< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • De mooiste nationale parken van Tanzania in een 13-daagse reis
 • Overnachtingen in prachtig gelegen accommodaties (tented camps)
 • Meeste maaltijden inbegrepen in de reissom
 • Vervoer met 4x4 terreinwagens
 • Gamedrives in Tarangire, Serengeti en Ngorongoro krater
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Rechtstreeks vlucht naar Zanzibar
 • Vluchten met KLM/Kenya Airways

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam – Arusha

  Na onze vlucht met KLM/Kenya Airways van ruim negen uur arriveren we op de luchthaven van Arusha, aan de voet van de Kilimanjaro. Aangezien er slechts een gering tijdverschil is met Nederland (zomertijd 1 uur, wintertijd 2 uur) zul je geen last van een jetlag hebben (voor vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema). Na aankomst rijden we naar een mooie lodge vlakbij de luchthaven.

 • 2

  naar Tarangire NP

  ’s Ochtends rijden we met onze landcruisers naar Arusha, de safarihoofdstad van Tanzania. Na een korte stop, verlaten we het groene heuvelachtige gebied; de heuvels veranderen in een droog savannelandschap. Soms zie je hier een eenzame Maasai in een rood gewaad met een kudde koeien door het droge landschap trekken. Net voor de lunch arriveren we bij onze lodge vlakbij het park. Het Tarangire Nationaal Park is met zijn heuvels, goudgele graslandschap, honderden baobabbomen, olifantenkuddes en vele leeuwen één van de mooiste parken van Tanzania. Hier zullen we onze eerste gamedrives (safari op zoek naar wilde dieren) maken. We zien zeker olifanten en met wat geluk zelfs een luipaard die dikwijls rust in een baobabboom. We verblijven in een heerlijke lodge buiten het park. 's Avonds geniet je er van de prachtige Afrikaanse sterrenhemel. Je slaapt in vooropgezette tenten met bedden (tented camps).

 • 3

  naar Mto wa Mbu - optionele night gamedrive

  Vandaag staat wederom in het teken van dieren. In de vroege ochtend, wanneer de zon net op is, heb je de meeste kans om dieren te zien. Misschien spotten we zelfs een leeuw op zoek naar een prooi. De olifanten komen soms zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken. Na de ochtend gamedrive keren we terug naar onze lodge voor een brunch. Daarna vertrekken we naar Mto wa Mbu. Voor wie wil, is er 's avonds een nachtelijke gamedrive in Lake Manyara NP. Tijdens deze gamedrive ga je op zoek naar dieren die zich overdag zelden laten zien, een spannende ervaring! Je kunt deze nachtelijke gamedrive ook op dag 4 doen. We overnachten twee nachten in een bos in tented camps.

 • 4

  fietsen of wandelen Mto wa Mbu

  Vandaag kun je deelnemen aan een excursie waarbij je het echte Afrikaanse dorpsleven leert kennen. Het project is opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en is nu volledig in handen van de lokale bevolking. In kleine groepjes maak je onder begeleiding van een gids een wandeling door het dorp, de omringende bananenplantages en rijstvelden. Tijdens de wandeling kunnen we ook een bezoek brengen aan een schooltje. In een lokale bar proef je het bananenbier en de lunch is bij mensen thuis zodat je kunt genieten van allerlei traditionele gerechten. Indien je de omgeving liever per fiets verkent is dat ook mogelijk. Onder begeleiding van een gids fiets je in de omgeving van het Manyara meer en dikwijls zie je giraffen, gnoes, zebra’s en andere dieren voorbijtrekken. Het is zeer bijzonder om een fietssafari mee te maken! NB: Je kunt ter plaatse aangeven of je graag wilt deelnemen aan de optionele wandeling of aan de fietstocht.

 • 5

  Serengeti NP

  Je gaat vandaag via het Ngorongoro reservaat naar de Serengeti, het beroemdste park van Afrika. Het landschap wordt bepaald door oneindige grasvlaktes. In het Maa, de taal van de Maasai, betekent Serengeti ‘wijde plek’ en je zult snel begrijpen waarom. Dit park is één van de meest wildrijke parken van Afrika: het is het leefgebied van duizenden gnoes en zebra's en voor leeuwen en cheeta’s een waar luilekkerland. De door het park verspreid liggende kopjes (rotsen van graniet) worden door leeuwen vaak als uitkijk en siëstaplaats gebruikt. Tijdens de uitgebreide gamedrives passeren we meertjes waarin snuivende nijlpaarden drijven. Aan de oevers liggen krokodillen bewegingloos in het riet. We overnachten twee nachten in een mooie lodge net buiten het park, ook hier komen allerlei dieren voor.

 • 7

  via Ngorongoro krater naar Karatu

  Vandaag staan we erg vroeg en rijden via de Serengeti naar de indrukwekkende Ngorongorokrater. De krater wordt niet voor niets beschouwd als een wereldwonder, want in een overweldigend landschap leven uitzonderlijk veel dieren. De 24 kilometer brede krater is ontstaan na een vulkaanuitbarsting; middenin ligt het sodameer Lake Magadi. De landcruisers rijden met redelijk gemak de steile kraterwand op en af. Eenmaal beneden op de kraterbodem kun je genieten van een gevarieerd landschap met veel dieren. Flamingo's zeven algen uit het sodameer Lake Magadi, olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Met wat geluk kun je ook één of meer met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns 'spotten'. Na het bezoek aan de krater rijden we naar een tented camp in de buurt van Karatu.

 • 8

  Naar Zanzibar

  We rijden in ongeveer 2 uur terug naar Arusha. Na een vlucht van ongeveer een uur landen we op het eiland Zanzibar. Het exotische Zanzibar ligt middenin de azuurblauwe zee, staat vol met palmbomen en is een perfecte plek om deze inspannende reis af te sluiten. Je verblijft de komende nachten in een hotel nabij Stonetown vanwaar je gemakkelijk verschillende excursies kunt maken.

 • 9

  Zanzibar

  Zanzibar is een unieke smeltkroes van Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur. Je vindt er nog veel overblijfselen van vroeger. Het eiland is heel anders dan het Afrikaanse vasteland van Tanzania. Vijf keer per dag hoor je bijvoorbeeld de oproep tot het gebed van de moslims op het eiland. Op Zanzibar kun je doen waar je zin in hebt; snorkelen bij één van de eilandjes of ronddwalen in de smalle straatjes van het historische Stonetown. Het staat er vol winkeltjes waar je souvenirs kunt kopen en je vindt er huizen met mooie bewerkte houten deuren. Je kan een specerijenexcursie maken. Dan leer je alles over hoe onze keukenkruiden en allerlei exotische vruchten ‘in het echt' groeien en smaken. Misschien zie je wel hoe peperkorrels in de boom groeien, of nootmuskaatnoten. Wil je iets spannends beleven, dan kun je met een traditionele dhow (zeilboot) naar nabijgelegen koraalriffen om te snorkelen of te duiken. ’s Avonds zou je aan kunnen schuiven bij de lokale marktkraampjes die aan de waterkant vis en zanzibari pizza’s verkopen. Smullen geblazen!

 • 12

  Vlucht naar Amsterdam via Nairobi of Dar es Salaam

  Voor de exacte aankomsttijd verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Tanzania Hoogtepunten

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven