< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Ideale combinatie van Afrikaanse cultuur met een relaxte strandafsluiting
 • Afwisselende rondreis door gastvrije landen met een onaangetaste natuur
 • Overnachtingen in comfortabele en sfeervolle accommodaties
 • Strandafsluiting in Gambia in een heerlijk strandhotel (5 nachten)
 • Bezoek het niet toeristische binnenland van Gambia
 • Vogelspotten in o.a. Djoudj Nationaal Park
 • Uitgebreid bezoek aan de Seloum Delta
 • Bezoek aan het mooie Lac Rose
 • Verblijf op het rustieke, historische eiland Île de Gorée

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Dakar

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. In de namiddag maken we ter kennismaking een citytoer door Dakar. Dit is een moderne stad met een groot kloppend Afrikaans hart. Langs de drukke straten zie je zowel Franse koloniale gebouwen als moderne Afrikaanse architectuur. De winkels en galeries verkopen prachtige beeldhouwwerken en andere souvenirs. We verblijven in een hotel in het centrum van Dakar.

 • 2

  Île de Gorée

  image

  Na het ontbijt lopen we naar de veerboot die ons naar het autovrije Île de Gorée brengt. Dit voormalige slaveneiland staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De kleurrijke huizen en vele bloemen geven je echter het gevoel aan de Middellandse Zee te zijn. Je kan het historisch slavenmuseum bezoeken of naar ‘Le Castel’ gaan voor een goed uitzicht over Dakar. We overnachten in een sfeervolle accommodatie. Afhankelijk van de groepsgrootte maken we gebruik van een of twee verschillende accommodaties.

 • 3

  naar Lac Rose via Dakar

  image

  In de ochtend nemen we de ferry terug naar Dakar. Daar wacht onze bus die ons naar Lac Rose brengt. Onderweg kunnen we een interessante schildpaddenboerderij bezoeken. In de middag arriveren we bij het zoutmeer dat door verschillende mineraalsoorten een paars-roze kleur heeft gekregen. Het meer wordt door duinen gescheiden van de Atlantische Oceaan. Op en rond het meer vindt er zoutwinning plaats. We overnachten in comfortabele bungalows met zwembad.

 • 4

  naar Saint Louis

  image

  In de ochtend bezoeken we Kayar, een van oorsprong klein vissersdorp. Op de vismarkt kom je ogen en oren te kort. 's Middag komen we aan in Saint-Louis, een charmante stad met smalle straten vol koloniale gebouwen. We kunnen een korte stadstoer met calèche (paardenkoets) maken waarbij we naast het koloniale centrum ook langs visrokerijen rijden. Saint-Louis staat bekend om gezellige bars met vaak live (jazz)muziek. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad in het centrum van de stad.

 • 5

  Saint Louis / naar Djoudj Nationaal Park

  image

  Het Djoudj Nationaal Park staat bij vogelliefhebbers hoog aangeschreven. Jaarlijks komen hier zo’n drie miljoen trekvogels foerageren na hun zware reis over de Sahara. Je vaart met een motorboot over de zijarmen van de Senegalrivier en gaat op zoek naar pelikanen, visarenden, Egyptische ganzen en flamingo’s. Dit zijn slechte enkele van de vierhonderd vogelsoorten die hier voorkomen. Naast de vele vogels vind je ook hyena's, apen, krokodillen en gazellen in dit uitgestrekte natuurpark.

  NB: Djoudj park is open van november t/m april. In de maanden dat Djoudj gesloten is, bezoeken we het oark Langue de Barberie, iets ten zuiden aan de kust van Saint Louis.

 • 6

  naar Saloum Delta via Touba moskee

  image

  We rijden in ongeveer 3 uur naar Touba om daar de indrukwekkende moskee van de islamitische Mouride-broederschap te bezoeken. Senegals beroemdste marabout en grondlegger van de Mouride, Amadou Bamba, ligt hier begraven. Voor zijn aanhangers is de moskee een bedevaartsplaats. Daarna rijden we verder (3 uur) naar Toubacouta. Dit dorp ligt aan de prachtige Saloum Delta. We overnachten twee nachten in een prachtige accommodatie midden in de delta.

