< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • De mooiste noordelijke en de zuidelijke wildparken in één reis
 • Zeer bijzondere route via Lake Natron naar het Serengeti Park
 • Prettige afwisseling tussen kamperen en overnachten in hotels/lodges
 • Ontspannen afsluiting op het exotische eiland Zanzibar
 • Ongedwongen ontmoeting met de kleurrijke Maasai
 • Bezoek aan het ongerepte Selous reservaat
 • Twee kampeerovernachtingen en gamedrives midden in het beroemde Serengeti
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van Selous naar Zanzibar
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vluchten met KLM/Kenya Airways

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Kilimanjaro

  image

  Na aankomst op Kilimanjaro Airport brengt een transfer ons naar Moshi, de stad aan de voet van de Kilimanjaro waar we de komende nacht overnachten in de Stella Maris lodge. Dit knalroze hotel ligt vlakbij Moshi en maakt deel uit van de Mailisita organisatie. De opbrengsten van het hotel worden gebruikt om de kinderen van de Stella Maris school van eten te voorzien en de salarissen van de leerkrachten te betalen. 

 • 2

  Moshi / Kahawa Shamba

  image

  Aan de voet van de Kilimanjaro heeft Sawadee samen met andere partners (SNV en Fair Trade) een project opgezet, waarin lokale koffieboeren de kans krijgen om een inkomen te verwerven uit toerisme. Lokale boeren geven ons een rondleiding door hun koffievelden en vertellen ons alles over koffie. Het brengt ons tevens op een unieke manier in contact met de lokale bevolking. De rest van de dag heb je tijd om Moshi te verkennen. We overnachten op de primitieve campsite Kahawa Shamba.

 • 3

  naar Lake Manyara

  image

  Na onze eerste nacht kamperen, rijden we per 4x4 safari jeep naar Lake Manyara nationaal park. Rond lunchtijd komen we aan in onze lodge waar we de komende nacht verblijven. In de middag gaan we nog even met onze jeeps Lake Manyara nationaal park in om wild te spotten. Het park staat bekend om de flamingo’s die in het meer leven en vergeet ook niet om in de bomen te kijken. De leeuwen en luipaarden liggen hier graag als ze niet aan het jagen zijn. Vanavond kan je een nachtelijke gamedrive maken: mooier kan je de dag niet afsluiten.

  Optioneel Nachtelijke gamedrive Lake Manyara

  image

  Lake Manyara Nationaal Park is één van de weinige parken in Oost-Afrika waar je een nachtelijke gamedrive kan maken. Nachtelijke gamedrives zijn een spannende manier om op zoek te gaan naar dieren die je overdag vaak niet ziet. We zoeken naar dieren aan de hand van een groot licht. De ogen van de meeste dieren reflecteren in het licht. Belangrijk is ook om goed te luisteren naar alle geluiden. Tijdens zo'n nachtelijke gamedrive kan je onder andere stekelvarkens, genets en civet katten, luipaarden, leeuwen en grazende nijlpaarden zien. De gamedrive begint met een gezamenlijk diner in het park. Geniet onder de Afrikaanse sterrenhemel van een typisch Swahili's maal. Het diner wordt gehouden bij de Endala picknick plek. Na de maaltijd, rond 20:00 uur, begint de gamedrive. De drive duurt ongeveer 2 en een half uur. Inbegrepen: diner, vervoer, game-drive en park entree.

 • 4

  naar de Serengeti

  image

  ’s Ochtends verlaten we Lake Manyara en rijden we de Serengeti in. De naam van het park betekent in het Maa ‘oneindige vlakte‘. We slapen twee nachten midden in het park in vooropgezette tenten met gewone bedden. Doordat je in een tent slaapt hoor je de nachtelijke geluiden van de Serengeti om je heen.

 • 5

  Serengeti / gamedrives

  image

  Serengeti is misschien wel het beroemdste park van Afrika. Tijdens de uitgebreide gamedrives passeren we meertjes waarin snuivende nijlpaarden drijven. Aan de oevers liggen krokodillen bewegingloos in het riet. In sommige maanden is dit het meest wildrijke park van Afrika omdat dit het leefgebied is van miljoenen wildebeesten en zebra's! Voor leeuwen en cheeta’s is het luilekkerland.

