< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Unieke, complete hotelreis langs alle hoogtepunten van Zimbabwe
 • 3 dagen wild spotten in Matusadona NP
 • Reizen per comfortabele kleine bus
 • Bezoek aan Great Zimbabwe, de legendarische ruines van een vergeten stad
 • Mogelijkheid om gamewalks te maken in Matobo NP
 • Twee dagen vol actie en ontspanning bij de Victoria Watervallen
 • Rustig reistempo door regelmatig twee overnachtingen op dezelfde plaats

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Harare

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Harare

  image

  Welkom in Zimbabwe! Het land van eigenlijk nooit weggeweest. Toerisme staat hier weer in de kinderschoenen, wat reizen hier avontuurlijk en bijzonder maakt. Harare hakt er meteen goed in. Het is een zeer grote stad met veel bedrijvigheid, markten, drukke winkelstraten en veel restaurants. Aan het eind van je reis kom je hier weer terug, dus je hoeft gelukkig niet alles in 1 dag te bekijken. Je kunt alvast een kijkje nemen op de Mbare-markt, maar gewoon door de stad lopen, wat drinken in een van de vele parken en het stadsleven Zimbabwe op je laten inwerken is minstens zo leuk.

 • 3

  naar de Eastern Highlands

  image

  We rijden naar de grens met Mozambique en slapen twee nachten in een prachtig gelegen en mooi hotel in de Bvumba Mountains, waar je schitterend uitzicht hebt over de vallei.

 • 4

  Eastern Highlands / vrije dag

  image

  In de omgeving van het hotel kun je korte wandelingen maken, maar het hotel zelf nodigt uit om er een relaxte dag van te maken in de tuin of aan het zwembad. Kleine samango-aapjes laten zich hier regelmatig zien. Niet ver van het hotel ligt het stadje Mutare, waar je de markt kunt bezoeken.

 • 5

  naar Masvingo

  image

  We verlaten de hooglanden en de bergtoppen en vertrekken naar het binnenland van Zimbabwe. We rijden door prachtige landschappen en zullen onderweg dan ook regelmatig stoppen voor foto's. In de middag komen we aan bij onze comfortabele lodge voor de komende twee nachten. Vanaf de lodge heb je uitzicht over de UNESCO ruïnes van Groot Zimbabwe, waar we morgen de hele dag de tijd voor hebben. 

 • 6

  Masvingo / Groot Zimbabwe

  image

  Vandaag hebben we de hele dag de tijd om Groot Zimbabwe te bezoeken. In de middeleeuwen was dit de hoofdstad van een groot rijk en de grootste stad die ooit in de geschiedenis ten zuiden van de Sahara is gebouwd. Tussen de ruïnes staan enkele stenen huizen. In het Shona, de taal van de lokale bevolking, worden deze huizen “dzimba dza mabwe” genoemd, mogelijk is dit de afkomst van de naam “Zimbabwe”. Tijdens een wandeling tussen de stenen resten komt de geschiedenis van deze stad van goud, ivoor en ebbenhout tot leven.

 • 7

  naar Bulawayo

  image

  Aan het eind van de dag komen we in de op één na grootste stad van Zimbabwe, Bulawayo aan. Met ongeveer een miljoen inwoners is Bulawayo de tweede stad van Zimbabwe. Het is een multicultureel handelscentrum en ook in deze stad is de Britse koloniale periode nog goed zichtbaar.

 • 8

  Bulawayo / vrije dag

  image

  Bulawayo is een drukke, levendige en gezellige stad en leent zich prima om te voet te verkennen. In het Natural History Museum leer je van alles over de geschiedenis van de stad en van Zimbabwe. Menig jongens- en meisjeshart zal sneller gaan kloppen tijdens een bezoek aan het openlucht spoorwegmuseum. Alle (stoom)treinen kun je naar hartenlust beklimmen! Het sportfondsebad aan de rand van het centrum is recent gerenoveerd en ideaal voor een frisse duik mocht het warm weer zijn.

 • 9

  naar Matobo Nationaal Park / gamedrive

  image

  Vlakbij Bulawayo, in een prachtig gebied met een afwisselend landschap van granietheuvels en valleien, ligt Matobo NP. Matobo is het eerste nationale park van Zimbabwe en is bekend om de witte neushoorns. Naast neushoorns wonen er in het park ook giraffen, zebra’s, impala’s. Ook heeft het park de grootste concentratie luipaarden van heel Zimbabwe. We brengen de dag door in het park op zoek naar wild en onderweg bekijken we enkele prachtige rotstekeningen van de oorspronkelijke bevolking.

  image

  Tijdens onze dag in het park brengen we ook een bezoek aan het prachtig op een heuvel gelegen graf van Cecil John Rhodes, de stichter van het voormalige Rhodesië, waar het huidige Zimbabwe onderdeel van uitmaakte. De diversiteit van dit Nationaal Park is enorm.

 • 10

  Matobo NP / vrije dag

  image

  Vanuit de lodge waar we slapen kan je verschillende activiteiten ondernemen vandaag. Er zijn mooie wandelingen te maken, waarbij je de omgeving zelfstandig kan ontdekken. Je kan er ook voor kiezen lekker bij het zwembad te genieten van het moois om je heen.

