< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Ruim tijd in Windhoek voor de musea en townships
 • Actieve reis door de mooiste woestijnlandschappen van Namibië
 • Prettige afwisseling tussen kamperen en verblijf in comfortabele hotels
 • Uitgebreid bezoek aan de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen
 • Geen overvol programma en voldoende rust, zodat je Afrika echt kunt ervaren
 • Op zoek naar woestijnolifanten in Damaraland
 • Verblijf bij de nomadische Himba
 • Complete, compacte Namibië rondreis
 • Drie nachten in het wildrijke Etosha Park
 • Ontmoet de inwoners van Namibië in Ovamboland
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Windhoek

  image

  Vandaag vertrekken we met een rechtsstreekse vlucht naar Windhoek. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst in Windhoek

  image

  We komen 's ochtends aan in Windhoek, waarna een transfer ons naar de accommodatie brengt. Hier kan je even lekker opfrissen in het zwembad. Vanmiddag heb je de tijd om Windhoek, de elegante en Duits aandoende hoofdstad nog even te verkennen. Windhoek is een prima plaats om mensen te bekijken vanaf een terrasje, galerieën te bezoeken of boeken over Zuidelijk-Afrika te kopen.

 • 3

  Sesriem

  image

  We verlaten Windhoek en rijden een steeds leger wordend landschap binnen. Leeg, maar vooral één van de meest kleurrijke, gevarieerde en eenzame landschappen ter wereld. De rit naar Sesriem door de Namib is van betoverende schoonheid. Rotsformaties in alle kleuren van de regenboog, wuivend gras, acacia’s met immense wevernesten: het is immens verlaten en druk tegelijk. ’s Middags komen we direct al bij één van de absolute hoogtepunten van de reis: de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen.

  image

  We kamperen in onze eigen tentjes in Sesriem, de dichtstbijzijnde kampeerlocatie bij de Sossusvlei. 's Middags heb je nog tijd om een korte wandeling (of mooie klim) te maken naar de kleine maar mooie Sesriemkloof of naar één van de zandduinen die in de buurt van de camping ligt. Met de schemer kleuren het gras, de duinen en de lucht prachtig pastel en hoor je het schattige 'geblaf' van de gecko's in de verte.

  NB: Afhankelijk van de beschikbaarheid overnachten we in of buiten het park. In het laatste geval zijn we gebonden aan de openingstijd (1 uur voor zonsopkomst) van het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Sossusvlei

  image

  We staan zeer vroeg op zodat we de zon op kunnen zien komen over de duinen. ’s Ochtends vroeg zijn de duintoppen op hun mooist en het is er dan een paradijs voor fotografen. Haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Je kunt hier wandelen en duinen beklimmen om dit natuurwonder goed op je in te laten werken.

  image

  Bezoek ook de prachtige Sossusvlei 5 km verderop. Om hier te komen leg je 5 km door het mulle zand af per 4x4 transferbusje.

  NB: De kosten hiervan (170 rand retour) zijn niet in de reissom inbegrepen.

  ’s Middags kun je relaxen bij het kleine zwembadje op de campsite en als het wat koeler is naar de Sesriem Canyon wandelen.

 • 5

  naar Solitaire

  image

  We rijden in een paar uur naar Solitaire, een eenzame benzinepomp in de woestijn die bekendheid heeft gekregen dankzij het gelijknamige boek van Ton van de Lee (aanrader). Hier kun je jezelf trakteren op een overheerlijke appeltaart. Rondom de camping kun je prachtig wandelen door de Namib, de oudste woestijn op aarde. Namib betekent ‘eindeloze ruimte' in de taal van het Namavolk en die naam is zeer toepasselijk. We kamperen in de omgeving van Solitaire. Als je het geluk hebt hier op een maanloze nacht te zijn, leg je slaapzak dan buiten (als het niet te koud is natuurlijk), want een sterrenhemel als hier zul je niet snel meer zien. Het is alsof je de sterren kunt aanraken.

 • 6

  naar Swakopmund

  image

  We trekken door de grote witte vlakte naar het dramatische maanlandschap van het Namib Naukluft Park. In de Kuiseb Canyon zie je de sporen van gletsjers die hier honderdduizenden jaren geleden over het land schoven. In de loop van de middag bereiken we het 'gemütliche' havenplaatsje Swakopmund. Het 100 jaar oude Swakopmund doet vreemd aan omdat veel mensen nog Duits spreken. De polka die hier soms uit de supermarktspeakers schalt versterkt dit gevoel nog eens. Het is bezaaid met historische gebouwen, zoals de vuurtoren en het oude stationnetje. Het museum geeft een overzicht van de geschiedenis en de flora en fauna van Namibië.

