< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Vriendelijke haaien, verlegen leeuwen en ondeugende olifanten

Mozambique, Mozambique? Is dat niet een door oorlog geteisterd land ergens in Afrika? Ja, in een ver verleden wel ja, maar dat is al lang verleden tijd! In de jaren '70 van de vorige eeuw was Mozambique zelfs een zeer geliefd vakantieland voor Zuid Afrikanen en Zimbabwanen. Nu het land weer veilig is, begint het toerisme ook langzaam weer op te krabbelen. En terecht! Dit is een bestemming voor echte avonturiers die eens een ander deel van Afrika willen zien. En dat maakt de reis nu juist zo spannend! Er is geen andere Sawadee reis in Afrika waar je eerst met walvishaaien kunt zwemmen en tropische vissen kunt zien, duikend dan wel snorkelend, voordat je op zoek gaat naar de olifanten en leeuwen in Gorongosa NP.

En het blijft niet bij Mozambique; Malawi mag dan klein zijn maar heeft interessante plekken die zeker een bezoek waard zijn. Zo gaan we naar het Zomba plateau, een uniek stukje zeer groen Afrika waar je prachtige wandelingen kunt maken, en wat dacht je van het beroemde Malawi Meer met haar schitterende zonsondergangen.

Maar ook daar blijft het niet bij want het volgende land in deze diverse reis is Zambia met als hoogtepunt South Luangwa NP; een van de spannendste plekken in Afrika om te verblijven en te bezoeken. Hier kunnen we zo'n beetje alles vinden wat we ons maar kunnen bedenken qua beesten en qua landschap. En ja, wie wil er nu niet zo'n prachtige reis beëindigen bij de magistrale Victoria Watervallen, die je op twee manieren kunt bezoeken; eerst vanaf de grond en dan vanuit de lucht. Meer dan fantastisch! Het lijkt wel een reis met alleen maar hoogtepunten!

Rondreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana

De sterren van de Kalahari

image
24 dagen vanaf € 2.998 € 2.898
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

  • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
  • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
  • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.