< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Reisbegeleider Ghana, Togo & Benin

Anani Lawson Reisbegeleider Ghana, Togo & Benin

I have been trained in tourism and I completed my studies in Breda. When I came back to my country, Togo, I worked in the Ministry of Tourism and I was in charge of promoting Togo abroad. This made me developing a deep knowledge of my country as well as travelling around the world. Once I got retired, the love and the passion for my country didn’t end. I choose to stay in the industry and I become part of TransAfrica as tour leader in Ghana, Togo and Benin. I’ve been leading mainly Dutch speaking tours as I feel myself half-Dutch, cause of the nice experience I had in that country. When I travel my goal is to let people understand the different cultures and stories of West Africa as I strongly believe that understanding can really help for a better relationship among people of different cultures.

De mysteries van het voodoogeloof

Togo en Benin worden beschouwd als Afrika in het klein, want op slechts een kleine oppervlakte, vindt men werkelijk alle facetten van heel Afrika terug. De kleurijke inlandse markten, de oeroude traditionele dansen, de ontmoeting met diverse oorspronkelijke stammen.

Wat Togo en Benin in het bijzonder hebben is de indrukwekkende voodoocultuur.
Inderdaad! Want deze twee landen vormen de toegangspoort naar de fetisch- en voodoowereld. Hier komen pilgrims hun stokjes planten om hun geloof in voodoo kracht bij te zetten. Ze roepen de voorouderlijke geesten of natuurkrachten op om de meest uiteenlopende problemen op te lossen, en als het verzoek wordt ingewilligd moet men en geit, kip of koe offeren als dankbaarheid.

De voodoodans is ook een geweldige ervaring en gaat gepaard met veel getrommel. Af en toe raken mensen in trance en vallen met een gil op de grond. Andere voodoodansers dragen ze dan naar een fetisch die in een kleine schuur vlakbij staat.

Een van de hoogtepunten van deze reis is het bezoek aan de koning van Ketou in Benin. Je treft de man omgeven door een stel belangrijke mensen, die aan zijn linkerhand op een stoel zitten, en een stel minder belangrijke mensen die aan zijn rechterhand op de grond zitten. Af en toe komt er iemand langs die zo?n diepe buiging voor de koning maakt, dat hij zelfs helemaal op de grond gaat liggen!
Dat deze koning echt een belangrijke man is, moge duidelijk zijn.

De slavernijperiode wordt herdacht en vertegenwoordigd in de ?Port of no-return? op de strand van Ouidah, waar jaarlijks op 10 januari het voodoofestival wordt gehouden.

Dit vormt het mysterie van Togo en Benin in West-Afrika.
Kom dit allemaal mee maken!

Rondreis Togo en Benin

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!