< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Alle entreegelden inclusief in de reissom
 • Inclusief gamedrive met stoere open terreinwagens in Kruger NP (t.w.v. € 70,-)
 • Prachtige en afwisselende combinatie tussen het Kruger NP en de Tuinroute
 • Directe en comfortabele vluchten met KLM
 • Gamedrive in Addo Elephant Nationaal Park
 • Langs de indrukwekkende en ruige Panoramaroute
 • Wandelen langs Storms River in Tsitsikamma
 • Bezoek aan de Kaapse wijnlanden
 • Twee volle vrije dagen in Kaapstad
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van/naar Port Elizabeth

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Johannesburg

  Vandaag begint ons Zuid-Afrikaanse avontuur! Bij aankomst worden we opgewacht door de reisbegeleider en rijden we met onze eigen bus naar het nabij gelegen hotel. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. 

 • 2

  naar Kruger Nationaal Park

  image

  We verlaten het stedelijk gebied van Johannesburg en rijden naar het oosten, naar de provincie Mpumulanga. Deze provincie wordt ook wel “Plek waar de zon opkomt" genoemd. Ons hotel ligt op ongeveer een kwartier rijden van de ingang van het Kruger Nationaal Park. Als de tijd het toelaat, kun je 's middags nog een gamedrive maken. Ook kun je kiezen voor een gamedrive bij zonsondergang met een afsluitende braai. We slapen drie nachten in Hazyview.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Sunset gamedrive Krugerpark (incl braai) / €50,00 per persoon

  Krugerpark sunset gamedrive

  Deze bijzondere gamedrive gaat van start voordat de zon onder gaat en eindigt in het donker. Vanuit de 4x4 jeep ben je getuige van een prachtige Zuid-Afrikaanse zonsondergang. Je gids/chauffeur is getraind in het spotten van dieren in het donker. De oplichtende ogen en dierengeluiden in het donker geven de gamedrive een spannend tintje... Met wat mazzel zien we vanavond dieren die overdag minder actief zijn, zoals stekelvarkens, genets en civet katten, luipaarden, leeuwen en grazende nijlpaarden. 

  image

  Om deze gamedrive af te sluiten genieten we met elkaar van een traditionele bushbraai (bbq) net buiten het park. Met het geluid van de dieren om ons heen krijgen we allerlei lekkernijen voorgeschoteld. Beter kan deze dag niet eindigen!

  Let op: deze optionele gamedrive gaat door bij een minimaal aantal personen van 12.

 • 3

  Kruger Nationaal Park / game drive per safari voertuig

  image

  Het park is enorm groot: qua oppervlakte beslaat het ¾ van Nederland. Vroeg in de ochtend en later in de middag, als de temperatuur niet te hoog is zijn de dieren het meest actief. Op deze tijdstippen stappen we in open terreinwagens en rijden we door het park op zoek naar het wild. Tijdens deze gamedrives zoeken we ook drinkplaatsen op, waar veel dieren in de loop van de dag naar toe komen.

  image

  Het Kruger Park is vooral bekend om de ‘Big Five’, en er is een redelijk grote kans dat we ze alle vijf zullen ‘spotten’, hoewel het zien van de luipaard vaak wat moeilijker is. Olifanten kruisen ons pad en we stoppen bij nijlpaarden en krokodillen. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 4

  Kruger Nationaal Park / Panoramaroute

  image

  Vandaag rijden we langs de prachtige Panorama route. We stoppen bij verschillende punten, zoals spectaculaire watervallen en uitzichtpunten. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan God’s Window niet. Hier kijk je - als je geluk hebt - van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Dullstroom regio

  image

  We rijden verder naar het gezellige dorpje Dullstroom. Dullstroom is het hoogst gelegen dorpje van Zuid-Afrika, daardoor heb je er de meest prachtige uitzichten. Jaarlijks komen vele vissers naar Dullstroom, voornamelijk om forel te vangen. Ook voor niet vissers is er genoeg te doen. Zo kun je wandelen in de omgeving of een terrasje pakken bij een van de restaurantjes aan de hoofdstraat. Als je geluk hebt kun je in deze omgeving de blauwe kraanvogel spotten. We verblijven in Dullstroom of in het nabijgelegen Lydenburg.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  vlucht Johannesburg - Port Elizabeth / naar Addo Elephant NP

  image

  Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. We verlaten het noorden van Zuid-Afrika en beginnen aan de beroemde tuinroute. Vanuit Dullstroom rijden we naar het vliegveld van Johannesburg. We vliegen binnen 2 uur naar Port Elizabeth. Bij aankomst rijden we verder naar Addo Elephant Nationaal Park. We overnachten twee nachten nabij het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Addo Elephant Nationaal Park / gamedrive

  image

  We brengen een volle dag door in het Nationaal Park. Met onze eigen bus gaan we opzoek naar de Big Five. Houd je ogen goed open. Er kan zo maar eens een groep olifanten uit de bosjes komen die voor de bus de weg willen oversteken. Hopelijk heb je aan het eind van de dag een groot deel van de Big Five gezien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Tsitsikamma Nationaal Park

  image

  We rijden langs de kust verder de Tsitsikammabergen in naar het plaatsje Avontuur. Onderweg hebben we uitzicht op de Indische Oceaan. Het Tsitsikamma National Park vormt een beschermde kuststrook van zo’n 100 kilometer lang waar het gebergte spectaculair en grillig de zee in verdwijnt. We verblijven twee nachten in een comfortabele accommodatie in Tsitsikamma.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Tsitsikamma Nationaal Park / vrije dag

