< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

De lokale reisbegeleiders die op deze reis worden ingezet kunnen ook uit een anders West Afrikaans land komen.

 Beste reistijd

De beste reistijd is gedurende de droge periode, deze duurt van half oktober tot en met juni. De koelste periode is van december tot en met half februari met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. In oktober, november, maart en april ligt de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden. In mei en juni kan de temperatuur oplopen tot 30 graden.
De kustregio is vaak een paar graden koeler, naarmate je het binnenland in gaat, stijgt de temperatuur gemiddeld een paar graden.

De regentijd duurt van juni tot en met begin oktober, door de hoge luchtvochtigheid is de gevoelstemperatuur in deze periode drukkend heet. De temperatuur kan overdag oplopen tot 45° C, zelfs ‘s nachts blijft het vaak rond de 30° C. Wij organiseren daarom in deze maanden geen reizen naar Senegal en Gambia.

Het Djoudj Nationaal Park is open van 1 november tot 30 april. Gedurende deze periode zijn hier vele vogelsoorten te bezichtigen. Over het algemeen zijn in de maanden december en januari de meeste vogels in het park aanwezig.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Houdt er rekening mee dat je individuele vrijheid tijdens deze reis minder groot kan zijn dan je gewend bent en dat je soms vroeg op moet staan. Ook wijzen we je erop dat dingen wel eens anders kunnen lopen in landen die nog steeds tot de armsten ter wereld behoren. Kun je hier tegen, dan word je beloond met onvergetelijke herinneringen aan zeer sfeervolle landen en vele warme ontmoetingen met de lokale bevolking. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de rondreis maken we gebruik van een eigen bus. In de nationale parken maken we gebruik van een gemotoriseerde boot. Van en naar Île de Gorée nemen we de veerboot. Ook in Gambia nemen we de ferry.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Makasutu Culture Forest

Makasutu Culture Forest is West Afrika’s eerste eco-toerisme bestemming. In dit 1000 hectare grote gebied vind je vijf verschillende eco-systemen: tropische bossen, savannen, mangrove bossen, palmbossen en moerassen. Door deze enorme variatie is er een grote diversiteit aan wildlife. Onder begeleiding van een gids maak je een prachtige wandeling door dit beschermde gebied en kom je meer te weten over de geschiedenis en oorspronkelijke bewoners. De opbrengst van ons bezoek komt ten goede aan de lokale bevolking. www.makasutu.com

Kairoh Garden

In Gambia overnachten we twee nachten bij Kairoh Garden guesthouse in Kuntaur. Zij zijn gesitueerd midden in de Gambiaanse samenleving en vervullen op een actieve manier een verbindende rol tussen bezoekers en de lokale gemeenschap. Naast de bedrijfsactiviteiten, worden projecten ondersteund die zowel door bezoekers, door de dorpen en door Kairoh Garden zelf worden geïnitieerd. Ons motto is: no charity but humanity, no aid but trade. Kairoh Garden (Kuntaur) ligt pal aan de Gambia rivier en is omringd door rijstvelden. In deze meest arme streek van Gambia ondersteunt Kairoh Garden op verzoek van een aantal dorpen het werken in communitygardens waar vooral vrouwen met elkaar samenwerken. Deze ondersteuning is deels materieel, zoals zorgen voor omheining, watervoorziening en goede zaden. Daarnaast wordt kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling georganiseerd over organische insectenbestrijding en compostering. Op dit moment nemen acht dorpen deel aan het programma. De oogst is deels voor eigen gebruik van de vrouwen waardoor meer gevarieerd kan worden gegeten en deels om te verkopen waardoor vrouwen inkomen hebben om bv. schoolgeld voor hun kinderen te betalen. Voor meer informatie kijk op www.kairohgarden.com

Rondreis Senegal en Gambia

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!