< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Uganda en Rwanda Pop-Up reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: Door de ligging rond de evenaar heeft het grootste gedeelte van Uganda vrijwel het gehele jaar een aangenaam klimaat. Je kunt het land dan ook het hele jaar goed bereizen. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 22 en 27ºC. In hoger gelegen gebieden als Lake Bunyonyi is het altijd een aantal graden koeler en in de regenwouden regent het vaak. Omdat Rwanda als land vrij hoog ligt kan het hier een paar graden koeler zijn dan in Uganda. Beste reistijd: Het grootste gedeelte van Uganda is het gehele jaar door goed bereisbaar, in de regentijd kunnen sommige wegen slecht berijdbaar worden. De grote regentijd is van april t/m mei en van oktober t/m november is er nog een kleine regentijd. Meestal regent het 's nachts of valt er overdag gedurende korte tijd een fikse bui en is het daarna weer droog. Door de locatie rond de evenaar kan het in Uganda echter het gehele jaar door regenen. In de regentijd is het land nog groener dan anders en vaak kun je chimpansees goed zien omdat er veel vruchten aan de bomen zijn.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen, maar een flexibele instelling en basisconditie is erg belangrijk: in Afrika lopen de dingen vaak anders dan gepland en het lokale tijdschema is anders dan het onze. In de route zitten een paar langere trajecten, die soms over slechte en hobbelige wegen gaan. Om de reis niet te zwaar te maken, verblijven we vaak twee nachten op een plek. Alhoewel je tijdens deze reis niet kampeert, is dit absoluut geen hotelreis, maar een reis waarbij je in sfeervolle, simpele accommodaties verblijft, die passen binnen de sfeer van de landen. Voor de gorillatrekking die we maken dien je in goede conditie te zijn en je moet enkele uren achtereen kunnen lopen, waarvan ook gedeeltes heuvelopwaarts. Eventuele regen kan de wandeling wat zwaarder maken. De optionele chimpansee trekking is een stuk minder zwaar. Houd er rekening mee dat je individuele vrijheid tijdens een safarireis minder groot kan zijn dan je gewend bent. 

Gorilla trekking
Wij gaan de komende dagen onder begeleiding van deskundige gidsen te voet op zoek naar berggorilla’s. Een onvergetelijke en soms zware tocht waarbij je naargelang de locatie van de gorilla’s circa twee tot acht uur onderweg bent. Via een redelijk steile en soms gladde heuvel ga je op zoek naar de plek waar de gorilla's de laatste nacht geslapen hebben. Gebroken takken, platgedrukt gras en uitwerpselen vertellen welke kant ze op zijn gegaan op zoek naar voedsel. Dit spoor volg je via soms dikke begroeiing en paadjes van bosolifanten. Alle inspanningen zijn echter snel vergeten als je oog in oog staat met deze goedmoedige dieren. Er zijn verschillende gorillafamilies die bezoek mogen ontvangen. Per familie mogen acht mensen mee. Om de beschikbaarheid van de vergunningen te verruimen hebben we verschillende plaatsen, van waar we de gorilla's kunnen bezoeken. Er zijn verschillende mogelijkheden in het Bwindi NP en afhankelijk van beschikbaarheid van permits en data wordt bepaald waar we overnachten in de omgeving.

Regels tijdens een bezoek
Er is een aantal regels waaraan iedereen zich moet houden om ervoor te zorgen dat een bezoek aan de gorilla’s zo min mogelijk hinder voor de dieren oplevert:
- Praat niet te hard.
- Alles wat je het park mee in neemt, neem je er ook weer mee uit. Laat niets               achter.
- Bewaar altijd een afstand van minimaal vijf meter tot de gorilla’s. Op deze                   manier voorkom je dat ze besmet raken met menselijke ziektes.
- Niet eten, drinken of roken als je bij de gorilla’s bent.
- Gebruik geen flits.
- Beweeg je langzaam en maak geen plotselinge bewegingen.
- Het bezoek bij de gorilla’s duurt maximaal een uur. Indien de gorilla’s nerveus of         onrustig zijn, zullen de gidsen besluiten het bezoek eerder te beëindigen. 
- Luister altijd naar de gidsen.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de reis maken we gebruik van minibusjes. Dit zijn ruime vierwiel aangedreven busjes en iedereen krijgt een raamplaats. Je zit met maximaal zes personen in een busje. De minibusjes hebben een open dak, zodat je met de safari’s een geweldig uitzicht hebt!

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Uganda en Rwanda Pop-Up

Jungle en apen in Uganda & Rwanda

Gorilla
16 dagen vanaf € 2.998
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!