< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Kilimanjaro Shira Ruig en Ongerept reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Temperatuur:
Tijdens de beklimming naar de top van de Kilimanjaro zul je te maken krijgen met extreme kou! Het is belangrijk om zeer warme kleding en tevens onderkleding mee te nemen. Ook een warme (waterdichte) jas, goede handschoenen, een muts en een slaapzak die tot -10 °C beneden het vriespunt gaat, zijn noodzakelijk. De maanden juli en augustus zijn de Oost-Afrikaanse wintermaanden en dan kan het 's avonds ook in de laaggelegen gebieden behoorlijk fris zijn.

December t/m maart en juni t/m oktober: droge tijd
april t/m mei: lange regentijd
November: korte regentijd

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de wandeldagen

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Deze reis is een van de zwaarste uit ons programma. De reis is fysiek zeer inspannend, daarnaast zijn de omstandigheden tijdens de beklimming van de Kilimanjaro zeer primitief. Je loopt gemiddeld zes uur per dag over soms lastig terrein. Tijdens de beklimming zijn de sanitaire voorzieningen minimaal. Het toilet is niet meer dan een gat in de grond en omdat de watervoorraad beperkt is zul je je nauwelijks kunnen wassen. Verder heb je te maken met grote temperatuursverschillen, overdag kan de temperatuur oplopen tot 30˚C en ’s nachts kan het tot -20˚C worden. Tenslotte is deze reis zwaar vanwege de hoogte. Het is zeker aan te raden om ter voorbereiding tenminste drie maanden voor vertrek zo’n driemaal per week te gaan sporten en vooral je bovenbeenspieren te trainen. Ervaring met bergbeklimming is geen vereiste maar kan op sommige stukken wel goed van pas komen. Indien je last van je knieën hebt is het zeker aan te raden om gebruik te maken van wandelstokken (deze kunnen gehuurd worden). Het grootste deel van de tocht bestaat uit klimmen, maar de laatste twee dagen daal je meer dan 4 kilometer vertikaal en dit is een behoorlijke aanslag op je knieën. Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro gaan er dragers mee; zelf draag je alleen een dagrugzak die groot genoeg moet zijn voor drie liter water, regenkleding en een eventuele camera. Naast het fit zijn is een positieve en flexibele instelling erg belangrijk. Voor eventuele ongemakken word je wel volop beloond met avontuur, een prachtige omgeving en een geweldige ervaring. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

 Paspoortinformatie

Paspoort
Iedereen heeft een paspoort nodig dat na vertrek uit Tanzania nog zes maanden geldig is. Verder dient je paspoort nog ten minste twee lege pagina's te bevatten voor de visastempels.
NB. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Conform de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2019 art. 6.4 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Zorg dus dat je op tijd over de juiste papieren beschikt. De Koninklijke Mareschaussee heeft extra controles aangekondigd voor deze zomer. Voor overige informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Voor reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

 Visuminformatie

Voor deze reis is geen visum nodig.
Visum Voor Tanzania is een visum nodig. Dit kun je eenvoudig bij aankomst op het vliegveld van Arusha kopen voor US$ 50,-. Hiervoor zijn geen pasfoto's nodig. Indien je het zekere voor jet onzekere wilt nemen, dan kun je het visum ook al in Nederland kopen. Je kunt het visum verkrijgen via het VisumBuro of via het Tanzaniaanse Consulaat in Nieuwekerk a/d IJssel of de Ambassade in Brussel. Voor de aanvraag heb je het volgende aanvraagformulier nodig . Hierin staan ook de verdere instructies (NB: voor deze reis is het Kenia visum niet van toerpassing!). Vraag je visum niet eerder dan 4 weken voor vertrek aan. • Indien woonachtig in Nederland, gebruik dit aanvraagformulier. • Indien woonachtig in België, gebruik dit aanvraagformulier. Zelf je visum regelen Als je het visum vanTanzania niet via Het VisumBuro wilt aanvragen kun je het ook zelf regelen. Kijk voor meer informatie op www.visum.nl of www.visum.be. N.B. Deze richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of Het Visumburo.


Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

  Financiën

Munteenheid
De munteenheid is de Tanzaniaanse shilling. Voor een euro krijg je ongeveer 1800 Tanzaniaanse shilling (indicatie).

Contant geld
Contant geld is in Kenia en Tanzania overal en (vrijwel) altijd gemakkelijk om te wisselen naar de lokale valuta. De euro doet steeds meer haar intrede in Oost-Afrika en kun je bij alle banken en wisselkantoren goed wisselen.
Als je materiaal gehuurd hebt (bv wandelstokken of matras), moet je dit ter plekke betalen in Amerikaans edollars.
LET OP: Biljetten van voor 2002 en biljetten met een klein hoofd op de voorkant worden NIET geaccepteerd. Alleen biljetten van 2002 en later en biljetten met een afbeelding van een hoofd dat vrijwel van boven tot onder het biljet gaat, worden aangenomen.

Creditcard
Hoewel steeds vaker geaccepteerd, kun je in Kenia en Tanzania nog lang niet overal terecht met je creditcard. In de steden en in luxe hotels en lodges worden ze wel vaak geaccepteerd. Daarom raden wij je aan om creditcards alleen mee te nemen als reserve en niet als primair betaalmiddel.

Pinnen
In Arusha kun je pinnen. Aangezien pinautomaten soms buiten werking kunnen zijn raden we je aan om je creditcard en/of pinpas niet als primair betaalmiddel mee te nemen.

Welk geld meenemen?
We raden aan om een bedrag van minimaal 100 Euro of 150 US$ mee te nemen en de rest ter plekke te pinnen. Je kunt beter te veel meenemen dan te weinig, omdat pinnen soms niet lukt.

Let op de uitgiftedatum van dollarbiljetten: dollarbiljetten die ouder zijn dan 2001 worden nergens geaccepteerd.

We raden je aan om altijd een pinpas en/of credit card mee te nemen voor onverwachte uitgaven of noodgevallen.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon per week.

Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Te huur:
De volgende spullen kunnen ook bij onze agent in Arusha worden gehuurd. I.v.m. beschikbaarheid moet je dit al bij boeking aangeven. Dit kan op het boekingsformulier, in het vakje 'keuzeprogramma'. De kosten worden dan op de factuur gezet.
Huur wandelstokken € 10,-
Huur matras € 25,-
Huur slaapzak + lakenzak € 30,-
Huur donzen jack € 40,-

Als je bagage (excl. je handbagage) meer dan 15 kg weegt, moet hiervoor een extra drager gehuurd worden. Kosten hiervoor zijn US$ 85,-. Zorg dus dat je bagage niet meer dan 15 kg weegt.

Een single kamer en/of tent moet vooraf bij ons geboekt worden en wordt via de Sawadee-factuur betaald. Als je op het boekinsgformulier aangeeft een single te willen, dan krijg je standaard een single tent én hotelkamer. Wil je alleen tent of juist alleen hotelkamer, geef dit dan even door aan ons:
single tent € 75,-
single hotelkamer € 150,-
single tent én hotelkamer € 225,-

LET OP: neem alleen dollarbiljetten van na 2001 mee en kijk of de afbeelding van de president groot is, d.w.z. bijna van bovekant tot onderkant. Biljetten van voor 2001 worden niet geaccepteerd en ook de oudere biljetten met kleine hoofden van de staatshoofden worden niet geaccepteerd in Tanznia.

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

  Maaltijden

Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro zijn alle maaltijden inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Tijdens de kampeernachten gaat er een kok mee die ook afwast. Na een dag klimmen hoef je dus niet nog eens zelf aan de slag.
De maaltijden tijdens de beklimming van de Kilimanjaro zijn 'eenvoudig doch voedzaam'. Afhankelijk van het aantal uur dat er die dag gelopen wordt, krijg je een lunchpakket mee voor onderweg of eet je bij aankomst in het kamp.
Geef speciale wensen (vegetarisch, een allergie) op tijd door zodat men er rekening mee kan houden bij de inkopen.

