< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Een complete rondreis door het prachtige Namibië
 • Drie dagen op zoek naar dieren in het wildrijke Etosha Park
 • Breng een bezoek aan een traditioneel San dorp en ontmoet de bosjesmannen
 • Actieve reis door de mooiste woestijnlandschappen van Namibië
 • Verblijf in comfortabele hotels en lodges, veelal met zwembad
 • Uitgebreid bezoek aan de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen
 • Genoeg tijd in hoofdstad Windhoek voor de musea en townships
 • Op zoek naar woestijnolifanten in Damaraland
 • Verscheidenheid aan flora en fauna tijdens bezoek aan het immense Waterberg Plateau
 • Geen overvol programma en voldoende rust, zodat je Afrika echt kunt ervaren
 • Inclusief alle ontbijten en 6 x diner
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Windhoek

  image

  We vertrekken vanuit Amsterdam naar Windhoek. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Windhoek

  image

  Vandaag komen we aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Een transfer brengt je naar het hotel met zwembad, waar je heerlijk kunt bijkomen van de vlucht. Vanmiddag heb je de tijd om Windhoek, de elegante en Duits aandoende stad nog even te verkennen. Windhoek is een prima plaats om mensen te bekijken vanaf een terrasje, galerieën te bezoeken of boeken over Namibie te kopen.

 • 3

  Sesriem

  image

  We verlaten Windhoek en rijden een steeds leger wordend landschap binnen. Leeg, maar vooral één van de meest kleurrijke, gevarieerde en eenzame landschappen ter wereld. De rit naar Sesriem door de Namib is van betoverende schoonheid. Rotsformaties in alle kleuren van de regenboog, wuivend gras, acacia’s met immense wevernesten: het is immens verlaten en druk tegelijk. ’s Middags komen we direct al bij één van de absolute hoogtepunten van de reis: de Sossusvlei met zijn enorm hoge zandduinen.

  image

  's Middags heb je nog tijd om een korte wandeling (of mooie klim) te maken naar de kleine maar mooie Sesriemkloof of naar één van de zandduinen. Met de schemer kleuren het gras, de duinen en de lucht prachtig pastel en hoor je het schattige 'geblaf' van de gecko's in de verte. We slapen in een lodge met uitzicht over de uitgestrekte vlaktes van Namibië. Het ontbijt en diner zijn hier inbegrepen. 

 • 4

  Sossusvlei

  image

  We staan zeer vroeg op zodat we tijdens het mooie ochtendlicht naar het beroemde duin 45 rijden. ’s Ochtends vroeg zijn de duintoppen op hun mooist en het is er dan een paradijs voor fotografen. Haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Je kunt hier wandelen en het duin beklimmen om dit natuurwonder goed op je in te laten werken.

  image

  Uitgeklommen? Bezoek dan ook de prachtige Sossusvlei 5 km verderop. Om hier te komen leg je 5 km door het mulle zand af per 4x4 transferbusje (170 rand retour). ’s Middags kun je relaxen bij het kleine zwembadje bij de lodge en als het wat koeler is naar de Sesriem Canyon wandelen.

 • 5

  naar Solitaire

  image

  We rijden in een paar uur naar Solitaire, een eenzame benzinepomp in de woestijn die bekendheid heeft gekregen dankzij het gelijknamige boek van Ton van de Lee (aanrader). Hier kun je jezelf trakteren op een overheerlijke appeltaart. Rondom de camping kun je prachtig wandelen door de Namib woestijn, de oudste woestijn op aarde. We slapen in ruime kamers in een mooi gasthuis. De sterrenhemel is hier prachtig, dus kijk vanavond zeker even omhoog.

 • 6

  naar Swakopmund

  image

  We trekken door het Namib Naukluft Park richting de Kuiseb Canyon. Hier zie je de sporen van gletsjers die hier honderdduizenden jaren geleden over het land schoven. In de loop van de middag bereiken we het 'gemütliche' havenplaatsje Swakopmund. Het 100 jaar oude Swakopmund doet Duits aan. De polka die hier soms uit de supermarktspeakers schalt versterkt dit gevoel nog eens. Het is bezaaid met historische gebouwen, zoals de vuurtoren en het oude stationnetje. Het museum geeft een overzicht van de geschiedenis en de flora en fauna van Namibië.

 • 7

  Swakopmund / vrije dag

  image

  We verblijven twee nachten in comfortabele kamers in een hotel dicht bij het centrum. In de omgeving kun je diepzeevissen of een dolfijnenexcursie doen. Ook kun je sandboarden op één van de hoge duinen rondom de stad. Wil je meer contact met de bevolking, breng dan een bezoek aan een township. Hier ontmoet je de mensen thuis, drink je een biertje in een shebeen (café) en kun je het lokale eten proeven. In Swakopmund zijn tal van lekkere restaurantjes, probeer zeker de verse vis!

  Optioneel Townshiptour Swakopmund

  image

  Een zeer interessante excursie is een Townshiptour. Duizenden mensen leven en wonen in een totaal ander Namibië dan wat de meeste reizigers én Namibiërs ooit zullen zien. Onwetendheid en angst zorgen ervoor dat de blanken de townships als gevaarlijk beschouwen. De tour duurt in totaal drie uur, waarvan je ongeveer anderhalf uur door verschillende townships rijdt en ongeveer anderhalf uur door verschillende townships wandelt.

  image

  Onderweg maak je een praatje, proef je lokale traditionele gerechten en ontmoet je de vriendelijke bevolking. Je leert over de cultuur en geschiedenis van de townships en bezoekt o.a. een lokale markt. Je zult ontdekken dat de inwoners er het beste van proberen te maken en dat men ondanks de vaak slechte omstandigheden trots is op hun wijk. Maak kennis met de mensen van Namibië tijdens deze indrukwekkende tour.

  NB. Het minimum aantal deelnemers is 2 personen. Deze excursie is inclusief toegangsprijzen, water, lichte traditionele maaltijd, transport en gids.

 • 8

  via Cape Cross naar de Brandberg

  image

  ’s Ochtends verlaten we Swakopmund en rijden richting de Skeleton Coast, een leeg gebied met zandvlaktes aan de rechterkant en de zee aan de linkerkant. We bezoeken Cape Cross, waar een chaotische kolonie van tienduizenden pelsrobben op het land voor een geweldige herrie zorgt. Jakhalzen lopen vaak langs het strand in de hoop een jonge pelsrob te kunnen verschalken. 

  image

  Daarna rijden we het binnenland in, waar rode granietrotsen lukraak in het landschap lijken te zijn gegooid. Aan het eind van de middag komen we aan bij Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Zijn naam dankt hij aan zijn rode gloed bij zonsopgang. Onze lodge van vanavond ligt aan de voet van deze berg.  

 • 9

  naar Twyfelfontein

  image

  Twyfelfontein is de naam van een kleine waterbron, waar overigens niet altijd water uit komt. Ooit leefden hier veel mensen van de San-bevolking. Nergens zijn er nu zo veel rotsgravures van deze vroege bewoners te vinden als bij Twyfelfontein. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een wandeling maken om deze oeroude tekeningen te bekijken. We slapen vanavond in een eenvoudige maar mooie lodge in Khorixas, vlakbij Twyfelfontein.

 • 10

  door Damaraland naar Palmwag

  image

  We reizen verder Damaraland in en komen in de bijzondere omgeving van Palmwag. Dit gebied leent zich uitstekend voor het maken van een wandeling, maar je kunt ook luieren bij het zwembad. De zeldzame woestijnolifant, en ook giraffen, zebra’s en gemsbokken zwerven hier door het droge landschap, wonderwel aangepast aan de omstandigheden. In Palmwag slapen we twee nachten in comfortabele chalets. Het ontbijt en diner zijn hier inbegrepen.

 • 11

  Palmwag / vrije dag

  image

  Het is vandaag mogelijk om een optionele tocht per terreinwagen te maken door deze wonderschone omgeving. Je rijdt zo'n drie uur met een open jeep over rotspaden en gaat op zoek naar wild. In dit ongerepte gebied dwalen gemsbokken, giraffen, zebra’s én woestijnolifanten. Bij de reisbegeleider kan je aangeven of je met deze tocht mee wil. Neem aan het eind van de middag een verfrissende duik in het zwembad en mis vanavond de mooie sterrenhemel niet!

 • 12

  naar Etosha NP

  image

  Aan het begin van de middag bereiken we het uitgestrekte Etosha park. Met een oppervlakte van 20.000 km² biedt dit park toevlucht aan ruim honderd soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten. Ook is Etosha één van de laatst overgebleven lege gebieden in Afrika. Hier kunnen nog grote kuddes antilopen vrij rondtrekken met in hun voetsporen de altijd hongerige roofdieren. We slapen twee nachten in een mooie lodge net buiten het park. Het ontbijt en diner zijn hier inbegrepen.

 • 13

  Etosha NP / game drives

  image

  De volgende dag staan we vroeg op voor een dag die in het teken van de safari staat. Vanwege de grootte van Etosha vallen bezoekers niet erg op in het weidse landschap. We rijden met onze eigen truck een aantal uren door boomsavanne en grasland en langs de Etosha Pan; het immense opgedroogde meer waaraan het park zijn naam dankt.

 • 14

  Etosha NP / game drives

  image

  In Etosha heb je een grote kans om wild als zebra’s, olifanten, bat eared fox (lepelhonden), giraffen, struisvogels en springbokken te zien. Wellicht zien we vandaag ook enkele van de 300 leeuwen die het park rijk is. Rond het middaguur genieten we van een picknick lunch. De lodge van vanavond ligt in het oostelijke deel van het park. Je kan hier een heerlijk verfrissende duik nemen in het zwembad. 

 • 15

  naar Grootfontein

  image

  Na Etosha wordt het landschap steeds groener en overal staan kleine hutjes van leem en riet. Het wordt steeds duidelijker dat je in het stroomgebied van de Okavango rivier bent aangekomen. We slapen vlakbij het stadje Grootfontein. Vanuit de accommodatie kan je een bezoek brengen aan een traditioneel San dorp. Deze excursie brengt je naar het land van de bosjesmannen, zo'n 86 km verderop.

 • 16

  naar Waterberg

  image

  In ongeveer 2,5 rijden we naar Waterberg Nationaal Park. Het park is een zandstenen plateau en ligt zo'n 200 meter boven het zeeniveau. Tussen de droge savannes en woestijnen ligt dit vruchtbare gebied dat al eeuwen het thuis is voor een verscheidenheid aan dieren, vogels en planten. De komende twee nachten slapen we op een mooie locatie bij het gelijknamige Waterberg Plateau.

 • 17

  Waterberg / vrije dag

  image

  Het is zeker de moeite waard om vandaag een bezoek te brengen aan het Waterberg Plateau (boven op de berg). Er zijn twee paden naar de rand van het plateau die je kunt volgen. Het is ook mogelijk om een gamedrive te boeken voor in de ochtend of middag die je boven op de Waterberg brengt. Dit is zeker een aanrader, want hier kan je onder andere buffels, witte en zwarte neushoorns en antilopes tegen komen. Doordat het hier het hele jaar vochtig is, is er veel flora te vinden.

 • 18

  naar Windhoek

  image

  In de middag arriveren we weer in Windhoek, waar je laatste souvenirs kunt inslaan en 's avonds heerlijk kunt gaan eten in een van de vele restaurantjes. Duitsers en Zuid-Afrikanen bepalen hier het straatbeeld. Windhoek voelt als een voortkabbelend provinciestadje. We slapen vanavond in hetzelfde hotel als op dag 2, gelegen net buiten het centrum.

 • 19

  vlucht Windhoek - Amsterdam

  We hebben nog een relaxte ochtend voor we ´s middags naar het vliegveld gaan. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 20

  aankomst Amsterdam

Rondreis Namibië lodge/hotel

Safari's, prachtige landschappen en de Bushman

image
20 dagen vanaf € 2.948
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.