< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Togo en Benin reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Zowel Benin als Togo zijn in de periode van augustus tot en met maart prima te bereizen, waarbij opgemerkt moet worden dat het in februari tot en met april wel heel warm zal zijn. Er valt in die periode weinig tot geen regen. In de noordelijke gebieden koelt het ’s nachts vaak wel af, wat prettig kan zijn als afwisseling na de hoge dagtemperaturen.
Togo en Benin hebben een typisch tropisch laaglandklimaat. De temperatuursverschillen gedurende het jaar zijn gering. Vooral in het zuiden is er een hoge luchtvochtigheid, die soms kan oplopen tot 95 %. Tijdens de warmste periodes kunnen de temperaturen overdag oplopen tot ongeveer 35 graden in het zuiden en 45 graden in het noorden. In het noorden is het droger en kunnen de temperaturen ’s nachts behoorlijk dalen. De warmste maanden zijn februari tot april. Het zuiden van beide landen kent twee regenperiodes: van mei tot half juli en daarnaast een kleinere regenperiode in september en oktober. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober, maar het regent slechts af en toe (meestal kort en hevig) en de rest van de dag is het warm en droog. In het noorden kan in de maanden december tot april de harmattan waaien. Het is dan wat stoffiger, maar je zult hier geen echte hinder van ondervinden. Dit zijn perfecte maanden reizen omdat het dan wat koeler is.

image
Ramadan en Offerfeest

In 2017 duurt de ramadan van 27 mei t/m 25 juni. Reizen tijdens de ramadan is goed mogelijk, maar je kunt eventueel wel te maken krijgen met gesloten restaurants, attracties en winkels. Ook kan het op sommige plaatsen drukker zijn dan normaal, waardoor je iets langer onderweg bent. Hoe streng de ramadan wordt nageleefd verschilt per regio. Vergelijkbare omstandigheden gelden voor het Offerfeest, dat in 2017 plaats zal vinden van 1 t/m 3 september.

In Togo en Benin is ongeveer een kwart van de bevolking islamitisch. Reizen tijdens de Ramadan is in deze regio dan ook geen enkel probleem. Bovendien valt de Ramadan dit jaar (en komende jaren) in de zomer en dus buiten de periode dat we reizen naar Togo en Benin aanbieden.

 Togo en Benin reizen met een festival

Voodoo-festival Festivalreizen in Togo en Benin Jaarlijks vindt op 10 januari in Ouidah het Voodoo-festival plaats. Op deze dag komen er vele duizenden voodooaanhangers samen, waaronder zich tevens belangrijke voodoopriesters, lokale chiefs en koningen bevinden. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen zich heeft uitgedost. Er wordt veel muziek gemaakt en gedanst. Het is zeer bijzonder om dit festival mee te maken! Voodoo-festival In het leven van de mensen in het zuiden van Togo en Benin speelt het geloof in voodoo een zeer belangrijke rol. Dit zeer oude geloof is ten tijde van de slavenhandel meegenomen naar Brazilië en Haïti waar het tot op de dag van vandaag voortleeft. Wij associëren voodoo vaak met zwarte magie en het toebrengen van pijn op andere mensen door middel van poppetjes en andere voorwerpen. In praktijk is voodoo echter een religie met een eigen godenwereld; goden worden aangeroepen om ziektes te genezen en tot oplossingen te komen voor dagelijkse problemen. Elk jaar op 10 januari komen er in Ouidah vele koningen en andere voodoo-aanhangers uit het hele land samen en vinden er vele festiviteiten plaats. Muziekoptredens worden afgewisseld door toespraken, er wordt gedanst en er zijn paardenraces op het strand. Het is fantastisch om te zien hoe de mensen zijn uitgedost.
Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen, maar een positieve en flexibele instelling zijn wel belangrijk. In Afrika lopen dingen soms anders dan we zouden willen of gewend zijn; wegen zijn vaak stoffig, vol kuilen en niet of weinig geasfalteerd; faciliteiten op kampeerplaatsen zijn vaak beperkt (koud of geen water, hurk wc’s), en de lokale timetable is anders dan de onze. Zo kan het ook gebeuren dat hotels overboekt zijn of we vertraging tijdens het reizen oplopen, waardoor de overnachting elders plaatsvindt dan gepland.

Wij kamperen een aantal nachten wild en er zijn dan geen voorzieningen om je te wassen. Je kunt je wel altijd wassen met een teiltje water. Ook zijn de toiletten vaak hurk-wc’s en zijn ze niet altijd goed schoongemaakt. De plekken waar we kamperen zijn lang niet altijd campings in onze zin van het woord. Vaak is het op het terrein naast een school of nabij een dorp. Het zijn dus geen afgelegen plekken in de natuur, maar plekken waar je juist veel contact met de bevolking zult hebben. Tijdens de reis zorgen wij voor tenten en voor de rest van de kampeer- en kookuitrusting. Alleen een slaapzak moet je zelf meenemen. Vanwege de vaak warme nachten zullen de meeste mensen genoeg hebben aan een dunne slaapzak of zelfs alleen lakenzak. In de hoger gelegen plekken kan het 's nachts echter nog altijd afkoelen, en daarom raden we aan om toch ook altijd een (dunne) slaapzak mee te nemen. Je dient je eigen tent op te zetten en af te breken. Tijdens de kampeerovernachtingen zal onze kok een maaltijd voor ons bereiden.

Houd er rekening mee dat je individuele vrijheid tijdens deze reis minder groot kan zijn dan je gewend bent. De wandelingen die je tijdens de reis kunt maken, zijn niet extreem zwaar, maar enige conditie is gewenst. Alle wandelingen zijn optioneel.

Deze reis is bijzonder afwisselend, maar ook intensief! Er is veel minder individuele vrijheid dan veel andere reizen omdat er vaak beperkte keus is voor bijvoorbeeld restaurants. Je moet vaak vroeg op en er is een aantal lange reisdagen, soms over tamelijk slechte wegen. Daarnaast kost de hoge luchtvochtigheid en de warmte vaak extra energie. Vooral in het begin van de reis is dat vaak erg wennen. Door de verandering van klimaat, spijs en drank kan het voorkomen dat je enige last krijgt van darmklachten en vermoeidheid. Voor eventuele ongemakken word je wel volop beloond met avontuur, prachtige natuur en een bijzonder vriendelijke bevolking. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisadviseurs. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een eigen bus (20-seater coach) of minibusjes. Dit hangt af van het aantal deelnemers. Daarnaast varen we met een gemotoriseerde pinasse (boot) naar Ganvié, het dorp dat op palen in het water is gebouwd.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Togo en Benin

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!