 • 7

  Saloum Delta / vrije dag

  image

  Een volle dag om het dorp Toubacouta en het nationale park te verkennen: er zijn prachtige wandel- en fietsmogelijkheden maar je kunt ook met een terreinwagen een groter gebied verkennen. De Saloum Delta wordt ook wel de "Amazone van Afrika" genoemd. In het labyrint van waterwegen vind je bossen, mangroven, lagunes en schelpenrijke eilandjes. De delta is het leefgebied van verschillende vogelsoorten, waaronder pelikanen en flamingo’s.

 • 8

  naar Kuntaur

  image

  Vandaag steken we de grens over met Gambia. In totaal zal deze rit ongeveer 5 uur duren inclusief grensperikelen. Onderweg stoppen we nog om een wandeling te maken langs traditionele dorpen en een baobab bos. We slapen in een zeer eenvoudig guesthouse aan de oever van de Gambiarivier. Dit guesthouse is mede opgericht door een Nederlandse vrouw en ze heeft verschillende projecten opgezet voor de dorpen in de omgeving.

 • 9

  boottocht en Wassu steencirkels

  image

  We schepen in op onze eigen boot voor een tocht over de Gambia. We volgen de rivier stroomafwaarts. Langs de oevers van de rivier zie je veel jungle en mangrovebossen, en misschien zelfs krokodillen. Als we echt geluk hebben, zien we chimpansees en bavianen op Baboon Island. Helaas mogen we niet aan land en varen we er langs. Daarna meren we aan en rijden we naar de mysterieuze Wassu steencirkels. Na het bezoek rijden we terug naar ons guesthouse.

 • 10

  naar de Atlantische Oceaan

  image

  We staan vroeg op en nemen de ferry in Baranjelly naar de andere zuidelijke kant van de Gambia rivier. Na ongeveer vier uur rijden stoppen we bij “Makasutu Cultural Forest”, een beschermd gebied waar je onder begeleiding van een gids een prachtige optionele wandeling kunt gaan maken. De opbrengst van ons bezoek komt ten goede aan de lokale bevolking en het onderhoud van dit duurzame project. Daarna rijden we verder naar de stranden van de Atlantische oceaan. We slapen vijf nachten in een zeer comfortabel hotel, met zwembad en gelegen aan het strand.


 • 11

  Atlantische Oceaan / vrije dag

  image

  Het Kombo beach hotel is gelegen in Kotu, op 16 kilometer afstand van Banjul. Het zeer comfortabele hotel bevindt zich aan het strand, waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen. Gratis strandbedden en parasols zijn aanwezig. Daarnaast beschikt het hotel over een zwembad. Het hotel is heeft 3 goede restaurants en 4 bars. Genoeg te beleven dus!

 • 12

  Atlantische Oceaan / vrije dag

  image

  Je zou vandaag of morgen op eigen gelegenheod Banjul kunnen gaan verkennen. De hoofdstad van Gambia is een korte taxirit verwijdert van het hotel en is één van de kleinste hoofdsteden van Afrika, Je kunt de stad dus gemakkelijk al wandelend verkennen. Aan de ferry is het een drukte van jewelste. Geen zin in al die drukte? Blijf dan heerlijk relaxen op het strand. Niets hoeft, alles kan!

 • 13

  Atlantische Oceaan / vrije dag

  image

  Ook vandaag kun je weer genieten van het strand en zwembad. Op 5 km afstand ligt het stadje Kotu en stranden als Kololi Beach en Bakau Beach. Ook zou een het Bijilo park kunnen bezoeken.

 • 14

  Atlantische Ocenaan / vrije dag

  image

  De laatste dag om te genieten van het strand en het zwembad.

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Afhankelijk van het vluchtschema kan je nog een laatste duik nemen of nog de laatste souvenirs kopen. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het kopje “vluchtschema”.

 • 16

  aankomst Amsterdam

Rondreis Senegal en Gambia Chill & Adventure

Chillen op de beats van de djembé

Senegal en Gambia rondreis
16 dagen vanaf € 1.598
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!