< Terug naar resultaten

Rondreis Tanzania - Kilimanjaro

Sneeuw op de evenaar

Waarom deze reis?

 • Beklimming via de mooiste route, Machame
 • Extra acclimatiseringsdag tijdens de beklimming
 • Bezoek aan het prachtige Tarangire NP met duizenden olifanten
 • Ontspannen afsluiting op het exotische eiland Zanzibar
 • Bezoek aan de Ngorongoro krater inclusief

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Tanzania

Route 19 daagse rondreis Tanzania - Kilimanjaro

Een avontuurlijke wandelreis naar de Kilimanjaro in het wildrijkste gebied van Afrika. De 'Kili', de hoogste vrijstaande berg ter wereld, torent bijna vijfduizend meter boven de Maasaivlakte uit. Het bedwingen van deze met sneeuw bedekte oude vulkaan, is dan ook letterlijk een hoogtepunt te noemen en een prestatie van formaat! Daarnaast bezoek je spectaculaire wildparken: Ngorongoro en Tarangire. Op het eiland Zanzibar kun je bijkomen van alle inspanningen van de reis.

Deze wandelreis naar de Kilimanjaro is zwaar. De beklimming is niet zonder risico. Deze reis is daarom niet voor iedereen weggelegd.Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro kampeer je met beperkte sanitaire voorzieningen. De andere nachten overnacht je in comfortabele hotels of lodges.We reizen met jeeps en vliegen van Arusha naar Zanzibar. Ngorongoro en Tarangire: de mooiste wildparken van Tanzania Arusha en Mto Wa Mbu zijn beide een goede uitvalsbases voor allerlei activiteiten, zoals een fietstocht tussen de giraffen of een bezoek aan het kleine nationale park van Arusha. In het Tarangire nationaal park wordt het afwisselende landschap bepaald door heuvels, moerassen, grasvlaktes, rivieren en vele baobab-bomen. Hier leven grote olifantenkuddes en kamperen we in het wild. In de Ngorongorokrater sjokken gnoes en zebra's aan je voorbij. Dit is dé plaats om nijlpaarden, flamingo’s en leeuwen van dichtbij te zien! Eeuwige sneeuw op de top van de Kilimanjaro We beklimmen de Kilimanjaro via de minder bekende, maar mooiste route, namelijk de Machame route. Wij voegen er één extra acclimatisatiedag aan toe, waardoor je een grotere kans hebt om de top te bereiken. Je wandelt 7 dagen door savanne landschappen, beboste flanken en prachtig woud met baardmossen en reusachtige coniferen. Uiteindelijk kom je terecht in een bizar maanlandschap en -als het goed is- op de top. Exotisch Zanzibar Je reis eindigt met een bezoek aan het exotische specerijeneiland Zanzibar. Het plaatsje Stonetown op Zanzibar kent vele Arabische invloeden, die zowel in de architectuur als in de cultuur zijn terug te vinden. De heldere Indische oceaan nodigt uit tot snorkelen of duiken.

Rondreis Tanzania - Kilimanjaro

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven