< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Actieve rondreis door Uganda en Rwanda
 • Inclusief onvergetelijke gorillatrekking in Bwindi nationaal park (t.w.v. €500,-)
 • Boottocht in Queen Elizabeth langs krokodillen en nijlpaarden
 • Maak kennis met de bevolking van Rwanda tijdens de Batwa Today Trail
 • Optionele chimpansee trekking in Kibale Forest
 • Bezoek en verblijf bij Jinja: de bronnen van de Nijl
 • Inclusief gamedrives en boottocht in Queen Elizabeth NP en Akagera NP
 • Op zoek naar de boomklimmende leeuwen in Ishasha
 • Inclusief een Memorials stadswandeling in Kigali
 • In Volcanoes NP op zoek naar de met uitsterven bedreigde golden monkey (optioneel)

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Kigali

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

 • 2

  Kigali / stadswandeling

  image

  Deze bijzondere reis heeft een heftig maar mooi begin. We maken een ‘Memorials’ stadswandeling met een Rwandese gids. Tijdens deze wandeling maak je kennis met de sombere geschiedenis van Rwanda, de Genocide van 1994. We gaan langs de Nyamata genocide memorial kerk, dat in die tijd de schuilplaats was voor duizenden Tutsi's. In april werden hier in 1 dag 10.000 Tutsi vermoord. Hierna bezoeken we het genocide monument in Kigali, de plek waar alle slachtoffers herdacht worden.

  In de middag kan je nog een bezoek brengen aan de heftige memorials buiten Kigali. Je kan er ook voor kiezen om lekker bij het motel bij te komen van de reis. We overnachten in een motel dat uitzicht biedt over Kigali.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Akagera NP / boottocht

  image

  We rijden de stad uit, naar Akagera National Park. Dit park bevat alles, van savanne tot aan het Ihema meer en van moerasgebieden tot bergen. Het park heeft een oppervlakte van 1085 km2 en is de thuishaven voor nijlpaarden, olifanten, antilopen, giraffes, zebra's, leeuwen en luipaarden. In de middag maken we een boottocht over de Akagera rivier en heb je de kans om bijzondere watervogels te spotten. Er leven hier meer dan 525 vogelsoorten, waaronder de schoenbekooievaar en de Afrikaanse zeearend.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Volcanoes NP

  image

  Voordat we naar Volcanoes NP vertrekken, maken we onder leiding van een gids nog een gamedrive in Akagera. Terwijl je geniet van de grote diversiteit aan landschappen en vegetaties, vergeet niet je ogen open te houden! Wie weet zie je nog antilopes voorbij sprinten of giraffes grazen in het gras.

  image

  In de middag rijden we in ongeveer vier uur door naar Volcanoes NP in Rwanda. Onderweg zie je mist rondom de vulkanen al verschijnen. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk om dit park te ontdekken. We verblijven twee nachten in een guesthouse.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Volcanoes NP / vrije dag

  image

  Er is vandaag genoeg te doen in het prachtige Volcanoes NP. Je kunt de golden monkey trekking doen, waarbij je op zoek gaat naar de oranje-goud gekleurde aap. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om er zelf op uit te gaan in dit prachtige natuurgebied. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling in de natuur of op en rondom de verschillende vulkanen. Er worden verschillende wandelingen aangeboden, zoals de Visoke volcanoe hike, de Muhabura volcanoe hike en de Gahinga Volcanoe hike. Deze hikes zijn niet heel goedkoop, maar zeker wel de moeite waard. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Golden Monkey trekking / €95,00 per persoon

  Golden Monkey

  De Golden Monkey trekking vindt plaats in het Volcanoes NP. Tijdens deze trekking kom je oog in oog te staan met de met uitsterven bedreigde golden monkeys. Je vertrekt vroeg in de ochtend, rond 7.00 uur, in een klein groepje van maximaal acht personen. Als je de apen eenmaal gevonden hebt, mag je een uur met ze doorbrengen.

  De golden monkeys leven in bamboevegetatie, bij de basis van de vulkanen. Tijdens de trekking leer je alles over het leefpatroon van de apen. Ze zijn erg actief en springen van boom naar boom, dus het is een hele uitdaging om een goede foto vast te leggen!

  Het is verstandig om kleding met lange mouwen en pijpen te dragen. Dit in combinatie met een hoed, regen poncho, waterdichte wandelschoenen. Neem ook voldoende water en snacks mee (dit is niet inbegrepen). 

 • 6

  naar Lake Bunyonyi (Uganda)

  image

  's Ochtends rijden we in ongeveer twee uur door naar Lake Bunyonyi, een sprookjesachtig meer dat wordt omgeven door hellingen met bananenbomen en diverse dorpjes. We verblijven hier drie nachten in een mooie accommodatie. ‘s Avonds zie je de zon ondergaan achter de hellingen rond het meer, adembenemend!

  image

  In de middag nemen we deel aan het ‘Batwa today’ programma van Edirisa. Edirisa organiseert tochten in de afgelegen gebieden van de Gorilla Highlands in het zuidwesten van Uganda. Tijdens deze tocht door de natuur wandel je over afgelegen routes en maak je kennis met de inheemse bevolking. Zij zullen je alles vertellen over hun levenswijze en gebruiken. Een bijzondere beleving!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Gorilla Trekking

  image

  Vandaag een van de hoogtepunten van je reis, de gorilla trekking! Samen met ervaren rangers wurm je je door het dichtbegroeide woud, op zoek naar de gorilla families. Ondanks dat de gorilla's over het algemeen rustige dieren zijn, kan het nog een hele zoektocht worden. Tijdens de zoektocht zal je meerdere malen door modderige paden en langs omgevallen bomen je weg moeten vinden. Let onderweg op uitwerpselen, nesten en afgekloven bamboestengels, want dan weet je dat je snel oog in oog komt te staan met de berggorilla.

  NB: Meer informatie kan je vinden bij het tabblad Praktisch onder het kopje Zwaarte. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Lake Bunyonyi / vrije dag

  image

  Deze dag heb je vrij te besteden. Er worden twee prachtige optionele tours op en om Lake Bunyonyi aangeboden die vrij actief en avontuurlijk zijn. Deze tours worden lokaal georganiseerd in samenwerking met de bevolking. Liever geen tour? Neem dan de tijd om te ontspannen en te zwemmen in deze schitterende omgeving. Verder kun je tijdens een wandeling of een tocht in houten kano's genieten van het uitbundige vogelleven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Touch of Bunyonyi (ter plaatse betalen)

  Kano Lake Bunyonyi

  Puur Sawadee - Touch of Bunyonyi

  Tijdens deze twee uur durende excursie vaar je met een traditionele boomstamkano over het Bunyonyi meer. Je maakt kennis met het bijzondere leven in het hart van Edirisa en je wandelt door de natuur van Bushara eiland. De moeilijkheidsgraad van deze excursie is laag, omdat het een redelijk korte trip is. Deze excursie is inclusief de gids, de kano en een glaasje sap. Vertrek is mogelijk op elk moment van de dag tussen 7.00 en 17.00 uur.

  De eerste stop is het hart van Edirisa, een prachtige plek waar het eenvoudige leven gecombineerd wordt met geavanceerde technologie. Hier is het Gorilla Highlands initiatief begonnen. Het uitgangspunt van Gorilla Highlands is de wereld een boeiend verhaal vertellen over het zuidwesten van Uganda om inkomend toerisme te stimuleren. Het toerisme draagt bij aan het welzijn van de lokale bevolking.

  Vervolgens kanoën we verder naar Bushara. Dit eiland is bedekt met een eucalyptusbos en was vroeger de thuisbasis van artsen die werkten voor de Bwama leprakolonie. Tijdens een wandeling door de natuur van dit eiland kom je interessante vegetatie en vogels tegen. De gids leert je alles over welke plant je waar voor kan gebruiken, zoals welke plant je kan gebruiken om je tanden te poetsen! Je hebt uitzicht op Bwama eiland, het eiland van de oude leprakolonie en op Akampene eiland, de beruchte bestemming waar zwangere, ongetrouwde meisjes naartoe gebracht werden. We eindigen in het restaurant aan de top van dit eiland, waar je kan genieten van een verse fruitsap.

  Mocht er geen haast zijn, dan is het mogelijk om nog een uurtje extra te ontspannen op Bushara eiland. Dit zal in overleg met de groep besloten worden. 

  NB: De prijs van de excursie is afhankelijk van het aantal personen dat deelneemt. De prijzen zijn als volgt:

  • vijf personen of meer: USD 15 per persoon
  • vier personen: USD 20 pp
  • drie personen: USD 25 pp
  • twee personen: USD 35 pp
  • één persoon: USD 55

  Wil je aan deze excursie deelnemen, geef dit dan aan op het boekingsformulier.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  Optioneel Culture on the Crest (ter plaatse betalen)

  klimmen op de hellingen van Kyabazinga

  Puur Sawadee - Culture on the Crest

  Binnen vijf uur leer je alles over de cultuur en natuur van de eilanden rondom het Bunyonyi meer. Je brengt een bezoek aan een lokale kleuterschool, luistert naar de indrukwekkende verhalen van een traditionele genezer en volgt een sessie bij een ambachtsman. Deze activiteiten worden aangevuld met wandelingen naar spectaculaire uitzichtpunten. Je bent een halve dag onderweg en de moeilijkheidsgraad is gemiddeld. De excursie is inclusief de gids, een snack en alle activiteiten met bijkomende kosten. Vertrek is mogelijk om 9.00 en 14.00 uur.

  We vertrekken vanaf het hart van Edirisa en kanoën langs het schiereiland Kyabazinga. Als je om 9.00 uur bent vertrokken, vaar je langs de zingende en dansende kinderen van Edirisa Nursery School. We gaan aan boord en brengen een bezoek aan een handelscentrum dat boven de school ligt, waar je van harte uitgenodigd bent om een lokaal drankje te proeven, Obushera.

  Vervolgens beklimmen we in ongeveer 30 minuten de hellingen van Kyabazinga. Onderweg leer je alles over het heden en verleden van het gebied. Op de top van de heuvel Mugurusi Jeremia wacht een traditionele genezer die zijn geheime geneesmethodes zal delen met ons. Op het eiland Kyabazinga heb je een uniek uitzicht over een groot deel van het Bunyonyi meer, de 29 eilanden en de Muhavura vulkaan.

  We bezoeken Ianick Mugasa. Hij keerde terug uit Europa om Africa Explorer Cultural Village te vestigen, dat zo’n 2300 meter boven de zeespiegel ligt. Onder het genot van een drankje vertelt Ianick alles over de Bakiga en hun traditionele overtuigingen.

  De laatste stop is het bij het huis van mevrouw Anna, een leider van een ambachtsgroep. Ze leert je hoe lokale ambachtslieden te werk gaan en je krijgt de kans om zelf iets leuks te maken!

  Je komt om 14.00 of 19.00 uur weer aan bij de accommodatie. Mocht er tijd en behoefte zijn aan verlenging dan brengen we nog een bezoek aan Tom’s Homestay. Dit wordt besloten in overleg met de groep. 

  NB: De prijs van de excursie is afhankelijk van het aantal personen dat deelneemt. De prijzen zijn als volgt: 

  • vijf personen of meer: USD 40 per persoon
  • vier personen: USD 50 pp
  • drie personen: USD 60 pp
  • twee personen: USD 80 pp
  • één persoon: USD 140

  Wil je aan deze excursie deelnemen, geef dit dan aan op het boekingsformulier.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 9

  naar Queen Elizabeth Nationaal Park via Ishasha

  image

  We rijden in vier uur naar het zuidelijkste puntje van Queen Elisabeth: Ishasha. In dit gedeelte van het park hebben de leeuwen zichzelf aangeleerd om bomen in te klimmen om op de warmste delen van de dag te schuilen tegen de zon. Tijdens een gamedrive gaan we op zoek naar dit bijzondere fenomeen.

  image

  Na de gamedrive rijden we in ongeveer twee uur naar het prachtige Queen Elizabeth NP met haar cactussen, dat gelegen is tussen Lake Edward en Lake George. Het Kazinga kanaal, dat beide meren met elkaar verbindt, heeft de grootste nijlpaarddichtheid van Afrika en er leven veel verschillende vogels waaronder visarenden, pelikanen, kraanvogels en secretarisvogels. We overnachten twee nachten in vooropgezette tenten met bedden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Queen Elizabeth Nationaal Park / gamedrives en boottocht

  image

  In de vroege ochtend maken we onze eerste gamedrive en hebben we de meeste kans om dieren te zien. Je vindt hier onder andere waterbokken, hartebeesten, wrattenzwijnen, boszwijnen en honderden kobs (antilopen). Zelfs leeuwen en luipaarden worden hier regelmatig ‘gespot’. In de namiddag maken we een spectaculaire bootsafari op het Kazinga kanaal. Als we geluk hebben zien we zelfs een zeldzame zadelbekooievaar of kuddes olifanten en buffels een bad nemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Kibale Forest

  image

  In de ochtend maken we nog een gamedrive is Queen Elizabeth Nationaal Park. Hierna verlaten we het park en maken we een mooie rit naar Kibale Forest: het leefgebied van de chimpansees. Daarnaast is dit oerbos ook het thuis van 13 andere apensoorten, waaronder de lijfbaviaan, roodstaartaap en grijswang-mangabee. Verder leven hier buffels, zeldzame woudolifanten en unieke vogelsoorten. Vanaf hier worden diverse wandeltochten georganiseerd. We slapen twee nachten in simpele maar sfeervolle hutjes aan de rand van het regenwoud. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Kibale Forest / vrije dag

  image

  Als je voor de optionele chimpansee trekking hebt gekozen vindt die vandaag plaats. Naast de chimpansee trekking kun je mooie wandelingen maken langs enkele van de kratermeren of lekker relaxen bij onze accommodatie. Het is een absolute aanrader om de moeraswandeling bij Bigodi te maken. Deze wandeling valt onder een ecotoerismeproject dat wordt beheerd door de lokale gemeenschap. In dit gebied leven 138 vogelsoorten, waaronder de prachtige Great Blue Taraco.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Chimpanseepermit / €150,00 per persoon

  image

  Het tijdstip waarop je op chimpansee trekking gaat is afhankelijk van de verkregen vergunningen. Soms vertrek je in de ochtend, soms in de middag en ook zou je pas de volgende ochtend de trekking kunnen maken. Je loopt dwars door het oerwoud en gaat af op de geluiden en op de voedselresten die deze prachtige apen achterlaten. Soms hoor je hun typische geschreeuw en dan weet je dat je ze waarschijnlijk snel zult vinden.

  Voor de chimpansees zijn er per dag slechts 36 vergunningen in totaal beschikbaar. Dit aantal is dus zeer beperkt, maar wij garanderen voor de eerste 10 boekers een permit; de rest is op aanvraag. De minimumleeftijd is 12 jaar.

 • 13

  naar Jinja

  image

  We hebben een lange weg te gaan naar Jinja. In zo'n zeven tot acht uur rijden we van Kibale Forest naar Jinja, waar we aan het eind van de middag aankomen. We overnachten twee nachten op een prachtige plek in vooropgezette tenten met bedden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Jinja / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Jinja. Jinja staat bekend om de vele activiteiten die je er kan doen, zowel op het water als in de natuur. Een aanrader is een villagetour waarbij je onder andere het plaatselijke schooltje bezoekt en een lokale maaltijd krijgt aangeboden. Je kan er ook voor kiezen om bij de accommodatie te blijven, wat de perfecte plek is om lekker te ontspannen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Entebbe; vlucht naar Amsterdam

  image

  Jinja is een historische plaats waar vele ontdekkingsreizigers op zoek zijn geweest naar de bronnen van de Nijl en waar nu de grootste Indische gemeenschap van Uganda is gevestigd. Vanaf hier legt de rivier een lange weg af tot in Egypte. In de ochtend brengen we nog bezoek een aan de bronnen van de Nijl en maken hier een boottocht. Na deze relaxte laatste excursie rijden we in de middag richting het vliegveld van Entebbe voor onze vlucht terug naar Nederland. Deze rit duurt ongeveer 4 uur. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

Rondreis Uganda en Rwanda

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Gorilla
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven