeervol land en vele warme ontmoetingen met de lokale bevolking.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We reizen per bus. In de Dogonvallei hebben we geen vervoer ter beschikking. Hier ga je te voet van dorp naar dorp.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Salaam Balaak Trust

Het Salaam Baalak fonds zet zich in om kinderen uit de sloppenwijken van Delhi een kans op onderwijs te geven. Je kunt dit initiatief steunen door deel te nemen aan een bijzondere wandeling door de wijk Paharganj en het New Delhi treinstation. Niemand kent de straten van deze wijken beter dan de jongeren die hier opgegroeid zijn. Zij hebben met behulp van het Salaam Baalak fonds een opleiding tot gids gevolgd en laten je op inspirerende wijze een kijkje nemen in hun wereld. In het opvangcentrum dat je onderweg bezoekt vertellen zij over hun leven op straat. www.salaambaalaktrust.com.
Bekijk een filmpje over deze wandeling op YouTube.

Rondreis Testkopie van MLK

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!