< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Op zoek naar wild tijdens een safari in het beroemde Krugerpark
 • Het gemak van een groepsreis maar ook voldoende ruimte om er zelf op uit te trekken
 • Wandelen tussen zebra’s, giraffen, impala’s en wildebeesten onder leiding van een ervaren ranger
 • Tocht over de Panoramaroute met indrukwekkende vergezichten
 • Prettige afwisseling tussen kamperen en verblijf in hotels
 • Kennismaken met een traditionele Zulu stam inclusief diner en overnachting
 • Bezoek aan het koninkrijk Swaziland met zeer vriendelijke bevolking en mooie natuur
 • Uitgebreide wandelmogelijkheden in de Drakensbergen
 • Genoeg tijd om het bruisende Kaapstad en de omgeving te verkennen
 • Interesseante wijnproeverij bij een wijnboerderij nabij Hermanus

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Johannesburg

  We vliegen rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar we in een eenvoudig hotel nabij de luchthaven overnachten. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Kruger National Park

  image

  We rijden vandaag oostwaarts richting het beroemde Kruger National Park. We nemen de prachtige Panorama Route waar we verrast worden door verschillende natuurwonderen en spectaculaire uitzichten. Zo kijk je bij God’s Window - als je geluk hebt - vanaf een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn, zien we bij Bourke’s Luck Potholes vreemde cirkelvormige uithollingen in rotsen en bewonderen we de 'drie rondavels' bij Blyde River Canyon. Eind van de middag komen we aan bij onze campsite nabij het Kruger Park. We kamperen hier twee nachten.

  Optioneel Nachtelijke gamedrive Kruger NP

  image

  Nachtelijke gamedrives zijn een spannende manier om op zoek te gaan naar dieren die je overdag vaak niet ziet. We zoeken naar dieren aan de hand van een groot infrarood licht. De ogen van de meeste dieren reflecteren in het licht. Belangrijk is ook om goed te luisteren naar alle geluiden.

 • 3

  Kruger National Park

  image

  Het Krugerpark staat vooral bekend om de 'Big Five' en is tevens het beroemdste wildpark ter wereld. We rijden in onze eigen bus door het park en er is een aardig grote kans dat we ze alle vijf zullen spotten. We rijden langzaam. Olifanten kruisen ons pad, giraffen kijken ons na en kuddes impala's rennen voor ons uit. Aan de waterkant stoppen we om krokodillen en nijlpaarden te bewonderen. Je camera zal overuren draaien vandaag.

 • 4

  naar Swaziland

  image

  We rijden vandaag in ongeveer twee uur naar de grens met Swaziland. Na wat grensformaliteiten rijden we het koninkrijkje in en zal je merken dat de omgeving snel verandert. Het landschap van Swaziland is zeer afwisselend. Zo kijken we uit over uitgestrekte vlaktes en komen we onderweg langs een gevarieerd landschap met bergen, bossen, suikerrietplantages en watervallen. Overal vind je traditionele Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika.

  image

  Na ruim 1,5 uur komen we aan bij Hlane Royal National Park. Je kunt verschillende activiteiten ondernemen in het relatief kleine park. Maak een mooie wandeling, rijd rond in een 4x4 of stap sportief op de fiets. Natuurlijk wel onder begeleiding van een ervaren gids! In het park leven onder andere olifanten, leeuwen, witte neushoorns en giraffen. We overnachten één nacht op een campsite in de buurt van het park.

 • 5

  naar Kosi Bay

  image

  In de ochtend maken we onder leiding van een gids een interessante bush walk door het Hlane National Park. Daarna zullen we in oostelijke richting verder reizen naar het kustplaatsje Kosi Bay wat bekend staat om haar prachtige natuurreservaat. Een ongerept natuurgebied met aan de westkant het Kosi meer en aan de oostkant beboste zandduinen die het dorpje scheiden van de Indische Oceaan.

 • 6

  Kosi Bay

  image

  Het gebied is erg belangrijk voor de lokale bevolking. Zo vangen de lokale 'zulu vissers' vis uit het meer met zelfgemaakte vallen en verzamelen de vrouwen palmbladeren voor het maken van vlotten en huizen. Er zijn hier genoeg (watersport)activiteiten te ondernemen. Zo kun je per kajak of boot het water op gaan en de omgeving verkennen. Ook de onderwaterwereld is hier prachtig met kleurrijke koraalriffen en tropische vissen die alleen hier voorkomen.

