< Terug naar resultaten

Rondreis Kilimanjaro Shira Ruig en Ongerept

Shira wandelreis

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Tanzania

Route daagse rondreis Kilimanjaro Shira Ruig en Ongerept

Sneeuw en ijs in Afrika. Met 5.895 meter hoogte is Kilimanjaro de hoogst vrijstaande vulkaan ter wereld. Tijdens de beklimming via de Shira route zie je de meest spectaculaire landschappen voorbij komen. Van tropische regenwouden tot een alpine landschap waarin bijna niks meer kan groeien. Een unieke ervaring met geweldige vergezichten, een zonsopkomst tussen de gletsjers en ijsvelden en kamperen boven de wolken.

De beklimming van de Kilimanjaro is erg zwaar en niet zonder risico. De beklimming is daarom niet voor iedereen weggelegd. Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelstalige reisbegeleider en lokale gidsen + dragers. Zij hebben veel ervaring met deze tocht.Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro kampeer je zeven nachten. Tijdens de kampeerovernachtingen zijn er geen sanitaire voorzieningen. In Arusha overnachten we in een comfortabel hotel. Shira Route De Shira route benadert de top van de Kilimanjaro vanuit het westen door bos en open heide, we passeren de Caldera van de Shira vulkaan en verkennen de rotsformaties van het plateau, alvorens we uitkomen bij de zuidelijk ijsvelden van Kibo. We beklimmen de top via de Barafu route. We nemen acht dagen de tijd zodat we voldoende tijd hebben om te acclimatiseren alle tijd hebben om te genieten van de prachtige natuur. Shira is een weinig gebruikte route die geschikt is voor wandelaars van alle niveaus: we lopen meestal slechts halve dagen, maar er zijn tal van mogelijkheden voor optionele middag wandelingen.

Rondreis Kilimanjaro Shira Ruig en Ongerept

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.