< Terug naar resultaten

Reisinfo

  Inbegrepen in de reissom

Wat is inbegrepen in de reissom?

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting Schiphol (of Brussels Airport)
 • Overige luchthavenbelastingen (uitgezonderd eventueel ter plekke te betalen vertrekbelastingen; zie kopje: zakgeld)
 • Brandstoftoeslag (zoals die geldt op het moment van boeking)
 • Vervoer ter plaatse volgens programma
 • Overnachtingen volgens programma
 • Alle maaltijden tijdens de Kilimanjaro beklimming.
 • De kampeer- en kookuitrusting, behalve een slaapzak en matras.
 • Entree voor het Kilimanjaro Nationaal Park ter waarde van US$ 850,-.
 • Beklimming van de hoogst vrijstaande vulkaan ter wereld, de Kilimanjaro (5.895 meter.)
 • Trektocht via de bijzondere en niet toeristische Shira route.
 • Beklimming via verschillende vegetatiezones van tropisch regenwoud naar alpiene vegetatie.
 • Flexibel programma met veel rust door veel halve wandeldagen.
 • Extra acclimatiseringsdag om te wennen aan de hoogte.
 • Vrijwel alle maaltijden inclusief in de reissom.
 • Kleine internationale groepen van maximaal 12 personen.
 • Vluchten met KLM/Kenya Airways
 • Lokale, Engelssprekende reisbegeleiding.

 Bijkomende kosten

Bijkomende kosten vooraf

Boekingskosten 
 • 1 persoon: € 25,-
 • 2 personen: € 40,-
 • 3 of meer deelnemers: € 50,-

Bijdrage Calamiteitenfonds (per factuur): € 2,50
Reis- en/of annuleringsverzekering (indien van toepassing)

Persoonlijke uitgaven: eten en drankjes (gehele reis): € 100
Fooien: € 80,-
Visum Tanzania: US$ 50,-

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon per week.

Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Te huur:
De volgende spullen kunnen ook bij onze agent in Arusha worden gehuurd. I.v.m. beschikbaarheid moet je dit al bij boeking aangeven. Dit kan op het boekingsformulier, in het vakje 'keuzeprogramma'. De kosten worden dan op de factuur gezet.
Huur wandelstokken € 10,-
Huur matras € 25,-
Huur slaapzak + lakenzak € 30,-
Huur donzen jack € 40,-

Als je bagage (excl. je handbagage) meer dan 15 kg weegt, moet hiervoor een extra drager gehuurd worden. Kosten hiervoor zijn US$ 85,-. Zorg dus dat je bagage niet meer dan 15 kg weegt.

Een single kamer en/of tent moet vooraf bij ons geboekt worden en wordt via de Sawadee-factuur betaald. Als je op het boekinsgformulier aangeeft een single te willen, dan krijg je standaard een single tent én hotelkamer. Wil je alleen tent of juist alleen hotelkamer, geef dit dan even door aan ons:
single tent € 75,-
single hotelkamer € 150,-
single tent én hotelkamer € 225,-

LET OP: neem alleen dollarbiljetten van na 2001 mee en kijk of de afbeelding van de president groot is, d.w.z. bijna van bovekant tot onderkant. Biljetten van voor 2001 worden niet geaccepteerd en ook de oudere biljetten met kleine hoofden van de staatshoofden worden niet geaccepteerd in Tanznia.

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

Fooien

Het genoemde bedrag aan fooien is een richtlijn, m.u.v. de fooien voor de reisbegeleider. Op reis is het gebruikelijk om bijv. chauffeurs, koks en gidsen een fooi te geven. Fooien zijn vaak een onmisbare aanvulling op het inkomen, waarvan meestal een hele familie afhankelijk is. In veel gevallen kun je zelf een fooi geven. Gemeenschappelijke uitgaven (groepsfooien, entreegelden etc.) worden meestal uit de gezamenlijke pot betaald, waarvoor aan alle deelnemers een bijdrage wordt gevraagd. Wanneer je tevreden bent over de reisbegeleider zelf, dan mag je hem/haar natuurlijk ook een fooi geven.

  Vluchtinformatie


Vluchtverlenging

Wil je na afloop van de reis langer blijven, vraag dan een vluchtverlenging aan. Aan het boeken van een verlenging zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50,- per persoon (tot een maximum van € 100,- per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat. Extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen. Eventuele transfers kun je het beste ter plekke regelen.

CO2-neutraal vliegen

Sawadee compenseert standaard de CO2-uitstoot van al haar reizen. Als je duurzaamheid of CO2-compensatie persoonlijk een warm hart toedraagt bieden we je de mogelijkheid om ook een vrijwillige bijdrage te doen. Voor 2, 5 of 8 euro per persoon (afhankelijk van de bestemming van je reis) lever je al een belangrijke bijdrage in de strijd tegen opwarming van de aarde. De vrijwillige bijdragen worden gebruikt voor het opzetten en verder ontwikkelen van duurzame projecten. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je een vrijwillige bijdrage wilt leveren. Voor meer informatie over ons CO2-compensatie beleid vind je hier.

Rondreis Kilimanjaro Shira Ruig en Ongerept

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven