< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Beklimming via de mooiste route, Machame
 • Kilimanjaro National Park permit inclusief
 • Extra acclimatiseringsdag tijdens de beklimming
 • Zevendaagse looptocht naar de hoogste top van Afrika, de majestueuze Kilimanjaro
 • Bezoek aan het prachtige Tarangire NP met duizenden olifanten
 • Gamesdrives in Lake Manyara inclusief
 • Slapen in comfortabele hotels en kamperen tijdens de beklimming
 • Vluchten met KLM / Kenya Airways

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Arusha

  image

  Vandaag begint je Afrikaanse avontuur met een ....... vlucht van ongeveer acht uur naar Arusha. Aangezien er slechts een klein tijdsverschil is met Nederland (zomertijd één uur, wintertijd twee uur) zal je geen last hebben van jetlag. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. We overnachten in een comfortabele accommodatie met zwembad, in een rustige buurt buiten de stad.

 • 2

  naar Moshi

  In de ochtend rijden we naar Moshi, de stad aan de voet van de Kilimanjaro waar we de komende nacht overnachten in een comfortabele lodge. De rest van de dag kun je de laatste voorbereidingen treffen voor de beklimming. En rust goed uit! Het worden intensieve dagen!

 • Machame Route naar de top van Kilimanjaro

  De Machame route is mooiste route om de Kilimanjaro te beklimmen, vanwege de schitterende landschappen die van dag tot dag veranderen. Je begint de trekking door tropisch regenwoud, waar je veel apen en tropische vogels kunt spotten. Vervolgens verandert dat naar heide, rots landschappen en alpine woestijn. De Machame route is niet de makkelijkste route, maar biedt wel een hoge kans om de top te halen door het ‘klim hoog, slaap laag’ principe. Telkens hoger klimmen en weer afdalen, helpt bij de acclimatisatie op grote hoogte. 

  Je moet een goede conditie hebben voor deze reis. De afstanden die we lopen zijn niet ver, maar de hoogte en de steilte maken de beklimming tot een zeer zware uitdaging. Er zijn geen hutten op de Machame route, dus we overnachten in tenten en de toiletfaciliteiten zijn erg basic. De dragers zijn geweldig en zetten alle tenten op en breken die ook weer af. Er gaat ook een kok mee die de heerlijkste maaltijden bereidt. De gegeven looptijden gelden als richtlijn en zijn de tijden exclusief pauzes. 

 • 3

  Machame Gate (1640 m) naar Machame Camp (2850 m)

  image

  Vandaag beginnen we aan de beklimming van de Kilimanjaro! Eerst rijden we naar het beginpunt van de tocht; de Machame Gate die op 1640 meter hoogte ligt. Nadat we al het papierwerk hebben afgerond, wandelen we eerst door tropisch regenwoud en hebben we grote kans om apen en tropische vogels te zien. We lopen vandaag al een flink stuk, maar de route is niet al te steil en na 5 tot 7 uur bereiken we ons eerste camp site, Machame Camp (2850 m). 

  We wandelen vandaag ca. 5 tot 7 uur

 • 4

  Machame Camp (2850 m) naar Shira Camp (3810 m)

  Na een uitgebreid ontbijt gaan we ‘pole pole’(langzaam, langzaam) verder omhoog. We komen al snel boven de boomgrens en trekken door heide landschappen en langs rotsformaties. Als het helder is hebben we schitterende uitzichten op de Kilimanjaro en Mount Meru. Na een kleine afdaling door een vallei, kilmmen we nog een stukje omhoog naar Shira Camp (3810 m). De tenten zijn al opgezet en een heerlijk diner staat klaar.

  We wandelen vandaag ca. 4 tot 6 uur

 • 5

  Shira Camp (3810 m) naar Barranco Camp (3980 m) via Lava Tower (4630 m)

  Vandaag is een belangrijke acclimatisatie dag. We beginnen onze hike door rots landschappen richting de Lava Tower (4630 m), een 100 meter hoge rots punt. De klim wordt steiler en hier zullen we de hoogte zeker voelen! Na op adem te zijn gekomen, dalen we af door de Barranco Vallei waar we veel cactussen en andere endemische begroeiing zien. Eind van de middag komen we aan op Barranco Camp (3980 m). Vanaf de camp site hebben we uitzicht op de indrukwekkende Barranco Wall, die we morgenochtend gaan beklimmen. 

