< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Unieke combinatie Zuid-Afrika en Mozambique
 • Twee nachten in het beroemde, wildrijke Krugerpark
 • Zie dolfijnen, schildpadden en andere grote, of kleine waterdieren tijdens de Ocean safari
 • Inclusief entreegelden voor Kruger, Mlilwane en Marlothpark
 • Veel snorkelmogelijkheden in de mooie, azuurblauwe zee van Mozambique
 • Ontdek de mooiste route van Zuid-Afrika; de Panoramaroute
 • Schildpadden wandeling in Bilene
 • Varen in een traditionele dhow
 • Afwisseling tussen kamperen op mooie locaties en verblijf in hotels
 • Engelsprekende lokale reisbegeleiding

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht naar Johannesburg

  image

  We vliegen rechtstreeks met KLM op Johannesburg. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Blyderivier

  image

  Vandaag verlaten we het stedelijke gebied van Johannesburg en rijden door naar het oosten, richting de Blyde river Canyon. Deze kloof dankt zijn naam aan de Blyderivier die hier doorheen loopt. Het is deel van de prachtige Panoramaroute. 


 • 3

  naar het Krugerpark / Panorama route

  image

  We volgen vandaag de Panoramaroute richting het Krugerpark. Deze route brengt ons vanaf de Blyde river Canyon naar de Three Rondavels, Bourke’s Potholes, God’s Window en we eindigen in Graskop. De Three Rondavels zijn 3 unieke heuvels die zijn ontstaan door erosie. De vorm van de heuvels lijkt precies op de hutten van de Xhosa stam, hier is de naam Rondavel aan te danken. Deze heuvels steken 700 meter boven het bos uit en daarom al van veraf te zien!

  image

  Hierna komen we bij Bourke's Luck Potholes, op deze plek komen de Blyde en Treur rivier samen. Door het kolkende water en door erosie zijn de rotsen hier steeds verder uitgesleten. God's Window is een uitzichtpunt, waar je met goed weer, een geweldig uitzicht hebt over de Blyde River Canyon. In Graskop hebben we onze laatste stop en laten we de Panoramaroute achter ons. We overnachten vanavond op een camping in het zuiden van het Kruger park. 

 • 4

  Krugerpark / gamedrive

  image

  Tijd om wild te spotten! In een open 4x4 jeep rijden we vandaag door het Krugerpark. Dit park is enorm groot; qua oppervlakte beslaat het ¾ van Nederland. Het is vooral bekend om de ‘Big Five’, en er is een redelijk grote kans dat we ze alle 5 zullen ‘spotten’, hoewel het zien van de luipaard vaak wat moeilijker is. Olifanten kruisen ons pad en we stoppen bij nijlpaarden en krokodillen. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn.

  Optioneel Sunset gamedrive Krugerpark

  Krugerpark sunset gamedrive

  De sunset gamedrive gaat van start voordat de zon onder gaat en eindigt in het donker. Professionele gidsen begeleiden deze 3 uur durende gamedrive. Nachtelijke gamedrives zijn een spannende manier om op zoek te gaan naar dieren die je overdag vaak niet ziet. We zoeken naar dieren aan de hand van een groot licht. De ogen van de meeste dieren reflecteren in het licht. Belangrijk is ook om goed te luisteren naar alle geluiden. Tijdens zo'n nachtelijke gamedrive kan je onder andere stekelvarkens, genets en civet katten, luipaarden, leeuwen en grazende nijlpaarden zien. 


 • 5

  naar Swaziland / Milwane

  image

  We zetten de reis voort naar Swaziland. Vandaag bezoeken we het Mlilwane of Mlawula National Park. Mlilwane is het grotere park in Swaziland en biedt volop gelegenheid tot wandelen tussen klein wild. Er leven ondermeer buffels, giraffes, nijlpaarden, zebra's en tal van antilopen zoals koedoes, blesbokken en nyala's. Het ruim 4.500 hectare park biedt een heuvelachtig landschap in het noorden en graslanden in het zuiden. 

  image

  In Mlawula leven zebra's, impala's en kudu's. Maar ook neushoorns en struisvogels. Het park ligt aan de grens van Mozambique. Dit park is uitermate geschikt voor wandelingen en het spotten van vogels. Vanavond slaap je in beehives, dit zijn grote rieten hutten in de vorm van een bijenkorf. Mocht deze accommodatie niet beschikbaar zijn, dan slaap je in een ander type accommodatie in de omgeving.


  Optioneel Sunrise /sunset gamedrive, Hlane Royal National Park

  Sunrise/ sunset gamedrive Hlane

  Tijdens deze 2 uur durende sunset gamedrive ga je samen met de Swazi-gids op zoek naar wilde dieren in het Hlane Royal National Park. Je kunt onder andere olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffes, zebra's, nijlpaarden en prachtige antilopes tegenkomen. Kies voor een vroege ochtend gamedrive en drink een warm kopje koffie of thee terwijl de zon opkomt. Of ga voor een gamedrive in de namiddag en geniet van een mooie zonsondergang met een drankje in de hand. De ochtendgamedrive vertrekt om half 6 's ochtend. De middag gamedrive begint om 4 uur. 

 • 6

  Swaziland / Milwane

  image

  Vandaag hebben we een dag in Swaziland en gaan we naar de Umphakatsi voor een culturele ervaring. Deze experience duurt 2,5 uur. De Umphakatsi is een traditioneel Swazi-dorp, grenzend aan het Mlilwane nationaal park. Het dorp staat bekend aangezien het één van de weinige is met een vrouwelijke Chief. De bewoners laten je een kijkje nemen in hun cultuur met de daarbij horende tradities. Probeer graan of maïs te malen, manden te vlechten en kijk naar de zang en dans. 

 • 7

  naar Bilene

  image

  In onze truck reizen we vandaag naar Bilene. De rit zal ongeveer 5 uur duren en onderweg passeren we de grens met Mozambique. Bilene is een echte strandbestemming met helder water en mooie stranden. We maken een schildpadden wandeling op zoek naar de Hawksbill en groene schildpad. De kans dat we ze zien is zeer groot! We stappen in de boot richting een eilandje om daar schildpadden te zien zwemmen. Een geweldige ervaring om deze grote dieren in hun natuurlijke leefomgeving te spotten!


  image

  In de avond genieten we met z'n allen van een traditioneel diner. Deze maaltijd is een geweldige mix van de Portugese keuken samen met culturele invloeden uit Mozambique. Vers brood, stoofschotels, vis en schaaldieren, echt genieten!

 • 8

  naar Barra Beach

  image

  Vandaag zetten we de reis voort naar Barra beach. Dit Schiereiland heeft prachtige, lange witte stranden en is de perfecte locatie om te gaan snorkelen. Je komt in deze natuurlijke omgeving helemaal tot rust, ver van de drukte van de stad. Geniet in de avonduren van de prachtige sterrenhemel. We verblijven hier de komende 3 nachten in een lodge vlakbij het strand.

 • 9

  Barra Beach / Ocean safari

  image

  Het is vandaag tijd voor een oceaan safari. Tijdens deze 3 uur durende boottocht gaan we op zoek naar dolfijnen, schildpadden en andere grote, of kleine waterdieren. We zitten niet alleen op de boot, de actievelingen kunnen ook gaan snorkelen. Alle faciliteiten om te snorkelen zijn aanwezig.

 • 10

  Barra Beach / naar Tofo beach

  image

  We gaan vandaag naar Praia de Tofo, een azuurblauwe baai omzoomd met palmbomen en prachtige witte zandstranden. De onderwaterwereld voor de kust van Tofo is vooral beroemd om de vele dolfijnen, manta’s en de goedaardige walvishaaien die hier het hele jaar voor de kust verblijven. Snorkelliefhebbers kunnen bij goede weersomstandigheden hun hart ophalen tijdens een tocht op zoek naar deze dieren. 

  image

  Van juni tot september migreren hier bultrugwalvissen langs de kust. Ook het achterland is interessant, breng bijvoorbeeld een bezoek aan Inhambane, een van de oudste dorpjes van Mozambique. Je vindt er oude huizen met Arabische invloeden en een prachtige ruim 200 jaar oude kathedraal. Tijdens een bezoek aan de levendige markt maak je kennis met de vriendelijke bevolking.

 • 11

  naar Vilankulo

  image

  We gaan op pad naar Vilankulo. Onderweg maken we meerdere stops. Her en der passeren we dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De lokale bevolking staat langs de weg met kraampjes om hun marktwaar te verkopen. Als de tijd het toelaat stoppen we hier natuurlijk voor vers gebrande cashewnoten of een sappige ananas. We kamperen hier twee nachten.

 • 12

  Vilankulo / dagtocht Bazaruto

  image

  Met een traditionele dhow gaan we vandaag naar het Magaruque eiland. Dit is vlakbij Vilankulo en deel van het beroemde nationale park, de Bazaruto Archipel. Hier vindt je een aaneenschakeling van eilanden met naast een prachtig landschap, ook zowel onder als boven water bijzondere flora en fauna. Je kunt hier gaan snorkelen, de mooie stranden bezoeken of de zandduinen ontdekken. De lunch en snacks worden gedurende de dag verzorgt.


 • 13

  naar Xai-Xai

  image

  Een lange reisdag vandaag, vanuit Vilankulo is het zo'n 6 uur rijden naar Xai-Xai. Onderweg is er veel te zien en maken we een aantal stops. Xai-Xai is een kustplaats. Als we in de middag aankomen kun je een kijkje nemen op het strand of in het gezellig centrum. We overnachten de komende nacht op de camping van Montego Bay. 

 • 14

  naar Marloth Park / gamedrive

  image

  Het is van Xai-Xai ongeveer 5 uur rijden naar het Marloth park. Dit park ligt dichtbij het Kruger park waar we onze reis zijn begonnen. Er zijn giraffen, zebra’s, kleine apen, impala’s, bavianen, wildebeesten, kudu’s en wrattenzwijnen. Deze dieren lopen vrij rond tussen verschillende lodges en bungalows. Je kan hier een wandeling maken tussen de dieren. In de middag maken we een gamedrive, op zoek naar de big five.

 • 15

  naar Johannesburg / vlucht naar Amsterdam

  We verlaten het Marloth park en rijden terug Johannesburg. Deze rit duurt ongeveer 5 uur. 's Avonds gaat de vlucht naar Amsterdam. Voor de exacte vluchttijden verwijzen we naar het vluchtschema. 

 • 16

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchttijden verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique Pop-Up

Binnenkort boekbaar.

image
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.