< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Zambia en Zimbabwe reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Temperatuur: Zambia heeft een tropisch klimaat dat het beste in twee seizoenen verdeeld kan worden. Van mei tot november is het droge seizoen en variëren de temperaturen tussen 15 °C en 35 °C, ‘s nachts kan de temperatuur in de wintermaanden juli en augustus dalen tot onder de 10 °C. September tot november zijn droog en warm met temperaturen die ’s middags op kunnen lopen tot rond de 40 °C. Van november tot april is het regenseizoen en is de luchtvochtigheid erg hoog.
November t/m april: regentijd
Mei t/m oktober: droge tijd
Beste reistijd: vlak na de regentijd (mei + juni) is het landschap groen en staan veel bomen en bloemen in bloei. De Victoria Watervallen zijn dan het spectaculairst vanwege het vele water. Naarmate de droge tijd vordert wordt het steeds warmer, en wordt het landschap geler en kaler. In de regentijd kunnen reizen moeilijk ondernomen worden; wegen worden onbegaanbaar en veel accommodaties zijn gesloten.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen, maar een positieve, flexibele instelling is noodzakelijk. In Afrika lopen dingen soms anders dan we zouden willen of gewend zijn: wegen zijn soms in zeer slechte staat (stoffig, modderig en vol kuilen), reistijden kunnen langer uitvallen dan verwacht of gepland, wegen kunnen ineens niet meer begaanbaar zijn waardoor we de route ter plekke moeten bijstellen, en faciliteiten op kampeerplaatsen kunnen soms beperkt zijn (geen water, long drop toilet). Kortom: de reis is afwisselend, maar intensief. Voor eventuele ongemakken word je volop beloond met avontuur, een prachtige omgeving, veel wild en soms ongedwongen ontmoetingen met de lokale bewoners. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Vanaf dag 3 maken we gebruik van een eigen voertuig. In South Luangwa Park mogen safaritrucks niet in het park rijden. Gamedrives, voor zover niet inbegrepen in de reissom, kun je ter plekke boeken en betalen. De bedragen hiervoor staan aangegeven onder bijkomende kosten. In Mana Pools gebruiken we kleinere, open safarivoertuigen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Zambia en Zimbabwe

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!