 • 11

  naar Hwange NP

  image

  Hwange NP is het grootste nationale park van Zimbabwe en wordt ook wel het olifantenparadijs genoemd. Er komen meer dan 400 vogelsoorten en grote kuddes giraffen voor, maar ook zebra’s, buffels, olifanten en de zeldzame bruine hyena.

 • 12

  Hwange NP / game drives

  image

  Het landschap in Hwange NP is heel gevarieerd, van dicht beboste gebieden tot uitgestrekte grasvlaktes. Door het schaarse water in het droge seizoen zijn er op meerdere punten in het park waterbronnen gegraven. Deze waterpoelen zijn een uitstekend punt om de wilde dieren te spotten.

 • 13

  naar Victoria Falls

  image

  De Victoria Falls behoren tot een van de zeven natuurlijke wereldwonderen, de watervallen zijn de bekendste toeristische attractie van Zimbabwe. Vroeg in het seizoen (t/m juli) stort er hier met donderend geraas meer dan een half miljoen kubieke meter water per minuut in een honderd meter lager gelegen nauwe kloof. Het kolkende water creëert een enorme witte nevel die tot ongeveer 80 kilometer verderop te zien, waardoor de lokale bevolking haar de bijnaam Mosy-oa-Tunya gaf; de 'rook die dondert'.

 • 14

  Victoria Falls / vrije dag

  image

  Tijdens het bezoek aan de watervallen heb je vanaf Danger Point een fantastisch uitzicht op de muur van water. Verder zijn hier mogelijkheden te over om een aantal onvergetelijke ervaringen op te doen, zoals een kanotocht over de Zambezi waarbij je buffels en olifanten tot op korte afstand kunt naderen. Ook kun je een bezoek brengen aan een traditioneel dorp, waar de sangoma 'kruidendokter' en hoofdman uitleg zal geven over de leefwijze van zijn volk en je een lokale maaltijd kunt proeven.

 • 15

  transit door Zambia naar het Karibameer

  image

  Omdat de weg naar het noordoosten door Zimbabwe zelf verschrikkelijk slecht zijn, rijden we via Zambia. Het is een lange reisdag door typisch Afrikaans savannelandschap, maar we zullen genoeg stoppen voor lunch en om de benen te strekken. Aan het eind van de middag komen we in Siavonga, een klein stadje net voor de grens met Zimbabwe, waar we twee nachten zullen verblijven.

 • 16

  Karibameer / vrije dag

  image

  Een bezoek aan Siavonga is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de damwand (want het Karibameer is een stuwmeer). Een meer traditioneel uitstapje is naar een van de dorpen in de omgeving om te zien hoe men op het Zambiaanse platteland leeft. Natuurlijk kun je ook bij de lodge relaxen of met een kano het Karibameer op.

 • 17

  boot naar Matusadona

  image

  We steken de grens over met Zimbabwe en varen vanuit Kariba over het Karibameer naar Matsudona NP, waar we de komende drie dagen in een mooi tented camp zullen overnachten. Het park ligt voor een groot deel aan de oevers van het Karibameer en is een van de laatste natuurgebieden waar de zwarte neushoorn voorkomt. Alle maaltijden én alle activiteiten zijn hier inbegrepen in de reissom.

 • 18

  Matusadona / vrije dag, game drives

  image

  Je kan op verschillende manieren het park ontdekken: per safari jeep, per boot of te voet. De vele inhammen van het Kariba meer zorgen voor wild concentraties in de baaitjes. Vanuit een boot kan je schitterende foto’s maken van grazende antilopen, buffels en zebra’s. Dit is de ideale manier om prachtige beelden vast te leggen zonder de natuur te verstoren.

 • 19

  Matusadona / vrije dag, game drives

  image

  Naast het Kariba meer wordt het Matsudona Park gekenmerkt door de ongveer 700 meter 'Matusviadonnah' heuvels.

 • 20

  naar Harare via Chinhoyi

  We rijden terug naar Harare. Het is ongeveer 300 km rijden; een lange dag dus. Wanneer we goed op schema liggen kunnen voor de lunch even stoppen bij Chinhoyi. Dit is een kleine stad niet al te ver van Harare. In de buurt van deze stad liggen prachtige grotten met heldere kobalt blauwe water bronnen. Aan het einde van de middag komen we aan in de hoofdstad.

 • 21

  Harare / vlucht naar Amsterdam

  image

  De laatste dag in Zimbabwe kun je invullen met de stad Harare bekijken, maar je kunt ook buiten de stad nog e.e.a. bezoeken, Zo kun je een minibusje nemen naar Epsworth, om de ‘balancerende rotsen te bekijken. Voor de laatste souvenirs (en een emmertje traditioneel chibuku-bier) ga je naar de grootste markt van Zimbabwe in Mbare, net buiten Harare. ’s Avonds laat wordt je naar het vliegveld gebracht voor de nachtvlucht naar Nairobi en verder naar Amsterdam.

 • 22

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Zimbabwe

Water, wild en wildernis

image
22 dagen vanaf € 3.198
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.