< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Unieke combinatie Zuid-Afrika en Mozambique
 • Drie nachten bij het beroemde, wildrijke Krugerpark
 • Zie dolfijnen, schildpadden en andere grote, of kleine waterdieren tijdens de Ocean safari
 • Inclusief entreegelden voor Kruger, Swaziland en Bazaruto
 • Veel snorkelmogelijkheden in de mooie, azuurblauwe zee van Mozambique
 • Ontdek de mooiste route van Zuid-Afrika; de Panoramaroute
 • Volle dag gamedrive in Kruger per 4x4 jeep
 • Varen in een traditionele dhow
 • Overnachtingen op mooie locaties in comfortabele hotels
 • Engelsprekende lokale reisbegeleiding

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Johannesburg

  We vliegen rechtstreeks met KLM op Johannesburg. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst in Johannesburg worden we naar het hotel gebracht voor de eerste nacht.

 • 2

  naar Swaziland

  image

  We zijn nog maar net in Zuid-Afrika en gaan vandaag meteen weer een grens over. We reizen naar Hlane Nationaal Park in het oosten van Swaziland, waar we twee nachten zullen blijven. In dit park leven onder andere olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffes, zebra's, nijlpaarden en prachtige antilopes.

 • 3

  Swaziland / bezoek aan Umphakatsi

  image

  Vandaag gaan we naar de Umphakatsi voor een culturele ervaring. Deze experience duurt 2,5 uur. De Umphakatsi is een traditioneel Swazi-dorp, grenzend aan het Mlilwane nationaal park. Het dorp staat bekend aangezien het één van de weinige is die nog echt een Chief heeft. De bewoners laten je een kijkje nemen in hun cultuur met de daarbij horende tradities. Probeer graan of maïs te malen, manden te vlechten en kijk naar de zang en dans.

 • 4

  naar Macaneta

  image

  Je kan ervoor kiezen een ochtend gamedrive te maken door Hlane Nationaal Park. Hierna rijden we de grens met Mozambique over. We gaan naar Macaneta, een schiereiland bij de hoofdstad Maputo. Vroeger was dit schiereiland alleen per ferry te bereiken, maar tegenwoordig is het met een brug verbonden met het vasteland. Dit plekje buiten de drukke stad is een prettige eerste kennismaking met Mozambique.

 • 5

  naar Barra Beach

  image

  Vandaag zetten we de reis voort naar Barra beach, bij Inhambane. Dit Schiereiland heeft prachtige, lange witte stranden en is de perfecte locatie om te gaan snorkelen. Je komt in deze natuurlijke omgeving helemaal tot rust, ver van de drukte van de stad. Geniet in de avonduren van de prachtige sterrenhemel en van het traditionele diner dat we hier vanavond nuttigen. We verblijven de komende 3 nachten in een lodge vlakbij het strand.

 • 6

  Barra Beach / Ocean Safari

  image

  Tijd om het water op te gaan. We maken een oceaan safari. Tijdens deze 2 uur durende boottocht gaan we op zoek naar dolfijnen, schildpadden en andere grote, of kleine waterdieren. Daarnaast staat Barra bekend om de grote populatie walvishaaien die hier leeft. De kans dat we die zien is zeker aanwezig! We zitten niet alleen op de boot, de actievelingen kunnen ook gaan snorkelen, uiteraard op een veilige plek... Alle faciliteiten om te snorkelen zijn aanwezig.

 • 7

  Barra Beach / bezoek aan Tofo

  image

  We gaan vandaag naar Praia de Tofo, een azuurblauwe baai omzoomd met palmbomen en prachtige witte zandstranden. De onderwaterwereld voor de kust van Tofo is vooral beroemd om de vele dolfijnen, manta’s en de goedaardige walvishaaien die hier het hele jaar voor de kust verblijven. Snorkelliefhebbers kunnen bij goede weersomstandigheden hun hart ophalen tijdens een tocht op zoek naar deze dieren.


  image

  Van juni tot september migreren hier bultrugwalvissen langs de kust. Ook het achterland is interessant, breng bijvoorbeeld een bezoek aan Inhambane, een van de oudste dorpjes van Mozambique. Je vindt er oude huizen met Arabische invloeden en een prachtige ruim 200 jaar oude kathedraal. Tijdens een bezoek aan de levendige markt maak je kennis met de vriendelijke bevolking.

