< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Uitgebreid bezoek aan de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen
 • Reizen door de mooiste woestijnlandschappen van Namibië
 • Slapen op de oneindige zoutvlaktes van Botswana
 • Twee nachten in Kruger NP inclusief gamedrives
 • Prettige afwisseling tussen kamperen en verblijf in comfortabele hotels
 • Drie nachten in Etosha NP inclusief gamedrives
 • Inclusief bezoek aan de Okavango Delta
 • Op zoek naar woestijnolifanten in Damaraland
 • Rijden langs de Panoramaroute in Zuid-Afrika

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Windhoek

  Vertrek naar Windhoek. We vliegen rechtstreeks met KLM naar de Namibische hoofdstad. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Windhoek

  image

  Rond het middaguur komen we aan in Windhoek. Vanmiddag heb je de tijd om Windhoek, de kleine, elegante hoofdstad te verkennen. Windhoek is een prima plaats om mensen te bekijken vanaf een terrasje, galerieën te bezoeken of boeken over Zuidelijk-Afrika te kopen.

 • 3

  Sesriem

  image

  We verlaten Windhoek en rijden een steeds leger wordend landschap binnen. Leeg, maar vooral één van de meest kleurrijke, gevarieerde en eenzame landschappen ter wereld. De rit naar Sesriem door de Namib is van betoverende schoonheid. Rotsformaties in alle kleuren van de regenboog, wuivend gras, acacia’s met immense wevernesten: het is immens verlaten en druk tegelijk. ’s Middags komen we direct al bij één van de absolute hoogtepunten van de reis: de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen.

  image

  We kamperen in onze eigen tentjes bij Sesriem, dichtbij de Sossusvlei. 's Middags heb je nog tijd om een korte wandeling (of mooie klim) te maken naar de kleine maar mooie Sesriemkloof of naar één van de zandduinen die in de buurt van de camping ligt. Met de schemer kleuren het gras, de duinen en de lucht prachtig pastel en hoor je het schattige 'geblaf' van de gecko's in de verte.

 • 4

  via Sossusvlei naar Solitaire

  image

  We staan zeer vroeg op zodat we vlak na zonsopkomst naar het beroemde duin 45 rijden. ’s Ochtends vroeg zijn de duintoppen op hun mooist en het is er dan een paradijs voor fotografen. Haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Je kunt hier wandelen en het duin beklimmen om dit natuurwonder goed op je in te laten werken.

  image

  Om de prachtige Sossusvlei bezoeken, maken we gebruik van de 4x4-wagens die heen en weer shuttelen. De kosten hiervan (ongeveer 170 rand retour) zijn niet in de reissom inbegrepen.

  Na het bezoek aan Sossusvlei rijden we verder door de Namib. We stoppen even bij Solitaire, bekend van het gelijknamige boek van Ton van der Lee, om een heerlijk stuk appeltaart te eten.

  image

  Daarna rijden we nog een half uurtje verder naar de camping van Boesman. Op zijn desolate, uitgestrekte 'boerderij' kan je een tour maken waarbij je van alles leert over hoe planten en dieren hier kunnen overleven, en over hoe de Bosjesmannen hier konden overleven. 's Avonds komen er vaak zebra's en gemsbokken bij het kleine watergat drinken. De maan en/of sterren stralen hier zoals je nog nooit zag.

 • 5

  naar Swakopmund

  image

  We trekken door het Namib Naukluft Park richting de Kuiseb Canyon. Hier zie je de sporen van gletsjers die hier honderdduizenden jaren geleden over het land schoven. In de loop van de middag bereiken we het 'gemütliche' havenplaatsje Swakopmund. Het 100 jaar oude Swakopmund doet Duits aan. De polka die hier soms uit de supermarktspeakers schalt versterkt dit gevoel nog eens. Het is bezaaid met historische gebouwen, zoals de vuurtoren en het oude stationnetje. Het museum geeft een overzicht van de geschiedenis en de flora en fauna van Namibië.

 • 6

  Swakopmund / vrije dag

  image

  We verblijven twee nachten in comfortabele kamers. In de omgeving kun je diepzeevissen of een dolfijnenexcursie doen. Ook kun je sandboarden op één van de hoge duinen rondom de stad. Wil je meer contact met de bevolking, breng dan een bezoek aan een township. Hier ontmoet je de mensen thuis, drink je een biertje in een shebeen (café) en kun je het lokale eten proeven. In Swakopmund zijn tal van lekkere restaurantjes, probeer zeker de verse vis!

 • 7

  naar Brandberg

  image

  De Brandberg, de hoogste berg van het land. dankt zijn naam aan zijn felrode kleur bij zonsop- en ondergang. Hier kun je een wandeling van een uur of twee maken naar rotsschilderingen. Vanuit de comfortabele lodge kun je nog een wandeling maken naar de droge rivierbedding, waar soms woestijnolifanten doorheen lopen. De vele olifantendrollen bewijzen dat ze hier ergens rondlopen.

 • 8

  naar Etosha NP

  image

  's Middags bereiken we het uitgestrekte Etosha park. Met een oppervlakte van 20.000 km² biedt dit park toevlucht aan ruim honderd soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten. Ook is Etosha één van de laatst overgebleven lege gebieden in Afrika. Hier kunnen nog grote kuddes antilopen vrij rondtrekken met in hun voetsporen de altijd hongerige roofdieren. We zetten onze tenten voor twee nachten op en je kunt een verfrissende duik in het zwembad nemen.

 • 9

  Etosha NP / game drives

  image

  In Etosha heb je een grote kans om wild als zebra’s, olifanten, bat eared fox (lepelhonden), giraffen, struisvogels en springbokken te zien. Wellicht zien we vandaag ook enkele van de 300 leeuwen die het park rijk is. Rond het middaguur genieten we van een picknick lunch. Terug op de camping kan je met een stoeltje en een drankje de hele avond bij het waterhole zitten. Het is net alsof je in een real-life natuurfilm bent beland!

 • 10

  Etosha NP / game drives

  image

  Ook vandaag staan we vroeg op voor een dag die in het teken van de safari staat. Vanwege de grootte van Etosha vallen bezoekers niet erg op in het weidse landschap. We rijden met onze eigen truck een aantal uren door boomsavanne en grasland en langs de Etosha Pan; het immense opgedroogde meer waaraan het park zijn naam dankt. Vanavond kamperen we aan de andere kant van het park, in Namutoni.

 • 11

  naar de Caprivi strip

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. We laten het droge deel van Namibië achter ons en komen na een paar honderd kilometer kaarsrechte weg in het groenere deel van Namibië. We kamperen één nacht aan de oever van de Kavangorivier.

 • 12

  naar Maun

  image

  We steken de grens met Botswana over en rijden om de Okavango Delta heen naar het stadje Maun, dat net ten zuiden van de Delta ligt. Vandaag is een lange reisdag, maar eenmaal in Maun hoeven we geen tenten op te zetten, want we slapen in knusse huisjes. Tijd dus voor het zwembad!

 • 13

  naar de Okavango Delta

  image

  Vanuit Maun maken we een 2-daagse trip naar de Okavango Delta. Het is dé plek om een tocht per mokoro te maken. Vroeger werd de mokoro gemaakt van een uitgeholde boomstam, tegenwoordig van glasviber. De mokoro wordt door zogenaamde ‘polers’ als een gondel voortgeboomd door een labyrint van slootjes, stroompjes en rietkragen. Tijdens de tocht daalt een oneindige rust over je neer. Rustig voortkabbelend heb je alle tijd het rijke vogelleven gade te slaan. We slapen vanavond aan de rand van de delta in vooropgezette tenten met bedden.

 • 14

  terug naar Maun

  image

  We maken ´s ochtends nog een wandeling of mokorotocht door de Delta en gaan dan terug naar Maun. We slapen nog een nacht in dezelfde huisjes als twee dagen geleden.

 • 15

  naar de Makgadikgadi pan

  image

  Vanuit Maun is het een paar uur rijden naar Gweta, een niet zo veelzeggend stadje, ware het niet dat het aan de rand ligt van een van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Na de lunch rijden we met jeeps naar en over de witte vlakte. We zetten midden op de vlakte kamp op. ´s Nachts wordt het een wedstrijd tussen hier en Boesmans camping waar de mooiste sterrenhemel te zien is.

  NB. Als er veel regen is gevallen kunnen we helaas niet de pan op. We slapen in dat geval in Gweta. 

 • 16

  naar Serowe

  image

  Na een ijzingwekkend stille nacht op de vlakte pakken we 's ochtends rustig alles op en rijden we terug naar de hoofdweg. We gaan op weg naar Zuid-Afrika en maken een tussenstop in Serowe. We overnachten hier een nacht op een prachtige plek, bij het Khama Rhino Sanctuary. Als de tijd het toelaat kan je vanmiddag tijdens een optionele excursie op zoek naar de neushoorns die hier leven.

 • 17

  naar Polokwane (Pietersburg)

  image

  We verlaten Botswana en rijden ons derde land binnen: Zuid-Afrika. We rijden naar Polokwane (of Pietersburg, zoals het stadje tot voor kort heette). Aan het eind van de middag komen we aan op de campsite. We kamperen hier een nacht voor we morgen het Krugerpark ingaan.

 • 18

  naar het Krugerpark

  image

  We rijden verder oostwaarts en komen bij het bekendste nationale park van Zuid-Afrika, het Krugerpark. We gaan met onze eigen truck op zoek naar wild. Het Kruger Park is vooral bekend om de ‘Big Five’, en er is een redelijk grote kans dat we ze alle vijf zullen ‘spotten’, hoewel het zien van het luipaard vaak wat moeilijker is. Olifanten kruisen ons pad en we stoppen bij nijlpaarden en krokodillen. Aan het eind van de middag komen we bij onze camping in het park aan.

 • 19

  Krugerpark / game drives

  image

  Ook vandaag rijden we met onze eigen truck door het Krugerpark. Het park is enorm groot: qua oppervlakte beslaat het ¾ van Nederland. Vroeg in de ochtend en later in de middag, als de temperatuur niet te hoog is zijn de dieren het meest actief. Deze tijdstippen zijn daarom ideaal voor het spotten van wild. Tijdens deze gamedrives zoeken we ook drinkplaatsen op, waar veel dieren in de loop van de dag naar toe komen. Aan het eind van de middag komen we in een van de zuidelijke kampen, waar we voor de laatste keer onze tenten opzetten. 

 • 20

  naar de Blyderivier Canyon

  image

  's Ochtends rijden we de laatste kilometers door het prachtige Krugerpark. In de loop van de dag verlaten we het park en rijden we de heuvel van Mpumalanga in. De laatste overnachtingsplek van de reis is bij de Blyderiver Canyon, waar we 2 nachten in comfortabele huisjes aan de rand van de canyon slapen.

 • 21

  Blyderivier Canyon / vrije dag

  image

  Je hebt een vrije dag om te ontspannen, maar je kunt ook mee met een rondje "Panoramaroute". We reizen langs een prachtige route. Onderweg stoppen we bij verschillende punten, zoals spectaculaire watervallen en uitzichtpunten. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan God’s Window niet. Hier kijk je - als je geluk hebt - van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen. Aan het eind van de middag komen we weer bij onze lodge.

 • 22

  naar Pretoria / avondvlucht naar Amsterdam

  image

  We verlaten de natuur en rijden in een uur of zes naar Pretoria, de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika. Er is nog kort tijd om de Union Buildings te bekijken en wat door de stad te lopen. Na het laatste gezamenlijke avondmaal rijden we naar het vliegveld voor de rechtstreeks KLM-vlucht terug naar Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 23

  aankomst Amsterdam

Rondreis Namibië, Botswana & Zuid-Afrika

Niet boekbaar

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!