< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Unieke, complete hotelreis langs alle hoogtepunten van Zimbabwe
 • Drie volle dagen in Matusadona NP inclusief alle maaltijden
 • Reizen per comfortabele kleine bus
 • Bezoek aan Great Zimbabwe, de legendarische ruines van een vergeten stad
 • Mogelijkheid tot een gamewalk in Matobo NP
 • Twee dagen vol actie en ontspanning bij de Victoria Watervallen
 • Rustig reistempo door regelmatig twee overnachtingen op dezelfde plaats
 • Alle ontbijten inclusief
 • Gamedrives in Hwange NP en Matusadona NP

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Harare

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Harare

  image

  Welkom in Zimbabwe! Het land van eigenlijk nooit weggeweest. Toerisme staat hier weer in de kinderschoenen, wat reizen hier avontuurlijk en bijzonder maakt. Harare hakt er meteen goed in. Het is een grote stad met veel bedrijvigheid, markten, drukke winkelstraten en veel restaurants. Aan het eind van je reis kom je hier weer terug, dus je hoeft niet alles in 1 dag te bekijken. Je kunt alvast een kijkje nemen op de Mbare-markt, maar gewoon door de stad lopen, wat drinken in een van de vele parken en het stadsleven Zimbabwe op je laten inwerken is minstens zo leuk.

 • 3

  naar de Eastern Highlands

  image

  We rijden naar de grens met Mozambique en slapen twee nachten in een prachtig gelegen en mooi hotel in de Vumba Mountains, waar je schitterend uitzicht hebt over de vallei.

 • 4

  Eastern Highlands / vrije dag

  image

  In de omgeving van het hotel kun je korte wandelingen maken, maar het hotel zelf nodigt uit om er een relaxte dag van te maken in de tuin of aan het zwembad. Kleine samango-aapjes laten zich hier regelmatig zien. Niet ver van het hotel ligt het stadje Mutare, waar je de markt kunt bezoeken.

 • 5

  naar Masvingo

  image

  We verlaten de hooglanden en de bergtoppen en vertrekken naar het binnenland van Zimbabwe. We rijden door prachtige landschappen en zullen onderweg dan ook regelmatig stoppen voor foto's. In de middag komen we aan bij onze comfortabele lodge voor de komende twee nachten. Vanaf de lodge heb je uitzicht over de UNESCO ruïnes van Groot Zimbabwe, waar we morgen de hele dag de tijd voor hebben. 

 • 6

  Masvingo / Groot Zimbabwe

  image

  Vandaag hebben we de hele dag de tijd om Groot Zimbabwe te bezoeken. In de middeleeuwen was dit de hoofdstad van een groot rijk en de grootste stad die ooit in de geschiedenis ten zuiden van de Sahara is gebouwd. Tussen de ruïnes staan enkele stenen huizen. In het Shona, de taal van de lokale bevolking, worden deze huizen “dzimba dza mabwe” genoemd, mogelijk is dit de afkomst van de naam “Zimbabwe”. Tijdens een wandeling tussen de stenen resten komt de geschiedenis van deze stad van goud, ivoor en ebbenhout tot leven.

 • 7

  naar Bulawayo

  image

  Aan het eind van de dag komen we in de op één na grootste stad van Zimbabwe, Bulawayo aan. Met ongeveer een miljoen inwoners is Bulawayo de tweede stad van Zimbabwe. Het is een multicultureel handelscentrum en ook in deze stad is de Britse koloniale periode nog goed zichtbaar.

 • 8

  Bulawayo / vrije dag

  image

  Bulawayo is een drukke, levendige en gezellige stad en leent zich prima om te voet te verkennen. In het Natural History Museum leer je van alles over de geschiedenis van de stad en van Zimbabwe. Menig jongens- en meisjeshart zal sneller gaan kloppen tijdens een bezoek aan het openlucht spoorwegmuseum. Alle (stoom)treinen kun je naar hartenlust beklimmen! Het sportfondsebad aan de rand van het centrum is recent gerenoveerd en ideaal voor een frisse duik mocht het warm weer zijn.

 • 9

  naar Matobo Nationaal Park

  image

  Vlakbij Bulawayo, in een prachtig gebied met een afwisselend landschap van granietheuvels en valleien, ligt Matobo NP. Matobo is het eerste nationale park van Zimbabwe en is bekend om de witte neushoorns. Naast neushoorns wonen er in het park ook giraffen, zebra’s en impala’s. Opmerkelijk is, dat de bewoners van Matobo NP zich tijdens een gamedrive niet makkelijk laten zien. Vandaar ook dat we morgen ochtend in het naast gelegen Granite Nature reserve een gamedrive maken.

  image

  Vanmiddag heb je de mogelijkheid een optionele gamewalk te maken in Matobo Nationaal Park. Samen met een ranger ga je te voet op zoek naar neushoorns, een spannende ervaring! Ook kun je vanuit de lodge diverse andere activiteiten ondernemen.

  NB: afhankelijk van de geboekte excursies kan er besloten worden om de gamedrive in Granite reserve vanmiddag ipv morgenochtend te doen. 

 • 10

  Matobo NP / gamedrive

  image

  Vroeg in de ochtend stappen we in jeeps om vanuit de lodge een ochtend gamedrive te maken in het nabij gelegen Granite Nature reserve. De ervaring leert dat je in dit reservaat een grote kans hebt op het spotten van wild. Denk aan onder andere olifanten, giraffen, impala's, diverse bokken en misschien passeren we zelfs een luierende leeuw.