 • 6

  Serengeti / gamedrives

  image

  We maken uitgebreide gamedrives door het weidse landschap. Als je geluk hebt, ben je getuige van de jaarlijkse trek van de gnoes en zebra’s. Grote aantallen wildebeesten en zebra’s verlaten de droger wordende Serengeti en trekken naar Masai Mara in Kenia. Rond november komen de dieren terug. De verspreid liggende kopjes (rotsformaties) worden door leeuwen als siëstaplaats gebruikt. Door het park loopt een rivier waar we proestende nijlpaarden zullen zien. Misschien ontdekken we zelfs een luipaard met een prooi.

 • 7

  via de Ngorongoro naar Karatu

  image

  Vandaag wordt een lange maar indrukwekkende dag. We vertrekken vroeg vanuit de Serengeti en rijden door prachtige landschappen naar de rand van de Ngorongoro krater. We verruilen de stoere safaritruck voor landcruisers, die met redelijk gemak de steile kraterwand op en af rijden. Eenmaal beneden zal je snel zien waarom giraffen niet veel te zoeken hebben in de vlakke krater.

  image

  De 24 kilometer brede krater is ontstaan na een vulkaanuitbarsting; middenin ligt het sodameer Lake Magadi. Eenmaal beneden op de kraterbodem kun je genieten van een gevarieerd landschap met veel dieren. De olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Met wat geluk spot je ook één of meer met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns. Na deze indrukwekkende ervaring, rijden we naar onze lodge in Karatu.

 • 8

  via Mto wa Mbu naar Tarangire NP

  image

  We vervolgen onze weg naar Tarangire NP. Onderweg stoppen we in Mto wa Mbu, waar je kunt deelnemen aan een excursie waarbij je het echte Afrikaanse dorpsleven leert kennen. Het project is opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en is nu in handen van de lokale bevolking. Je kunt kiezen voor een wandeling of een fietstocht. In de middag komen we aan in Tarangire NP waar je de rest van de dag vrij te besteden hebt. We kamperen twee nachten middenin het park.

 • 9

  Tarangire NP / gamedrives

  image

  Vandaag maken we verschillende gamedrives door Tarangire NP. Het is een mooi park met heuvels, goudgele graslandschappen, honderden baobabs en olifantenkuddes. Soms komen olifanten zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken. Aan het eind van de middag kan je vanaf de lodge genieten van een prachtige zonsondergang over het meer: Afrika op z’n mooist.

 • 10

  naar Dodoma

  image

  Er staat ons een lange reisdag te wachten. In zo'n zes uur rijden we naar de officiële hoofdstad van Tanzania, Dodoma. Onderweg komen we langs een klein stadje Babati en vanaf hier wordt de kwaliteit van de weg minder. Droge steppes wisselen zich af met groenere gebieden. Hier en daar zal  je ook een baobabboom tegenkomen. Rond de middag bereiken we Dodoma, waar we slapen in mooi hotel met zwembad. Hier kan je lekker bijkomen van de lange rit.

 • 11

  naar Ruaha NP

  image

  We gaan op pad naar Ruaha, één van de meest ongerepte stukjes Tanzania. Het park wordt doorgesneden door de Great Ruaha River en weidse vlaktes worden afgewisseld met heuvels die begroeid zijn met baobabbomen. In Ruaha kamperen we drie nachten op een leuke campsite aan de rand van het park.

 • 12

  Ruaha NP / gamedrives

  image

  Ruaha is met een oppervlakte van 10.300 km² het op twee na grootste nationaal park van Tanzania en is vooral bekend om zijn grote kuddes buffels. We trekken er de hele dag op uit in safari jeeps. In Ruaha is net zoveel wild te zien als in de noordelijke parken, maar hier hoef je het wild niet met honderden andere bezoekers te delen. Tijdens gamedrives kun je giraffen, olifanten en zebra's zien, maar ook koedoes, leeuwen, impala's en mangoesten.

 • 13

  Ruaha NP / gamedrives

  image

  We trekken er weer op uit in de jeeps om het maximale uit ons bezoek aan Ruaha te halen. ’s Middags kunnen we bij één van de waterpoelen in het park stoppen en lunchen we op enkele meters afstand van nijlpaarden en krokodillen. Terug in ons kamp genieten we rond het kampvuur van de kakafonie aan geluiden van de Afrikaanse natuur.

 • 14

  naar de Udzungwa Mountains

  image

  We hebben een lange reis voor de boeg: van Ruaha naar een compleet ander nationaal park. Het Udzungwa gebergte is deel van de Eastern Arc Range, een bergketen die zich uitstrekt van Zuid-Kenia tot Zuid-Tanzania. Onderweg doen we boodschappen in Iringa en stoppen we voor een picknicklunch in de Vallei van de 1000 Baobabs. In Udzungwa overnacht je twee nachten in een leuk, eenvoudig hotel.

 • 15

  Udzungwa Mountains

  image

  Op de hellingen van het Udzungwa gebergte bieden tropische bossen een ideale leefomgeving voor vele unieke planten-, vogel- en diersoorten. De recent ontdekte Sanje Mangabey en de Iringa Red Colobus apen vind je zelfs nergens anders ter wereld dan in Udzungwa! Onder begeleiding van een gids kun je schitterende wandeltochten ondernemen in het park. Er zijn korte routes voor een halve dag en pittigere dagwandelingen. Niet te missen zijn de adembenemende Sanje watervallen.

 • 16

  naar Morogoro

  image

  In de ochtend verlaten we Udzungwa en rijden naar Morogoro. Een vriendelijk stadje aan de voet van de Uluguru Mountains. ‘s Middags is er tijd om het stadje te bekijken, te internetten of te winkelen. Je verblijft in een comfortabel hotel met een goed restaurant.

 • 17

  naar Selous

  image

  In de loop van de ochtend vertrekken we naar de Uluguru heuvels. We verruilen de truck voor jeeps en rijden over een soms slechte, maar prachtige weg dwars door het tropisch woud. Onderweg kan je ervoor kiezen korte wandelingen te maken. 's Avonds kamperen we een nacht aan de rand van het dorp Kisaki, naast de ingang van Selous. Selous is het grootste reservaat van Afrika en wordt toch door weinig mensen bezocht. De dieren zijn hier schuwer omdat ze veel minder aan toeristen gewend zijn.

 • 18

  Selous / gamedrives

  image

  Vandaag rijden we al gamedrivend door Selous Nationaal Park. We rijden over de savanne, door wouden en langs meren op zoek naar wild. Selous NP herbergt grote aantallen krokodillen en nijlpaarden, maar ook roofdieren als leeuwen en de zeer zeldzame wilde honden. Olifanten, buffels, zebra's en andere graseters kruisen ook regelmatig je pad. In Selous kan je ook te voet op zoek naar wild. De rangers die met je mee lopen zorgen ervoor dat dieren niet te dichtbij komen. Je kampeert een nacht op een zeer fraaie plek aan de oevers van Lake Tagalala.

 • 19

  naar Dar es Salaam

  image

  We beginnen de dag met een uiterst vroege optionele wandelsafari onder begeleiding van een ranger. Vervolgens rijden we in ruim zes uur naar Dar es Salaam. We overnachten in comfortabele bungalows tussen de palmbomen bij een mooi zandstrand in de omgeving van Dar es Salaam.

 • 20

  naar Zanzibar

  image

  We rijden in de ochtend-middag naar de terminal in Dar Es Salaam en stappen daar op de ferry die ons naar Zanzibar brengt. Deze boottocht duurt twee uur en onderweg ...... Na deze twee uur kom je aan op dit prachtige eiland waar je de komende drie dagen vrij te besteden. We overnachten in een mooi hotel aan het strand. 

 • 21

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Zanzibar is een unieke smeltkroes van Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur. Je vindt er nog veel overblijfselen van vroeger. Het eiland is heel anders dan het Afrikaanse vasteland van Tanzania. De eilandjes rondom Zanzibar zijn ook prachtig. Tijdens de Safari Blue excursie ga je snorkelen bij één van de eilandjes vanaf een traditionele dhow (zeilboot).

  Optioneel Safari Blue

  image

  Met een busje word je naar Fumba, het zuidwesten van Zanzibar, gebracht. Daar stap je aan boord van een prachtige dhow (lokale zeilboot) en vaar je naar een zandbank waar je naar hartenlust kunt snorkelen, relaxen of zwemmen, de bemanning toont je de mooiste plekken. Vervolgens varen we naar een lagune met mangroves waar je in het kristalheldere water kan zwemmen. Op een verlaten eiland geniet je van een overheerlijke visbarbecue met daarop aansluitend een uitgebreid tropisch fruitbuffet. Na een wandeling over het eiland of een siësta, hijsen we de zeilen en varen we terug naar het vasteland. Onderweg ga je op zoek naar dolfijnen! De programmaonderdelen kunnen in verschillende volgorde worden uitgevoerd, afhankelijk van de getijden. Dit heerlijke dagje uit is een perfecte afsluiter van een mooie reis! Inbegrepen zijn: transfers, boottocht, snorkelmateriaal, lunch en drankjes. Vanaf 8 deelnemers beschikken we over onze eigen dhow, ben je met minder dan 8 personen dan kan het zijn dat je de boot deelt met andere reizigers. Meer informatie: www.safariblue.net

 • 22

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Op Zanzibar kun je doen waar je zin in hebt: een dolfijnenexcursie, snorkelen of ontspannen meteen fijn boek. Vanuit het hotel ben je met een klein uurtje in Stonetown. Dwaal hier rond in het doolhof van smalle straatjes. Je vindt er veel winkeltjes waar je souvenirs kunt kopen en huizen met mooie bewerkte houten deuren.

  Optioneel Swahili kookworkshop

  image

  Ontdek de Swahili keuken met zijn mengeling van Arabische, Indiase, Afrikaanse en Europese invloeden en de prominente rol van de kruiden die op Zanzibar worden geteeld. De excursie begint met een bezoek aan de markt om de verse ingrediënten te kopen. Vervolgens gaan we naar een traditioneel huis en helpen we de kok in haar eigen keuken bij het bereiden van de verschillende gerechten. De kok zal uitleggen hoe je de exotische kruiden kan gebruiken bij de gerechten maar ook thuis. Natuurlijk proeven we ook de gerechten. Een unieke, lokale ervaring!

 • 23

  vlucht Zanzibar - Dar es Salaam - Amsterdam

  Het avontuur zit er alweer op. Je vliegt vanaf Stonetown via Dar es Salaam terug naar Amsterdam. Voor de vluchttijden verwijzen we je naar het vluchtschema.

 • 24

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3 dagen verlengen in Stone Town

  Tijdens deze verlenging verblijf je in het Mizingani Seafront hotel. Indien deze accommodatie op de aangevraagde datum volgeboekt is, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie. De accommodatie waar we slapen ligt in het historische centrum van Stonetown. Vanuit Stonetown kan je verschillende activiteiten ondernemen. Het ontbijt en de transfers zijn bij de verlenging inbegrepen.


  - Verlenging nabij Stonetown, Zanzibar 3 dagen € 220,-
  - Verlenging nabij Stonetown, Zanzibar (triple room) 3 dagen € 200,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 23

  Stone Town

  Vandaag vertrekt de groep terug naar Nederland, terwijl wij nog een paar dagen in Stone Town blijven in ons huidige hotel. Vanuit het hotel loop je zo de historische binnenstad van Stonetown in. Je vindt hier talloze restaurantjes, barretjes en prachtige, oude gebouwen.


 • 24

  Stone Town

  Vrij verblijf

 • 25

  Stone Town

  Vrij verblijf

 • 26

  vlucht Zanzibar - Dar es Salaam - Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 27

  aankomst Amsterdam

Rondreis Tanzania Totaal

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!