  We wandelen vandaag ca. 6 tot 8 uur

 • 6

  Barranco Camp (3980 m) naar Karanga Camp (3995 m)

  De Barranco Wall is een steile wand van zo’n 250 meter en we zullen hier onze handen en voeten moeten gebruiken om de wand te trotseren! Tijdens de klim worden we al beloond met schitterende uitzichten en zodra we boven zijn kijken we uit over de Karanga Vallei. Aan het begin van de middag komen we aan in Karanga Camp (3995 m) na wat stijgen en dalen in de vallei. In de middag is er tijd om te rusten voor het diner geserveerd wordt.

  We wandelen vandaag ca. 4 tot 5 uur

 • 7

  Karanga Camp (3995 m) naar Barafu Camp (4600 m)

  Vandaag zien we het landschap drastisch veranderen en merk je echt dat we de top naderen. We wandelen door een surrealistisch maanlandschap en kijken uit op gletsjers. Bij aankomst in Barafu Camp krijg je een warme lunch en heb je tijd om je ‘summit’ rugzak (rugzak met alles wat je nodig hebt om de top te halen) voor te bereiden. We gaan heel vroeg slapen om zoveel mogelijk rust te krijgen voordat we aan de nachtelijke beklimming naar de top beginnen.

  We wandelen vandaag ca. 4 tot 5 uur

 • 8

  beklimming naar Uhuru Peak (5895 m)

  Na thee met koekjes, beginnen we even na middernacht aan de laatste beklimming. Het zal behoorlijk koud zijn en we gaan pole pole alleen met de gidsen via een zigzag pad omhoog. De dragers en de kok blijven achter in Barafu Camp om op alle spullen te passen. Het laatste stuk omhoog is erg steil en de kiezelsteentjes (of sneeuw) maken het lopen lastig. Rond zonsopgang bereiken we de kraterrand bij Stella Point (5730 m) en wordt het afzien beloond met spectaculaire vergezichten. Vanaf hier is de route een stuk minder steil en loop je over de kraterrand in ongeveer een uur naar Uhuru Peak – het dak van Afrika op 5895 m. Het gevoel van euforie dat je op de top krijgt is onbeschrijflijk!

  We wandelen vandaag ca. 7 tot 8 uur

  naar Mweka Camp (3100 m)

  Na een korte tijd op de top en heel veel foto’s met het Uhuru Peak bord, dalen we in 3 tot 4 uur af naar Barafu Camp, waar we de rest van het team weer oppikken en we een welverdiende lunch nuttigen. Vervolgens dalen we nog 1500 meter af over een rotsig pad naar Mweka Camp. Tijdens de afdaling verandert het landschap continu, van gletsjers tot alpine woestijn, van maanlandschap tot steppe, om uiteindelijk in tropisch regenwoud op de camp site aan te komen.

  We wandelen vandaag ca. 7 tot 8 uur

 • 9

  Mweka Camp (3100 m) naar Mweka Gate (1640 m) – Moshi

  De laatste trekking dag is niet al te intensief en we lopen door uitbundig regenwoud omlaag naar Mweka Gate. De paden kunnen wat glad zijn, aangezien het hier regelmatig regent. Bij Mweka Gate krijg je een certificaat om deze geweldige ervaring te vereeuwigen! We nemen afscheid van de gidsen en de dragers en rijden terug naar ons hotel in Moshi waar je heerlijk bij kunt komen van alle inspanningen en deze onvergetelijke ervaring op je in te laten werken.

  We wandelen vandaag ca. 2 tot 3 uur

 • 10

  naar Mto wa Mbu

  Wij rijden naar Mto wa Mbu, een klein dorpje prachtig gelegen aan Lake Manyara. Hier kun je deelnemen aan een excursie waarbij je het echte Afrikaanse dorpsleven leert kennen, een leerzame ervaring! Het project is opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en is nu in handen van de lokale bevolking. De wandeling gaat door het dorp, langs de school en de omringende bananenplantages en rijstvelden. Tijdens de fietstocht fiets je tussen de bananenplantages, langs dorpjes en naar de rand van Lake Manyara.

  Optioneel Wandeltocht inclusief lunch

  image

  Puur Sawadee - Wandeltocht Mto wa Mbu

  In Mto wa Mbu kun je, tijdens een wandeling door het dorp en de omringende bananenplantages, het echte Afrikaanse dorpsleven leren kennen. De wandeling is telkens anders en wordt aangepast aan de interesses van de wandelaars. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een atelier van de Makonde, een school, een bar met bananenbier, gemeenschappelijke maalderij, een workshop waar Tinga Tinga schilderijen worden gemaakt, et cetera. We lunchen op het erf van een lokale boer. Hier proef je verschillende traditionele gerechten. Inbegrepen: lokale gids(en) en lunch (zonder drankjes).


