< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Greetje Reisbegeleidster Oost-Afrika en Sri Lanka

Ik heb, zoals Australiërs dat zo mooi zeggen 'itchy feet': altijd op reis of plannen maken om op reis te gaan. Een trektocht rond de Annapurna, logeren op Tonga in de Stille Zuidzee, op zoek naar gorilla’s in Uganda of de beklimming van de Kilimanjaro. Allemaal ervaringen die me hebben geraakt en vooral onvergetelijk zijn geworden vanwege de bijzondere sfeer. Voor Sawadee ga ik graag op pad naar Oost-Afrika en Sri Lanka.
Ik houd van Sri Lanka vanwege de oude koningssteden, bijzondere tempels, levendige stadjes, heerlijke stranden en spectaculaire natuur. Maar Sri Lanka is voor mij vooral het land van spiritualiteit en sfeer, van warme glimlachen en vriendelijkheid, het land waar ik me welkom voel.
Oost-Afrika raakt mij vanwege de levendige cultuur. Overal vind je kleine stalletjes waar van alles wordt verkocht, waar tot diep in de nacht wordt gepraat en gekookt, en je vindt hier kleurrijke markten met overweldigende geuren en geluiden. Mijn absolute hoogtepunt? 'S avonds bij het kampvuur. In de verte een hyena, miljoenen sterren aan de hemel...

Duizenden dieren op de oneindige vlaktes van de Serengeti

Voor mij, als liefhebber van gamedrives is Tanzania een fantastisch land! Tarangire met zijn talloze baobab bomen is verpletterend mooi. In Lake Manyara klimmen de leeuwen in bomen en een gamedrive in de Serengeti blijft voor mij absoluut een hoogtepunt. Mensen vragen mij vaak of ik nooit genoeg krijg van gamedrives. Nou nee! Ik kan uren speuren naar wilde dieren. Zebra?s, olifanten met kleintjes, giraffen? Met een beetje geluk een groepje leeuwen. Ik kan enorm genieten van jonge leeuwtjes die spelend over elkaar heen buitelen of een groep bavianen die elkaar ontspannen zitten te vlooien. Mijn favoriete moment van de dag is ?s avonds bij het kampvuur, nagenietend van alles wat we overdag hebben gezien en beleefd. Af en toe kijk ik even omhoog naar de miljoenen sterren, in de verte hoor ik een hyena zijn soortgenoten roepen en ik knijp mezelf even in m?n arm...wat een voorrecht om hier te zijn.
Tanzania is ook het land van de traditionele stammen, van bijzondere ontmoetingen en gastvrijheid. Ik vond het geweldig toen ik voor het eerst Masai krijgers zag lopen, in hun opvallende rode kleden met een speer in de hand. En wat is er leuker dan bij toeval terecht te komen op een lokaal, kleurig marktje? Of in een schuurtje dat dienst doet als kerk waar je wordt uitgenodigd om samen met de bevolking te dansen en zingen omdat je toch even moet wachten op de chauffeur die noodgedwongen onder de motorkap is verdwenen?
Maar Tanzania heeft nog meer! Wandelingen door dorpjes, langs een schooltje, door de bananenplantages en natuurlijk even het bananenbier proeven. Overal zie je kleine stalletjes waar werkelijk van alles wordt verkocht, waar tot diep in de nacht wordt gepraat en gekookt. De overweldigende kleuren en geluiden, vrolijke mensen die lachend roepen: Jambo mzungu, hallo blanke! Hoe gaat het? En natuurlijk de spectaculaire landschappen rond Lake Natron, ver van de bewoonde wereld. Eindeloos ver kijken, de felle zon, hier en daar een dorpje waar iedereen op je af komt rennen om je te begroeten, kinderen die naar je zwaaien?
Zanzibar maakt de reis compleet. Is er een mooiere afsluiting denkbaar dan nog een paar dagen rond slenteren in Stonetown en aan het eind van de dag in Forodhani Garden verse vis te kopen bij één van de tientallen stalletjes of lekker te eten in een restaurantje op het strand met je blote voeten in het zand. En als je de laatste dag op het parelwitte strand heerlijk ligt te dromen dan weet ik bijna zeker dat jij je hart hebt verloren aan Tanzania!

Rondreis Tanzania Hoogtepunten

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

  • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
  • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis
  • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.