< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Durban

  We vliegen naar Durban. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


 • 2

  aankomst / naar St Lucia / optionele sunset cruise

  image

  Bij aankomst op de luchthaven zal de reisbegeleider ons op staan te wachten. Na kennismaking brengen wij een bezoek aan de lokale markt in Durban voordat we doorreizen naar St Lucia, een gezellig stadje aan de kust waar we de komende twee nachten overnachten in een mooie accommodatie in het centrum. Begin je reis goed en ga mee op een boottocht over het meer van St Lucia.

  Optioneel Sunset cruise St Lucia / €20,00 per persoon

  image

  Begin je Zuid-Afrikaanse avontuur goed met een ontspannen boottocht over Lake St Lucia. Dit meer staat onder andere bekend om de vele krokodillen en nijlpaarden die hier leven. Vanaf de boot heb je goed zicht, houd je camera in de aanslag! Met een drankje in je hand aanschouw je vanaf de boot de eerste Zuid-Afrikaanse zonsondergang van deze reis. Genieten!

 • 3

  St. Lucia / optionele St. Lucia Isimangaliso Wetland Tour

  image

  St. Lucia ligt midden in een groot moerasgebied aan de Indische Oceaan. Er is van alles te beleven. De omgeving kent een enorme diversiteit aan flora en fauna, waarvan de bekendste bewoners de krokodillen en nijlpaarden zijn. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een relaxt boottochtje over Lake St. Lucia. Ook is het leuk om het iSimangaliso Wetland Park te verkennen, een mooi natuurpark met wild.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Hluhluwe Nationaal Park / optionele 4x4 gamedrive

  image

  We rijden een klein stukje naar Hluhluwe Nationaal Park. Dit park vormt samen met het aangrenzende Umfolozi National Park één geheel. Je kunt vandaag op eigen gelegenheid het park verkennen. In de heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. Naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor. Aan het eind van de dag komen we aan in onze comfortabele lodge, welke nabij het nationale park ligt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Swaziland

  image

  We reizen verder naar de grens met Swaziland. Na wat grensformaliteiten rijden we het koninkrijkje in. Het landschap van Swaziland is opvallend gevarieerd: uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met suikerrietplantages, bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. We overnachten de komende twee nachten vlak buiten Mlilwane Nationaal Park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Swaziland / vrije dag

  image

  In Mlilwane Nationaal Park leeft een grote diversiteit aan wild. Er zijn verschillende manieren om het park te ontdekken vandaag. Maak bijvoorbeeld een wandeling onder leiding van een gids. Heb je ooit zo dicht bij een olifant gestaan? Ook kan je ervoor kiezen een gamedrive per jeep te maken. Wil je liever de cultuur van Swaziland verder ontdekken? Breng dan een bezoek aan een lokaal dorp en ontdek de 'Swazi way of life'. Er is genoeg aanbod voor optionele excursies!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar het Krugerpark

  image

  We gaan naar een van Afrika’s oudste en bekendste wildparken: het Krugerpark. Onderweg naar de accommodatie kunnen we al wat dieren tegenkomen. Olifanten steken soms zomaar de weg over en we stoppen bij kuddes gnoes of zebra’s. We verblijven in een comfortabele lodge nabij het Krugerpark. De komende twee dagen hebben we alle tijd dit mooie park te ontdekken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Krugerpark / gamedrives per 4x4 jeep

  image

  Het Krugerpark is enorm groot: qua oppervlakte beslaat het ¾ van Nederland. Vroeg in de ochtend en later in de middag, als de temperatuur niet te hoog is zijn de dieren het meest actief. Op deze tijdstippen rijden we in 4x4 jeeps door het park op zoek naar het wild. Onze gids/chauffeurs weten de goede plekken op te zoeken, zo rijden we ook langs drinkplaatsen, waar veel dieren in de loop van de dag naar toe komen.

  image

  Je kunt er 's avonds ook voor kiezen om nog een keer in een jeep op pad te gaan, dit kun je bij je reisbegeleider aangeven en bijboeken. Deze gamedrive bij zonsondergang met een afsluitende braai maakt je Kruger ervaring helemaal uniek.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Optioneel Sunset gamedrive Krugerpark (incl braai) / €60,00 per persoon

  Krugerpark sunset gamedrive

  Deze bijzondere gamedrive gaat van start voordat de zon onder gaat en eindigt in het donker. Vanuit de 4x4 jeep ben je getuige van een prachtige Zuid-Afrikaanse zonsondergang. Je gids/chauffeur is getraind in het spotten van dieren in het donker. De oplichtende ogen en dierengeluiden in het donker geven de gamedrive een spannend tintje... Met wat mazzel zien we vanavond dieren die overdag minder actief zijn, zoals stekelvarkens, genets en civet katten, luipaarden, leeuwen en grazende nijlpaarden. 

  image

  Om deze gamedrive af te sluiten genieten we met elkaar van een traditionele bushbraai (bbq) net buiten het park. Met het geluid van de dieren om ons heen krijgen we allerlei lekkernijen voorgeschoteld. Beter kan deze dag niet eindigen!

  Let op: deze optionele gamedrive gaat door bij een minimaal aantal personen van 12.

 • 9

  Krugerpark / optionele gamedrive per 4x4 jeep

  image

  Vandaag kun je het park weer in. Het Krugerpark is vooral bekend om de ‘Big Five’, en er is een redelijk grote kans dat we ze alle vijf zullen ‘spotten’, hoewel het zien van de luipaard vaak wat moeilijker is. Af en toe kruist een olifant ons pad en we zullen ook zeker stoppen bij nijlpaarden en krokodillen. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn.

  image

  Je kunt er ook voor kiezen om een village tour de doen in Shangana. Je kunt op je eigen gemak ronddwalen door het dorp met zijn vele hutten en afgelegen gebieden waar traditionele gerechten worden bereid en oude ambachten worden beoefend. Ook kun je genieten van het traditionele Shangaans festival waar het verhaal van de lokale bewoners wordt verteld met behulp van een dans en muziek. Deze excursie kan ter plaatse bij de reisbegeleider geboekt worden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Chrissiesmeer

  image

  Na onze uitgebreide ontdekking van het Krugerpark reizen we verder naar het Lake District van Zuid-Afrika. Er zijn zo'n 270 meren rondom Chrissiesmeer, we maken kennis met weer een ander Zuid-Afrikaans landschap. We overnachten in een charmant country house op zo'n tien kilometer buiten het dorp. Geniet hier met een drankje in je hand van het prachtige uitzicht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar de Drakensbergen

  image

  Onze volgende stop is bij de Drakensbergen. Het gedeelte van het gebergte waar we de komende twee nachten verblijven, langs de grens van Lesotho, heeft de World Heritage status en vormt het Ukhahlamba Drakensberg Park. In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en we kunnen hier dan ook prachtige wandelingen maken. Midden in het schilderachtige Royal Natal National Park ligt het Amfitheater, een rotswand die 5km lang en 500 meter hoog is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Drakensbergen / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie alle tijd om de Drakensbergen te ontdekken. Er zijn onder andere rotsschilderingen van Bosjesmannen te vinden, die soms wel meer dan 2.000 jaar oud zijn. De hoogste piek van de Drakensbergen, is de Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’, met een hoogte van 3282 meter. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 kilometer verderop gelegen Indische Oceaan. Ook de bekende Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen en eindigt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië in de Atlantische Oceaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Durban

  image

  Dit avontuur in een notendop zit er alweer bijna op. In een paar uur rijden we terug naar de kust, naar Durban. Hier heb je de rest van de dag nog om souvenirs in te slaan en de zeelucht op je te laten inwerken. Geniet van een laatste bobotie met Afrikaanse zonsondergang.

  NB: Bij de reizen met vertrek op 8 juni en 14 oktober 2019 vliegen we in de middag eerst naar Johannesburg voor de terugvlucht naar Amsterdam. Zie voor meer info het tabje 'vluchtinfo'. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  vlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar de vluchtinfo.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Afwisselende rondreis langs vele hoogtepunten van Zuid-Afrika en Swaziland
 • Inclusief een volle dag game drive per 4x4 jeep in het Kruger park
 • Bezoek aan het koninkrijk Swaziland met zeer vriendelijke bevolking en mooie natuur
 • Mogelijkheid tot een unieke kennismaking met de lokale bevolking van Shangana village
 • Diverse wandelmogelijkheden in de Drakensbergen
 • Overnachting bij Umfolozi-Hluhluwe nationaal park, het oudste wildpark van Zuid-Afrika
 • Ontdek het Lake District bij Chrissiesmeer
 • Overnachtingen in comfortabele hotels, vaak met zwembad

Rondreis Zuid-Afrika & Swaziland

Durban, Kruger, Swaziland en meer in 14 dagen!

image
14 dagen vanaf € 1.998 € 1.948
Naar boven
 

Informatiedag Amsterdam
Zondag 22 juni 2019

 • Laat je inspireren door diverse reispresentaties over o.a. India&Nepal, Australië en Costa Rica. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.