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  Optioneel Fietstocht inclusief lunch

  image

  Puur Sawadee - Fietstocht Mto wa Mbu

  Je maakt een mooie fietstocht door de omgeving van Mto wa Mbu. Ter afsluiting fiets je door het dorp en ontmoet de groep wandelaars bij de lunchplek. Hier geniet je gezamenlijk van een typische lokale lunch. Inbegrepen in de excursie zijn de lokale gids(en), valhelm, fiets en lunch (zonder drankjes).

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 11

  Lake Manyara Nationaal Park – gamedrives

  Vandaag staat helemaal in het teken van dieren. In de vroege ochtend, wanneer de zon net op is, heb je de meeste kans om dieren te zien. We gaan daarom vroeg Lake Manyara nationaal park in om wild te spotten. Het park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en om de vele flamingo’s die in het meer leven. Vooral in het regenseizoen is dit erg indrukwekkend om te zien. Vergeet niet om ook in de bomen te kijken, de leeuwen en luipaarden liggen hier graag als ze niet aan het jagen zijn.

 • 12

  naar Karatu

  In een uur rijden we naar Karatu, een dorp gelegen net buiten het Ngorongoro reservaat en Lake Manyara. Vandaag kun je op excursie naar de Ngorongoro krater, een enorme krater die ontstaan is na een vulkaan uitbarsting. Dit is een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld en je kunt hier bijna alle grote Afrikaanse dieren vinden, zoals zebra’s, olifanten, leeuwen, neushoorns, gnoes en nijlpaarden. De lodge waar we zullen verblijven heeft een zwembad, zodat je ook lekker kunt relaxen. Of maak kennis met de lokale bevolking en speel een partij pool.

  Optioneel Excursie Ngorongoro (excl. entree)

  image

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende Ngorongorokrater. De krater wordt niet voor niets beschouwd als een wereldwonder, want in een overweldigend landschap leven uitzonderlijk veel dieren. De 24 kilometer brede krater is ontstaan na een vulkaanuitbarsting; middenin ligt het sodameer Lake Magadi. We verruilen de stoere safaritruck voor landcruisers, die met redelijk gemak de steile kraterwand op en af rijden. Eenmaal beneden op de kraterbodem kun je genieten van een gevarieerd landschap met veel dieren. Flamingo's zeven algen uit Lake Magadi, olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Met wat geluk spot je ook één of meer met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns. Na het bezoek aan de krater rijden we terug naar ons hotel in Karatu.

  Indien je de krater wilt bezoeken kun je dit bij boeking aangeven en betaal je een toeslag van € 65,- (op de factuur). Dit bedrag is voor de huur van de landcruisers, de chauffeur en 'kratergeld'. De entree van $ 50,- voor het Ngorongoro reservaat is nog niet inbegrepen, maar deze betaal je bij de ingang van het park. Het kan voorkomen dat je gezin verdeeld wordt over meerdere jeeps. De jeeps blijven wel bij elkaar.

 • 13

  naar Tangire Nationaal Park

  In ongeveer drie uur rijden we naar Tarangire NP. We beginnen meteen aan de gamedrive door dit mooie park met heuvels, goudgele graslandschappen, honderden baobabs en olifantenkuddes. Soms komen olifanten zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken. Hoe cool is dat! Aan het eind van de middag kan je vanaf de lodge aan de rand van het Burungi meer genieten van een prachtige zonsondergang: Afrika op z’n mooist. 

 • 14

  Tangire Nationaal Park – gamedrives

  Vandaag gaan we de hele dag op safari. In de vroege ochtend en late namiddag heb je de meeste kans om dieren te zien. In Tangire NP woont de grootste populatie olifanten van heel Afrika, met kuddes van wel 300 olifanten. Ook vind je hier buffels, gnoes, zebras, struisvogels, leeuwen en luipaarden. Met maar liefst 550 verschillende vogelsoorten is het park een paradijs voor vogelliefhebbers.

 • 15

  naar Arusha

  Na het ontbijt rijden we naar Arusha en zit de vakantie er helaas weer op! Je vliegt terug naar Amsterdam met …

 • 16

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  4-daagse verlenging Zanzibar

  Tijdens deze verlenging verblijf je in Mnarani Beach Cottages. Indien deze accommodatie op de aangevraagde datum volgeboekt is, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakke


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 15

  Zanzibar

 • 20

  Terugvlucht naar Amsterdam

Rondreis Tanzania - Kilimanjaro

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.