 • 7

  Swakopmund / vrije dag

  image

  We verblijven twee nachten in comfortabele chalets. In de omgeving kun je diepzeevissen of een dolfijnenexcursie ondernemen. Ook kun je sandboarden op één van de hoge duinen rondom de stad. Wil je meer contact met de bevolking, breng dan een bezoek aan een township. Hier ontmoet je de mensen thuis, drink je een biertje in een shebeen (café) en kun je het lokale eten proeven. Ga ook vooral uit eten in één van de vele restaurantjes. Je kunt heerlijk vis eten, maar ook genieten van de Duitse keuken: Bratwurst of Eisbein met Sauerkraut als hoofdgerecht en Kugelhupf of Apfelstrudel na!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Townshiptour Swakopmund / €35,00 per persoon

  image

  Een zeer interessante excursie is een Townshiptour. Duizenden mensen leven en wonen in een totaal ander Namibië dan wat de meeste reizigers én Namibiërs ooit zullen zien. Onwetendheid en angst zorgen ervoor dat de blanken de townships als gevaarlijk beschouwen. De tour duurt in totaal drie uur, waarvan je ongeveer anderhalf uur door verschillende townships rijdt en ongeveer anderhalf uur door verschillende townships wandelt.

  image

  Onderweg maak je een praatje, proef je lokale traditionele gerechten en ontmoet je de vriendelijke bevolking. Je leert over de cultuur en geschiedenis van de townships en bezoekt o.a. een lokale markt. Je zult ontdekken dat de inwoners er het beste van proberen te maken en dat men ondanks de vaak slechte omstandigheden trots is op hun wijk. Maak kennis met de mensen van Namibië tijdens deze indrukwekkende tour.

  NB. Het minimum aantal deelnemers is 2 personen. Deze excursie is inclusief toegangsprijzen, water, lichte traditionele maaltijd, transport en gids.

 • 8

  via Cape Cross naar Spitzkoppe

  image

  In de ochtend bezoeken we Cape Cross, waar een chaotische kolonie van tienduizenden pelsrobben op het land voor een geweldige herrie (en stank …) zorgt. Jakhalzen lopen vaak langs het strand in de hoop een jonge pelsrob te kunnen verschalken.

  image

  Na dit bezoek rijden we verder naar Spitzkoppe – waar rode granietrotsen lukraak in het landschap lijken te zijn gegooid. Hier kun je op eigen gelegenheid over de rotsen klauteren of een wandeling maken door de prachtige omgeving. Aan het einde van de middag kleuren de rotsen in verschillende tinten rood bij de ondergaande zon. We kamperen in deze fraaie omgeving. De sanitaire voorzieningen zijn zeer beperkt. We kamperen hier op een camping die is opgezet door een lokale gemeenschap en die is aangesloten bij Nacobta (voor meer informatie zie het kopje over duurzaam toerisme). De zonsondergang mag je hier zeker niet missen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  door Damaraland naar Twyfelfontein

  image

  Twyfelfontein is de naam van een kleine waterbron, waar overigens niet altijd water uit komt. Ooit leefden hier veel mensen van de San-bevolking. Nergens zijn er nu zo veel rotsgravures van deze vroege bewoners te vinden als bij Twyfelfontein. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een wandeling maken om deze oeroude tekeningen te bekijken. Wederom zetten we onze tenten op. Dit keer op een camping vlakbij deze beroemde rotsgravures.

 • 10

  naar Palmwag

  image

  We reizen verder Damaraland in en komen in de bijzondere omgeving van Palmwag. Dit gebied leent zich uitstekend voor het maken van een wandeling, maar je kunt ook luieren bij het zwembad. De zeldzame woestijnolifant, en ook giraffen, zebra’s en gemsbokken zwerven hier door het droge landschap, wonderwel aangepast aan de omstandigheden. In Palmwag slapen we twee nachten in comfortabele chalets.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 11

  Palmwag / vrije dag

  image

  Het is vandaag mogelijk om een optionele tocht per terreinwagen te maken door deze wonderschone omgeving. Je rijdt zo'n drie uur met een open jeep over rotspaden en gaat op zoek naar wild. In dit ongerepte gebied dwalen gemsbokken, giraffen, zebra’s én woestijnolifanten. De kosten voor deze rit zijn niet inbegrepen in de reissom.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 12

  bushcamp bij de Himba

  image

  De Himba’s, de beroemde stam in het noordwesten van Namibië, zijn een bedreigd volk. Er bestaan namelijk vergevorderde plannen om van hun leefgebied een stuwmeer te maken dat heel Namibië van elektriciteit zal voorzien. Toch houden deze mensen nog steeds met trots vast aan hun leefwijze. We doen als eerste Opuwo aan, het stoffige administratieve centrum van de Kaoko-regio.

  image

  Vanuit hier rijden we verder het Kaokoveld in. Je bezoekt een Himba-nederzetting en maakt kennis met het vermogen van de mensen om in deze hardvochtige omgeving te leven. Het bushcamp dat we hier opslaan is zeer primitief en er zijn geen faciliteiten. De rust en het ongedwongen contact dat je 's avonds met de Himba hebt maakt dit echter meer dan goed.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Ovamboland

  image

  Ovamboland is het ‘andere Namibië’ en in veel opzichten het kloppend hart van Namibië. Hier wonen verreweg de meeste mensen van het land, maar bijna geen blanken en er wordt vrijwel geen Afrikaans meer gesproken. Dit is waar de rest van Afrika begint: geen hekken langs de weg, want het land is van iedereen. Koeien en ezels kuieren over de weg, overal zijn hutjes, dorpjes en barretjes. Héél véél barretjes. In Oshikati is vaak markt en mochten we dan langs rijden zullen we zeker even stoppen om te kijken.

  image

  Het doel vandaag is Ondangwa. De naam van dit kleine stadje betekent ‘einde van het Ondonga gebied’ en refereert aan één van de koninkrijkjes in dit gebied. Westerse beschaving drong hier in de 19e eeuw door via een Finse missionaris. Het huis dat missionaris Martti Rautanen hier in 1870 bouwde fungeert nu als museum waar je informatie over de geschiedenis van Ondangwa en de bevolking, de Owambos, kunt vinden. We kamperen vannacht op de camping naast de oude missiepost.

 • 14

  naar Etosha NP

  image

  Aan het begin van de middag bereiken we het uitgestrekte Etosha park. Met een oppervlakte van 20.000 km² biedt dit park toevlucht aan ruim honderd soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten. Ook is Etosha één van de laatst overgebleven lege gebieden in Afrika. Hier kunnen nog grote kuddes antilopen vrij rondtrekken met in hun voetsporen de altijd hongerige roofdieren. De eerste nacht in Etosha slapen we in sfeervolle lodges, met zwembad, net buiten het park.

 • 15

  Etosha NP / game drives

  image

  De volgende dag staan we vroeg op voor een dag die in het teken van de safari staat. Vanwege de grootte van Etosha vallen bezoekers niet erg op in het weidse landschap. We rijden met onze eigen truck een aantal uren door boomsavanne en grasland en langs de Etosha Pan; het immense opgedroogde meer waaraan het park zijn naam dankt. Je hebt hier grote kans om wild als zebra’s, olifanten, bat eared fox (lepelhonden), giraffen, struisvogels en springbokken te zien. De komende twee nachten kamperen we in Etosha NP zelf.

 • 16

  Etosha NP / game drives

  image

  Wellicht zien we hier ook enkele van de 300 leeuwen die het park rijk is. Rond het middaguur, als de dieren slapen of zich schuil houden, kun je luieren aan de rand van het zwembad.

  NB: Afhankelijk van de beschikbaarheid kamperen we drie nachten in of net buiten het park. Voorzieningen als een bar en een zwembad zorgen voor het nodige comfort.

 • 17

  naar Windhoek

  image

  In de middag arriveren we weer in Windhoek, waar je laatste souvenirs kunt inslaan en 's avonds heerlijk kunt gaan uit eten in een van de vele restaurantjes. Duitsers en Zuid-Afrikanen hebben er het straatbeeld bepaald. Windhoek voelt als een voortkabbelend provinciestadje. We slapen vannacht in hetzelfde hotel als de eerste nacht. 

 • 18

  vlucht Windhoek - Amsterdam

  image

  In de ochtend heb je nog de tijd om de stad te bekijken, de musea te bezoeken of een bezoek aan Katutura, de bekendste township van Windhoek te brengen. Katutura betekent 'plek waar we niet willen wonen'. Het was de plek die de zwarte bevolking van Windhoek omstreeks 1960 toegewezen kreeg als township. Tegenwoordig is Katutura het levendige deel van de hoofdstad. Er zijn verschillende markten waar dagelijks gehandeld wordt.

  image

  In de middag vliegen we terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  aankomst Amsterdam

Rondreis Namibië kampeer

Kamperen op de maan

image
19 dagen vanaf € 2.198 € 2.148
Avontuur-Plus
Naar boven