< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

De accommodaties variëren van Joker-tenten (in het eerste deel van de reis, weinig of geen sanitaire voorzieningen) tot lokale familiepensions en kleinere hotels. We slapen zo'n 7 à 8 nachten in tenten. Voor de overnachtingen in de tenten nemen we onze eigen slaapmatjes en slaapzakken mee. Elk jaar, bij het begin van het reisseizoen, koopt Joker nieuwe tenten. Het zijn degelijke tenten, meestal van een bekend merk, en ze hebben een marktwaarde van ongeveer € 200,-. Draag zorg voor het materiaal, dan kan iedereen - ook jij -genieten van de degelijkheid ervan! Wij willen graag - in het kader van duurzaam reizen - het hergebruik van de tenten stimuleren. Daarom kan je de Joker-tentjes na de reis aankopen voor de prijs van € 50,- per tent.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de safari huren we 4x4 terreinwagens. De jeeps hebben 5 tot 6 zitplaatsen voor passagiers. Het feit dat we terreinwagens nodig hebben, geeft een idee over de staat van de weg. Tijdens het safarigedeelte van de reis brengen we de dag door in die wagens. Er valt zoveel te zien en te beleven! Uiteraard gaan we ook te voet: ‘pole pole’ (of ‘langzaam langzaam’ in het Swahili) is de goede raad die we krijgen van onze gidsen bij de trekking. Op die manier wandelen we makkelijk 8 tot 10 uur per dag. Vanuit Bagamoyo of Dar es Salaam doen we de oversteek met een boot richting Zanzibar. Op Zanzibar rijden er 'daladala's' rond. Dat zijn minibusjes die dienst doen als collectieve taxi's. Een Afrikaanse belevenis! Om afgelegen plaatsen te verkennen of verschillende bezienswaardigheden te combineren op één dag, kan het huren van een daladala een alternatief zijn.

Rondreis Tanzania Go-26

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Puur Sawadee week

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid en natuurlijk doen wij mee! Ontvang tussen 10 en 17 oktober 2018 een prachtig duurzaam pakket bij boeking (m.u.v. familiereizen). Dit pakket bestaat uit:

  • Een duurzame Dopper waterfles 
  • Een WakaWaka Power+  
  • Standaard CO2-compensatie