  image

  Tsitsikamma kent een enorme verscheidenheid aan flora (‘fynbos') en fauna (otters, verschillende soorten antilopen, apen en zeer veel vogelsoorten) en inheems bos (‘stinkhout’). Daarnaast worden voor de kust niet zelden walvissen en dolfijnen gesignaleerd. Je kunt hier diverse prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld een gedeelte van de Ottertrail langs de kust, door het achterliggende dichte oerbos of naar een waterval.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Knysna

  image

  We rijden vandaag naar Knysna (spreek uit ‘nijs-na’), een gezellig klein stadje aan een lagune die tussen twee zandstenen kliffen, ’The Heads’ met de zee in verbinding staat. Je kunt een mooie wandeling maken langs de kliffen. Op verschillende punten heb je een prachtig uitzicht. In Knysna, nabij de gezellig haven van de stad, vind je leuke winkels, restaurants en barretjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Oudsthoorn

  image

  We rijden verder richting het stadje Oudtshoorn. Hier kun je de sfeer proeven van de Zuid-Afrikaanse koloniale tijd. In Oudtshoorn zijn verschillende interessante musea. Bijvoorbeeld het Arbeidsgenot museum. Hier kom je meer te weten over de schrijver van het voormalig volkslied, C.J. Clangenoten. Ook kun je vandaag een bezoek brengen aan de Cango grotten of een van de vele struisvogelfarms waar Oudtshoorn bekend om staat. We overnachten in Rust, nabij Oudtshoorn. 's Avonds kunnen we genieten van een gezellige braai (barbecue).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Hermanus

  image

  Vandaag rijden we over de Tuinroute en langs Swellendam naar het kustplaatsje Hermanus. Hermanus staat bekend om het spotten van walvissen. Binnen het seizoen (juni t/m november) is dit een van de beste plekken om deze reusachtige dieren te kunnen zien. Ben je hier buiten het seizoen? Geen punt. Hermanus is ook gewoon een gezellig, typisch Zuid-Afrikaans stadje. We overnachten twee nachten in een hotel aan de kust.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Hermanus / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om de ruige kust van Hermanus te ontdekken. Afhankelijk van het seizoen, kun je vandaag een walvissafari maken. Ook vanaf de kust heb je kans om walvissen te zien. Vergeet daarom zeker niet een verrekijker mee te nemen tijdens een wandeling langs de rotspartijen. Ook kun je vandaag heerlijk luieren op de zandstranden van Hermanus of struinen door de straten met witten huizen in het kustplaatsje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  via de Kaapse wijnlanden naar Kaapstad

  image

  Onderweg naar Kaapstad brengen we een bezoek aan de Kaapse wijnlanden. We rijden over heuvellandschap en langs wijngaarden. Natuurlijk stoppen we bij een wijnboerderij waar je kunt deelnemen aan een wijnproeverij. Een Zuid-Afrikaanse wijn smaakt nergens beter dan onder de Kaapse zon!

  image

  Het is slechts een klein stukje rijden naar Kaapstad. Een hypermoderne, trendy, gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of met een drankje vanaf een terras in het beroemde ‘Waterfront’ naar de bezigheden in de haven kunt kijken. ’s Avonds kun je de heerlijke Kaaps-Maleise keuken proberen en genieten van de Kaapse wijnen. ’s Avonds kun je je uitleven in één van de vele Afrikaanse of Westerse clubs of een afzakkertje nemen op een terrasje aan het water.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Kaapstad / vrije dag

  image

  Je hebt twee volle dagen om “de Moederstad” en omgeving te ontdekken. Er is enorm veel te doen en je zult keuzes moeten maken, maar wat eigenlijk niet mag ontbreken is een excursie naar Kaap de Goede Hoop (zie optionele excursies hieronder). Een andere mogelijkheid is een uitstapje per zeiljacht op Tafelbaai. Een tocht van twee uur brengt je aan het eind van de middag vanuit Kaapstad een stuk de zee op, vanwaar je de Tafelberg en de stad bij zonsondergang in alle stilte rood ziet opgloeien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (volwassenen) / €60,00 per persoon

  image

  De dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland is een echte aanrader. Tijdens de tocht langs de indrukwekkende kust rijdt je langs de kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. Je brengt een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Hout Bay, waar je o.a. een boottocht kunt maken naar ‘Seal Island’ waar een kolonie zeerobben te zien is (kosten 75 rand p.p.).

  image

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak Drive en stoppen bij de pinguïn kolonie op Boulders Beach. Hierna gaan we naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  image

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling (klein uur) te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de excursie is 3 personen. Deze dagexcursie is inclusief toegangsprijzen, transport en gids. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is het essentieel om deze dagtocht voorafgaand aan je reis te reserveren.

 • 16

  Kaapstad / vrije dag / avondvlucht naar Amsterdam

  image

  Een 'must' voor avonturiers is de beklimming van de 1000 meter hoge Tafelberg. De inspannende klim via Skeleton Gorge beloont je met uitzichten over Kaapstad en de oceaan. Heb je geen zin om te klimmen dan kun je ook met het ‘sweefspoor’ (kabelbaan) omhoog. Als het weer het toelaat, kun je nog een bezoek brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. ’s Avonds rijden we na het avondeten naar het vliegveld van Kaapstad voor onze vlucht terug naar Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  image

  Let op: Houdt er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn.
  Let op: Wegens groot onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg elk jaar enkele weken gesloten in juli en augustus. Je kunt deze periode alleen te voet de Tafelberg op en af. Op www.tablemountain.net kun je zien of de kabelbaan operationeel is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 3,5 uur en start om 09:00, 11:00 of 13:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

 • 17

  aankomst Amsterdam

  Aan het eind van de ochtend kom je aan op Schiphol.

Rondreis Zuid-Afrika Tuinroute & Kruger

Safari en de mooiste kustroute

image
17 dagen vanaf € 2.448
Naar boven