 • 11

  naar Hwange NP

  image

  In een uur of vijf rijden we naar Hwange NP, het grootste nationale park van Zimbabwe. Hwange wordt ook wel het olifantenparadijs genoemd. Er komen meer dan 400 vogelsoorten en grote kuddes giraffen voor, maar ook zebra’s, buffels, olifanten en de zeldzame bruine hyena. We slapen twee nachten in een mooie lodge waar je het echte safari gevoel zult ervaren. 

 • 12

  Hwange NP / ochtend gamedrive

  image

  Het landschap in Hwange NP is heel gevarieerd, van dicht beboste gebieden tot uitgestrekte grasvlaktes. We rijden de hele ochtend in 4x4 jeeps door het park op zoek naar wild. Door het schaarse water in het droge seizoen zijn er op meerdere punten in het park waterbronnen gegraven. Deze waterpoelen zijn een uitstekend punt om de wilde dieren te spotten. Je kan de middag besteden hoe je wil. Krijg je geen genoeg van al het wild? Breid de gamedrive dan optioneel uit tot een full day drive.

 • 13

  naar Victoria Falls

  image

  De Victoria Falls behoren tot een van de zeven natuurlijke wereldwonderen, de watervallen zijn de bekendste toeristische attractie van Zimbabwe. Vroeg in het seizoen (t/m juli) stort er hier met donderend geraas meer dan een half miljoen kubieke meter water per minuut in een honderd meter lager gelegen nauwe kloof. Het kolkende water creëert een enorme witte nevel die tot ongeveer 80 kilometer verderop te zien, waardoor de lokale bevolking haar de bijnaam Mosy-oa-Tunya gaf; de 'rook die dondert'.

 • 14

  Victoria Falls / vrije dag

  image

  Tijdens het bezoek aan de watervallen heb je vanaf Danger Point een fantastisch uitzicht op de muur van water. Verder zijn hier mogelijkheden te over om een aantal onvergetelijke ervaringen op te doen, zoals een kanotocht over de Zambezi waarbij je buffels en olifanten tot op korte afstand kunt naderen. Ook kun je een bezoek brengen aan een traditioneel dorp, waar de sangoma 'kruidendokter' en hoofdman uitleg zal geven over de leefwijze van zijn volk en je een lokale maaltijd kunt proeven.

  NB. Drankjes, maaltijden, maar vooral de excursies zijn in Vic Falls duurder dan je tot nu toe gewend bent tijdens de reis.

 • 15

  naar Siavonga

  image

  Omdat de wegen naar het noordoosten door Zimbabwe zelf verschrikkelijk slecht zijn, rijden we via Zambia. Het is een lange reisdag door typisch Afrikaans savannelandschap, maar we zullen genoeg stoppen voor lunch en om de benen te strekken. Aan het eind van de middag komen we aan in Siavonga, een klein stadje aan het Karibameer, net voor de grens met Zimbabwe. We overnachten hier twee nachten.

 • 16

  Siavonga / vrije dag

  image

  Een bezoek aan Siavonga is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de damwand (want het Karibameer is een stuwmeer). Een meer traditioneel uitstapje is naar een van de dorpen in de omgeving om te zien hoe men op het Zambiaanse platteland leeft. Natuurlijk kun je ook bij de lodge relaxen of met een kano het Karibameer op.

 • 17

  met de boot naar Matusadona

  image

  We steken de grens over met Zimbabwe en varen vanuit Kariba over het Karibameer naar Matsudona NP, waar we de komende drie dagen in een mooi tented camp zullen overnachten. Het park ligt voor een groot deel aan de oevers van het Karibameer en is een van de laatste natuurgebieden waar de zwarte neushoorn voorkomt. Alle maaltijden zijn hier inbegrepen in de reissom. 

  image

  Omdat er zoveel te zien is in Matusadona NP, gaan we dat op verschillende manieren doen. Per jeep, per boot en te voet zullen we op zoek gaan naar de flora en fauna van het park. Wanneer welke activiteit wordt ingepland bepaalt je reisbegeleider samen met de groep.

 • 18

  Matusadona NP / activiteiten

  image

  De vele inhammen van het Kariba meer zorgen voor wild concentraties in de baaitjes. Vanuit een boot kan je schitterende foto’s maken van grazende antilopen, buffels en zebra’s. Dit is de ideale manier om prachtige beelden vast te leggen zonder de natuur te verstoren. Vanuit een jeep is het ook goed wild spotten, en kan je diep het park in. 

 • 19

  Matusadona NP / activiteiten

  image

  Naast het Karibameer wordt het Matsudona Park gekenmerkt door de ongeveer 700 meter 'Matusviadonnah' heuvels. Het is hier prachtig wandelen met een ranger. Misschien kom je de zeldzame zwarte neushoorn wel tegen.

 • 20

  naar Harare via Chinhoyi

  image

  We rijden terug naar Harare. Het is ongeveer 300 km rijden; een lange dag dus. Wanneer we goed op schema liggen kunnen voor de lunch even stoppen bij Chinhoyi. Dit is een kleine stad niet al te ver van Harare. In de buurt van deze stad liggen prachtige grotten met heldere kobalt blauwe water bronnen. Aan het einde van de middag komen we aan in de hoofdstad.

 • 21

  Harare / vlucht naar Amsterdam

  image

  De laatste dag in Zimbabwe kun je invullen met de stad Harare bekijken, maar je kunt ook buiten de stad nog e.e.a. bezoeken, Zo kun je een minibusje nemen naar Epsworth, om de ‘balancerende rotsen te bekijken. Voor de laatste souvenirs (en een emmertje traditioneel chibuku-bier) ga je naar de grootste markt van Zimbabwe in Mbare, net buiten Harare. ’s Avonds laat wordt je naar het vliegveld gebracht voor de nachtvlucht naar Nairobi en verder naar Amsterdam.

 • 22

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Zimbabwe

Water, wild en wildernis

image
22 dagen vanaf € 3.298
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.