 • 7

  naar St. Lucia

  image

  Rond het middaguur rijden we in zuidelijk richting verder naar een ander plaatsje aan de kust. St. Lucia ligt midden in een groot moerasgebied aan de Indische Oceaan. Dit beschermde natuurgebied heeft een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St. Lucia. Lekker uitwaaien op het strand is natuurlijk ook een mogelijkheid. Aan jou de keuze! We kamperen hier in een nacht op een campsite in een rustige omgeving.

 • 8

  naar Valley of a Thousand Hills

  image

  The Valley of a Thousand Hills. De naam zegt het eigenlijk al, maar of het er écht 1000 zijn weet echter niemand. Doordat je meteen onder de indruk bent van de uitzichten over het gebied vergeet je te tellen. Het gebied waarin we ons bevinden bestaat uit heuvels, bossen, valleien, rivieren en vele natuurreservaten. We bezoeken een zulu dorpje waar je leert over het leven van de lokale bevolking. We slapen hier een nacht.

  In de Zulu-gemeenschap is de vrouw verantwoordelijk voor het bereiden van eten, schoonmaken, kinderen opvoeden, ouderen verzorgen, hout sprokkelen, land bewerken, water halen en bier brouwen. De mannen beschermen hun familie en land, worden krijger, maken de beslissingen en ontvangen gasten.

 • 9

  naar Drakensberg

  image

  We vertrekken westwaarts en rijden via de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de Drakensbergen. Dit gedeelte van het gebergte, langs de grens van Lesotho, heeft de World Heritage status en vormt het Ukhahlamba Drakensberg Park. In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en we kunnen hier dan ook prachtige wandelingen maken. Midden in het schilderachtige Royal National Park ligt het Amfitheater, een rotswand die 5km lang en 500 meter hoog is.

 • 10

  Drakensberg

  De hoogste piek is de Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’, met een hoogte van 3282 meter. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 kilometer verderop gelegen Indische Oceaan. Ook de bekende Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen en eindigt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië in de Atlantische Oceaan. We blijven twee nachten nabij het park en kunnen prachtige wandelingen tussen de 2 en 4 uur maken langs diverse uitgezette routes.

 • 11

  naar Lesotho

  Vandaag hebben we een lange, maar bijzonder mooie dag voor de boeg. Langs de noordelijke Drakensbergen, met uitzicht op indrukwekkende tafelbergen, rijden we het prachtige Lesotho binnen, ook wel het `Koninkrijk in de hemel’ genoemd. Dit onafhankelijke koninkrijkje, dat volledig door Zuid-Afrika wordt omringd, ligt op een hoogte tussen de 1400 en de 3500 meter.

  Zodra we Lesotho binnen rijden, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan en is het duidelijk dat we ons in een ander land bevinden: het land van de Basotho. Dit is een trots volk die zich kleedt in kleurige dekens en wollen mutsen en dat zich vooral te voet of te paard verplaatst. We verlaten de ‘hoofdweg’ en gaan de bergen in. Tegen de verre heuvels aangeplakt liggen kleine dorpjes. Landinwaarts wordt het bergachtiger en de weg almaar steiler en hoger naar onze uniek gelegen lodge.

 • 12

  Lesotho

  Onze accommodatie is de ideale uitvalsbasis voor verschillende activiteiten zoals een wandeling naar de hoogste waterval van Zuidelijk Afrika of een trip per 4x4. Je kunt je ook door de plaatselijke jeugd laten leiden naar verborgen rotstekeningen van bosjesmannen die hier in een ver verleden leefden. Lesotho zal letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van de reis zijn.

 • 13

  naar Chintsa

  We hebben vandaag een lange reisdag voor de boeg. We verlaten onze lodge in Lesotho en reizen af naar het zuidelijker gelegen kustplaatsje Chintsa. Je vindt hier ongerepte natuur, prachtige kustlijnen, witte stranden, lagunes, groene bossen en vele vogels.

 • 14

  Chintsa

  Je kunt hier mooie wandelingen maken, kanoën op de rivier of op zoek gaan naar wild in het Inkwenkwezi Private Game Reserve. Je kunt hier onder andere giraffes, zebra's, kudu's en neushoorns spotten. Ook is er kans op leeuwen en olifanten, maar alleen in aparte delen van het park.

 • 15

  naar Addo

  We rijden verder naar Addo. Addo National Park is een van de weinige wildparken in de Oostkaap (op slechts 80 kilometer van Port Elizabeth) en is opgericht om de bedreigde Kaapse olifant te redden. Je vindt hier meer dan 450 dieren op een oppervlakte van circa 164.000 hectare. Dit is de beste plek in Zuid-Afrika om olifanten te spotten. Je vindt hier de zogenaamde Big Seven (de Big Five + de walvis en haai in de Indische Oceaan).