 • 8

  naar Vilankulo

  image

  We gaan op pad naar Vilankulo, dit is ver rijden! Her en der passeren we dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De lokale bevolking staat langs de weg met kraampjes om hun marktwaar te verkopen. Als de tijd het toelaat stoppen we hier natuurlijk voor vers gebrande cashewnoten of een sappige ananas. De komende twee nachten overnachten we in een fijne accommodatie dichtbij het strand.

 • 9

  Vilankulo / dagtocht Bazaruto

  image

  Met een traditionele dhow gaan we vandaag naar het Magaruque eiland. Dit is vlakbij Vilankulo en deel van het beroemde nationale park, de Bazaruto Archipel. Hier vindt je een aaneenschakeling van eilanden met naast een prachtig landschap, ook zowel onder als boven water bijzondere flora en fauna. Je kunt hier gaan snorkelen, de mooie stranden bezoeken of de zandduinen ontdekken. De lunch en snacks worden gedurende de dag verzorgt.

 • 10

  naar Chizavane

  image

  Een lange reisdag vandaag, vanuit Vilankulo is het zo'n 6 uur rijden naar Chizavane, een plaatsje ten noorden van Xai-Xai. Onderweg is er veel te zien en maken we een aantal stops. Aan het eind van de middag komen we aan bij onze accommodatie. Vanavond is onze laatste nacht aan de kust, geniet er nog even van!

 • 11

  naar Kruger Nationaal Park

  image

  Nadat we de grens met Zuid-Afrika weer over zijn gegaan vervolgen we onze weg naar het Kruger Nationaal Park. Dit wereldberoemde park is maar liefst 350 km lang en 60 km breed. Er leven zo'n 146 verschillende soorten zoogdieren in het park, genoeg te zien dus komende dagen! We overnachten drie nachten in mooie vooropgezette safaritenten.

 • 12

  Kruger Nationaal Park / gamedrive per 4x4 jeep

  image

  Tijd om wild te spotten! In 4x4 jeeps rijden we de hele dag door Kruger Nationaal Park. Het park is vooral bekend om de ‘Big Five’, en er is een redelijk grote kans dat we ze alle 5 zullen ‘spotten’, hoewel het zien van de luipaard vaak wat moeilijker is. Olifanten kruisen ons pad en we stoppen bij nijlpaarden en krokodillen. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn.


 • 13

  Kruger Nationaal Park / vrije dag

  image

  Je kunt ervoor kiezen vandaag weer per jeep het Kruger park in te gaan om dieren te spotten. Een aanrader is een ochtend of avond gamedrive te maken. In de vroeger ochtend en de late avond zijn er andere dieren actief dan overdag. Heb je de Big 5 al compleet? Dan kun je ook een rustig dagje plannen bij de accommodatie of in de omgeving.

 • 14

  via de Panoramaroute naar Blyde rivier

  image

  Ons avontuur zit er alweer bijna op, maar niet voor we langs de beroemde bezienswaardigheden van de Panorama route zijn gereden. De route brengt ons vanaf Graskop langs God's Window, Bourke's Potholes, de Three Rondavels naar de Blyde river Canyon. God's Window is een uitzichtpunt, waar je met goed weer, een geweldig uitzicht hebt over de Blyde River Canyon. Hierna komen we bij Bourke's Luck Potholes, op deze plek komen de Blyde en Treur rivier samen. Door het kolkende water en door erosie zijn de rotsen hier steeds verder uitgesleten

  image

  De Three Rondavels zijn 3 unieke heuvels die zijn ontstaan door erosie. De vorm van de heuvels lijkt precies op de hutten van de Xhosa stam, hier is de naam Rondavel aan te danken. Deze heuvels steken 700 meter boven het bos uit en daarom al van veraf te zien!

 • 15

  naar Johannesburg / vlucht naar Amsterdam

  image

  We verlaten het laatste deel van de Panoramaroute. De Blyde River Canyon heeft zijn naam te danken aan de Blyderivier die door de canyon stroomt. De rit naar Johannesburg duurt ongeveer 5 uur. 's Avonds gaat de vlucht naar Amsterdam. Voor de exacte vluchttijden verwijzen we naar het vluchtschema. 

 • 16

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchttijden verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique Pop-Up

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 30 september bij Pied a Terre, Amsterdam
 • 13 oktober bij theater Odeon, Zwolle 

Of zien we je tijdens ons grote Reisevent in Utrecht op 25 november?

Meld je gratis & vrijblijvend aan.