< Terug naar resultaten

Rondreis Kilimanjaro Shira Ruig en Ongerept

Shira wandelreis

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Tanzania

Route daagse rondreis Kilimanjaro Shira Ruig en Ongerept

Sneeuw en ijs in Afrika. Met 5.895 meter hoogte is Kilimanjaro de hoogst vrijstaande vulkaan ter wereld. Tijdens de beklimming via de Shira route zie je de meest spectaculaire landschappen voorbij komen. Van tropische regenwouden tot een alpine landschap waarin bijna niks meer kan groeien. Een unieke ervaring met geweldige vergezichten, een zonsopkomst tussen de gletsjers en ijsvelden en kamperen boven de wolken.

De beklimming van de Kilimanjaro is erg zwaar en niet zonder risico. De beklimming is daarom niet voor iedereen weggelegd. Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelstalige reisbegeleider en lokale gidsen + dragers. Zij hebben veel ervaring met deze tocht.Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro kampeer je zeven nachten. Tijdens de kampeerovernachtingen zijn er geen sanitaire voorzieningen. In Arusha overnachten we in een comfortabel hotel. Shira Route De Shira route benadert de top van de Kilimanjaro vanuit het westen door bos en open heide, we passeren de Caldera van de Shira vulkaan en verkennen de rotsformaties van het plateau, alvorens we uitkomen bij de zuidelijk ijsvelden van Kibo. We beklimmen de top via de Barafu route. We nemen acht dagen de tijd zodat we voldoende tijd hebben om te acclimatiseren alle tijd hebben om te genieten van de prachtige natuur. Shira is een weinig gebruikte route die geschikt is voor wandelaars van alle niveaus: we lopen meestal slechts halve dagen, maar er zijn tal van mogelijkheden voor optionele middag wandelingen.

Rondreis Kilimanjaro Shira Ruig en Ongerept

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.