 • 16

  naar Tsitsikamma

  In de ochtend heb je tijd om Graaf Reinet in te gaan. 'Graaf' wordt ook wel de ‘Juweel van de Karoo’ genoemd. Het is dan ook een bijzondere plaats met een lange geschiedenis, omdat het één van de oudste Europese stadjes in Zuid-Afrika is. Het bevat meer dan 200 nationale monumenten. In de ochtend heb je de tijd om door dit plaatsje met zijn ontspannen sfeer en Kaap-Hollandse architectuur te kuieren.


  Nadat we opnieuw een stuk afgelegd hebben door de onherbergzame Karoo, gaan we via het plaatsje Avontuur de Tsitsikammabergen in en hebben we uitzicht op de Indische Oceaan. Het Tsitsikamma National Park vormt een beschermde kuststrook van zo’n 100 kilometer lang waar het gebergte spectaculair en grillig de zee in verdwijnt. We verblijven twee nachten in een comfortabele accommodatie in het dorpje nabij het park.
 • 17

  Tsitsikamma

  Tsitsikamma kent een enorme verscheidenheid aan flora (‘fynbos) en fauna (otters, verschillende soorten antilopen, apen en zeer veel vogelsoorten) en inheems bos (‘stinkhout’). Daarnaast worden voor de kust niet zelden walvissen en dolfijnen gesignaleerd. Je kunt hier diverse prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld een gedeelte van de Ottertrail langs de kust of door het achterliggende dichte oerbos (‘fynbos’).

 • 18

  naar Oudtshoorn

  We bezoeken vandaag een struisvogelboerderij waar je de dieren kunt voeren. Je hebt de rest van de dag de tijd om het stadje Oudtshoorn in te gaan en de sfeer te proeven van de Zuid-Afrikaanse koloniale tijd. We overnachten één nacht in een mooi hotel in of nabij Oudtshoorn.

 • 19

  naar Hermanus

  Onderweg bezoeken we Cape Agulhas. We bezoeken hier een wijnboerderij in de buurt. We rijden door naar Hermanus. Ieder jaar tussen juni en december trekt een groot aantal walvissen langs de Zuid-Afrikaanse kust en Hermanus is 1 van de plekken waar ze het best en het makkelijkst te bekijken zijn. Het wordt dan ook wel de walvishoofdstad van Zuid Afrika genoemd.

 • 20

  Hermanus

  In de ochtend heb je de mogelijk om een bootcruise te maken op zoek naar walvissen. 

  AM whale watching boat cruise in sesaon, in Hermanus or other optional activities
 • 21

  naar Kaapstad

  Het is slechts een klein stukje rijden naar Kaapstad. Een hypermoderne, trendy, gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of met een drankje vanaf een terras in het beroemde ‘Waterfront’ naar de bezigheden in de haven kunt kijken. ’s Avonds kun je de heerlijke Kaaps-Maleise keuken proberen en genieten van de Kaapse wijnen. ’s Avonds kun je je uitleven in één van de vele Afrikaanse of Westerse clubs of een afzakkertje nemen op een terrasje aan het water.

 • 22

  Kaapstad

  Je hebt twee volle dagen om “de Moederstad” en omgeving te ontdekken. Er is enorm veel te doen en je zult keuzes moeten maken, maar wat eigenlijk niet mag ontbreken is een excursie naar Kaap de Goede Hoop (zie optionele excursies hieronder). Een andere mogelijkheid is een uitstapje per zeiljacht op Tafelbaai. Een tocht van twee uur brengt je aan het eind van de middag vanuit Kaapstad een stuk de zee op, vanwaar je de Tafelberg en de stad bij zonsondergang in alle stilte rood ziet opgloeien.

 • 23

  Kaapstad

  Een 'must' voor avonturiers is de beklimming van de 1000 meter hoge Tafelberg. De inspannende klim via Skeleton Gorge beloont je met uitzichten over Kaapstad en de oceaan. Heb je geen zin om te klimmen dan kun je ook met het ‘sweefspoor’ (kabelbaan) omhoog. Ook kun je er voor kiezen om een dagtocht te maken naar de wijnlanden van Stellenbosch. Je bezoekt wijnboerderijen en leert hoe de wijn gemaakt wordt.

  Als het weer het toelaat, kun je nog een bezoek brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten.Omdat de dagen in Kaapstad geheel vrij in te vullen zijn, is er geen reisbegeleiding meer. ’s Avonds rijden we na het avondeten naar het vliegveld van Kaapstad voor onze vlucht terug naar Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. 

 • 24

  Kaapstad / avondvlucht naar Amsterdam

 • 25

  aankomst Amsterdam

Rondreis Zuid-Afrika - kampeerreis

Boekbaar vanaf 01-01-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!