Eten en drinken
De keuken van het vasteland van Tanzania is niet ingesteld op culinaire fijnproevers. De basisingrediënten zijn vlees en kip, tomaat, wortel en ui, peper en zout. Dit wordt gegeten met ugali (maïspap), rijst, cassave, kookbananen of `chipsi' (frites). Aan de kust en aan het Victoriameer wordt dit assortiment uitgebreid met verse vis. De lokale keuken is sterk beïnvloed door de in het land wonende Indiërs. Zo kun je nu overal `chapati' (soort pannenkoek) en `samosa' (hartig gevuld deegflapje) kopen als tussendoortjes. Tijdens de reis zorgt onze eigen kok voor goede en hartige maaltijden. Vanzelfsprekend zijn de omstandigheden op de Kili anders dan wanneer je elke dag vers kan inkopen, maar ondanks de primitieve omstandigheden waaronder gekookt moet worden zal het niveau van zijn kookkunst je zeker meevallen. Het eten bestaat meestal uit soep, gevolgd door vlees, kip of vis met verschillende soorten groenten, rijst, aardappelen of pasta, en meestal een toetje (fruitsalade) toe. Vegetarisch eten kan ook klaargemaakt worden. Ook het stevige ontbijt en de smakelijke lunch voldoen aan onze Europese maatstaven. Meestal wordt ook wel een keer het lokale eten bereid tijdens de safari (ugali, sukuma wiki). Op een goede hygiëne wordt beslist toegezien! Al het water wordt gekookt voor gebruik, ook je drinkwater.

 Wat neem ik mee op reis

Uitrusting

Ter plaatse maakt het vervoer vaak deel uit van het avontuur. Reizen per (privé) bus, truck, boot, trein, terreinwagen; tijdens een Sawadee reis kan het allemaal! Omdat de bagageruimte in deze vervoermiddelen vaak beperkt is, raden we je af om een harde koffer mee te nemen. Het beste kun je kiezen voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar wat je echt nodig hebt op reis, de ervaring leert dat je al snel te veel meeneemt. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het dragen van je bagage naar de accommodatie, geldt in dit geval: less is more!

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie.

Je dagrugzak draag je zelf; je overige bagage wordt door dragers de berg op gedragen. Het is hierom dan ook niet mogelijk je bagage in een koffer mee te nemen. Als je overige bagage meer weegt dan 15 kilo, wordt er een extra drager ingehuurd. De kosten hiervan zijn $85 voor de hele reis. Kleding Tijdens de klim vinden de overnachtingen plaats op verschillende hoogtes. De temperatuurverschillen kunnen soms groot zijn; een reden waarom het handig is om 'laagjeskleding' mee te nemen: kledingstukken die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel uittrekt. Het is heel belangrijk om zeer warme kleding mee te nemen, want het kan extreem koud worden. Je moet ervan uitgaan dat je je zeer warm moet kunnen kleden, vooral in de nachten die je tijdens de beklimming in tenten zult doorbrengen. Wat je écht nodig hebt: - Lakenzak - Slaapzak die onder nul nog comfortabel is. - Slaapmatje - Goed ingelopen enkelhoge berg- of wandelschoenen zijn erg belangrijk. Warme kleding: - Thermo-ondergoed - Los zittende, comfortabele lange broeken; geen spijkerbroek tijdens de trek! - Muts en/of bivakmuts - Sjaal - Wanten / handschoenen - Meerdere paren dikke sokken - Dikke jas - (Fleece)truien - Regenbroek - Dagrugzak (30-40 liter) voor tijdens de wandelingen - Waterfles ('platypus' type is erg handig) - Zonnebril, hoofdbedekking, zonnebrand met hoge factor - Zaklantaarn die je op je hoofd kunt binden (deze is écht noodzakelijk tijdens de nachtelijke klim naar de top) - Genoeg pijnstillers tegen hoofdpijn - Blarenplijsters, immodium, malariatabletten. Warme slaapzak, goed matras en donzen jack kun je ook huren bij de organisatie Arusha. Geef dit aan bij boeking; je betaalt ter plekke in dollars. Een goede nachtrust is essentieel om je kansen de top te bereiken te vergroten en een goed matras kan daarbij heel veel helpen. Overweeg dus een goed dik matras te huren dat voor je gedragen wordt i.p.v. je kleine dunne matje. Het is het waard. Ook de hieronder vermelde wandelstokken zijn zeer aan te raden om mee te nemen of te huren. De hele klim, maar met name de afdaling na de top is een ware aanslag op je knieën. De wandelstokken helpen je het gewicht op te vangen. Wat handig is om mee te nemen: - Flightbag. Tijdens de klim wordt je tas overigens ook nog in stof- en waterdichte tassen gepakt door de dragers. - Wandelstokken. Je kunt deze ook huren. Geef dit aan bij de boeking. Zie ook kopje bijkomende kosten. - 'Gaiters' / 'Gamaschen' (onderbeenbeschermers tegen sneeuw en/of steengruis in je schoenen) - Gemakkelijke schoenen / gympen voor in het kamp. - Lippenbalsem - Eén of twee leesboeken, speelkaarten, reisspelletjes Wat heb je niet nodig: - Klamboe Fotografie, video en opladen In Arusha kun je de batterijen van je camera opladen. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig. Opladen kan niet tijdens de trektocht. Denk daarom ook aan een reserveset batterijen. Denk er ook aan dat batterijen bij kou snel leeg zijn en/of leeg lijken en dus niet werken. Bewaar je batterijen op een warme plek.

 Gezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. 

Gebruik je speciale medicijnen(bijv. medicijnen die onder de opiumwet vallen en/of grote hoeveelheden), neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

Vaccinaties en malariaprofylaxe
Tanzania stelt een gele koorts vaccinatie verplicht (neem je gele vaccinatieboekje mee als bewijs). We raden je aan je in te enten tegen de volgende ziekten:
- DTP (difterie, tetanus, polio)
- Hepatitis A
- Buiktyfus
- Gele Koorts

*Malaria
Hoger op de Kilimanjaro komt geen malaria voor, maar op de lager gelegen gebieden wel en ook Arusha en Moshi liggen in malariagebied. De GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl kan precies vertellen of en welke profylaxe nodig is. Verder is het belangrijk om tussen zonsondergang en zonsopgang muggensteken te voorkomen. Raadzaam is om voor de schemering valt je in te smeren met muggenmelk met 30-50% DEET. 's Avonds is het aan te bevelen om bedekte kleding te dragen (lange mouwen, lange broek, sokken, dichte schoenen).

*Cholera
Voor Tanzania is geen choleravaccinatie nodig, maar huisartsen en GGDs zetten normaliter wel een cholerastempel in je vaccinatieboekje zonder dat je hiertegen bent ingeënt. Men controleert het vaccinatieboekje soms na aankomst in Tanzania. Neem dit boekje dus beslist mee op reis.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
Rabiës
Malaria, komt voor in Tanzania

Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

Hulp op zak app

De Hulp op Zak-app biedt je snelle hulp als je schade hebt tijdens je vakantie. Bij een noodsituatie bereik je direct de alarmcentrale van je verzekeraar. De app is via deze pagina te downloaden.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

 Contact tijdens de reis

Tijdsverschil
Het tijdsverschil met Tanzania is 1 uur (tijdens de wintertijd 2 uur).

Contact met het thuisfront
Het mobiele netwerk breidt zich in Oost-Afrika snel uit. Op veel plaatsen is er al bereik (ook met je Nederlandse telefoon) en het is geen fabel: ook op veel plekken op de Kilimanjaro heb je tegenwoordig bereik. De goedkoopste optie blijft sms-en. Je provider kan je vertellen wat het beltarief is in Tanzania. Hotels bieden ook vaak de mogelijkheid om te bellen. Informeer bij de receptie over het tarief.
In Arusha en ook in het hotel kun je internetten.
Het versturen van post naar Nederland of België vanuit Tanzania duurt normaal gesproken ongeveer een week.

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Kilimanjaro Shira Ruig en Ongerept

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven