< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Over hobbelwegen naar het verdronken land

Zimbabwe: een vergeten paradijsZimbabwe was tot eind 2007, naar mijn mening, één van de mooiste Sawadee Afrika reizen die er bestond. Door de negatieve berichtgeving in de media m.b.t. de politieke situatie in het land en de lege schappen in de supermarkten stortte het toerisme helemaal in. Gelukkig is dit nu allemaal weer voorbij. De supermarkten liggen weer vol, benzine is weer gewoon te koop en de toeristen beginnen weer terug te komen. Het land bulkt van de nationale parken en een heeft enorme diversiteit aan wild. Natuurlijk zullen wij het één en ander aan prachtige parken bezoeken tijdens deze reis, zoals bijv. Hwange NP, Matopos, Antelope Park en Mana Pools. Mana Pools in het noorden van het land staat in mijn persoonlijke top 5 van mooiste parken in Afrika (en ik heb er ruim 60 gezien inmiddels!). Liggend aan de Mighty Zambezi, met aan de overkant het zambiaanse Lower Zambezi NP, maakt het zeer aantrekkelijk voor allerlei wild en vele vogelsoorten om hier te leven. Natuurlijk maken we tijdens deze reis ook een stop bij één van de 7 wereldwonderen der natuur; de Victoria Watervallen, waar je buiten een bezoek aan de waterval zelf ook heel wat leuke en interessante activiteiten kunt ondernemen, zoveel dat er voor ieder wat wils is, zoals bungeejumpen, kanoën op de Zambezi, helicoptervluchten, sunsetcruises of een bezoek aan een lokaal dorp met medicijnman! Ook een bezoek aan de ruïnes van Great Zimbabwe zijn indrukwekkend te noemen, één van de oudste door mensen gemaakte bouwwerken in Afrika. Het is een reis met zeer veel natuur en wild met een snufje cultuur en een combinatie van vliegen, 4x4, speedboot, kano en truck. Welke andere Afrika reis heeft zoveel diversiteit te bieden als deze prachtige reis naar Zimbabwe! Wie gaat er mee op een onvergetelijk avontuur in dit vergeten paradijs?

Rondreis Zimbabwe

Water, wild en wildernis

image
22 dagen vanaf € 3.198
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!