< Terug naar resultaten

Deelnemers & Doorgang

Voor deze reis is het maximum deelnemers. Wij garanderen een reis op basis van het minimum aantal definitieve deelnemers. Voor deze bestemming is dat minimum meestal 8 deelnemers. Een reis kan al met minder deelnemers gegarandeerd zijn. De minimumleeftijd voor deze reis is jaar.

  Inbegrepen in de reissom

Wat is inbegrepen in de reissom?

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting Schiphol (of Brussels Airport)
 • Overige luchthavenbelastingen (uitgezonderd eventueel ter plekke te betalen vertrekbelastingen; zie kopje: zakgeld)
 • Brandstoftoeslag (zoals die geldt op het moment van boeking)
 • Vervoer ter plaatse volgens programma
 • Overnachtingen volgens programma
 • De kampeer- en kookuitrusting, behalve een slaapzak
 • Entreegelden parken voor Tarangire 1x, Serengeti 2x, Ngorongoro transit 1x, Ngorongoro 1x, Lake Natron en Selous 2x (t.w.v. $375)
 • Entreegelden Nationale Parken
 • De entreegelden van de Nationale Parken in Oost-Afrika zijn standaard inbegrepen in onze reissom. De reden hiervoor is dat deze bedragen voorafgaand aan het parkbezoek moeten zijn voldaan. Daarnaast willen we niet het risico nemen dat klanten met grote hoeveelheden dollars moeten rondlopen. In het verleden is echter gebleken, dat lokale overheden zonder vooraankondiging de entreegelden voor nationale parken kunnen verhogen. Doorgaans zullen wij reizigers, die reeds hebben geboekt, niet naheffen, maar bij aantoonbare verhogingen van de entreegelden van de nationale parken in Oost-Afrika, behouden wij ons het recht voor dit wel aan u door te berekenen. Hierdoor betalen onze reizigers altijd de reële prijs voor het park. In het geval van naheffing zullen wij u hier natuurlijk meteen over informeren. Indien u niet akkoord gaat met de naheffing, dan heeft u het recht om kosteloos te annuleren of om te boeken naar een andere reis.

 Bijkomende kosten

Bijkomende kosten vooraf

Boekingskosten 
 • 1 persoon:
 • 2 personen:
 • 3 of meer deelnemers:
€ 25,-
€ 40,-
€ 50,-
Bijdrage Calamiteitenfonds (per factuur) € 2,50
Reis en/of annuleringsverzekering (indien van toepassing)
Persoonlijke uitgaven: eten, drankjes en souvenirs € 550, -
Optionele entreegelden en optionele excursies € 100,-
Optionele boottocht op de Rufiji rivier $ 40,-
Fooien (in totaal) € 80,-

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon per week. Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier. Zo kun je je groepsreis toch een individueel accent geven.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Voorbeelden van enkele optionele excursies:
- bezoek aan Olduvai Gorge $17,- pp

Wil je op Zanzibar gaan duiken, dan dien je hiervoor extra geld mee te nemen. Een single dive kost ongeveer US$ 50, -, een double dive US$ 100, -.

Dit zijn de prijzen zoals bekend in januari 2016. Uiteraard kunnen de prijzen in de loop van het jaar wijzigen. Hou er rekening mee dat de dollar en enkele andere lokale valuta’s sinds januari 2015 aanzienlijk in waarde zijn gestegen t.o.v. de euro. Hierdoor kunnen prijzen van excursies en activiteiten mogelijk hoger uitvallen.

Fooien

Het genoemde bedrag aan fooien is een richtlijn, m.u.v. de fooien voor de Nederlandse of lokale reisbegeleider. Op reis is het gebruikelijk om bijv. chauffeurs, koks en gidsen een fooi te geven. Fooien zijn vaak een onmisbare aanvulling op het inkomen, waarvan meestal een hele familie afhankelijk is. In veel gevallen kun je zelf een fooi geven. Gemeenschappelijke uitgaven (groepsfooien, entreegelden etc.) worden meestal uit de gezamenlijke pot betaald, waarvoor aan alle deelnemers een bijdrage wordt gevraagd. Wanneer je tevreden bent over de reisbegeleider zelf, dan mag je hem/haar natuurlijk ook een fooi geven.

Boekingsvoorwaarden

Zie hier de boekingsvoorwaarden en ons prijsbeleid.

Naar boven