< Terug naar resultaten

Rondreis Zuid-Afrika

Van krokodillen tot Drakensbergen

Waarom deze reis?

 • Actieve rondreis met veel mogelijkheden om te fietsen en wandelen en veel contact met de lokale bevolking
 • Het gemak van een groepsreis maar ook voldoende ruimte om er zelf op uit te trekken
 • Wandelen tussen zebra’s, giraffen, impala’s en wildebeesten onder leiding van een deskundige ranger
 • Op safari in het beroemde Kruger Nationaal Park, maar ook in de kleinere wildreservaten zoals Mlilwane
 • Overnachtingen in bijzondere hotels met zwembad op vaak prachtige locaties, maar ook in eenvoudige accommodaties. met gedeelde sanitaire voorzieningen. Tijdens deze reis kamperen we niet

Zwaarte van deze reis

 • image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Zuid-Afrika

Route daagse rondreis Zuid-Afrika

Een korte, maar complete rondreis door het oosten van Zuid-Afrika en Swaziland. Laat je verrassen door de overweldigende natuur en de diversiteit van de cultuur. In Zuid-Afrika vind je het allemaal: de imposante Blyde Rivier Canyon, het grote wild in het Kruger National Park, krokodillen en nijlpaarden in de moerassen van Isimangaliso Wetlands park (voormalig St. Lucia) en ongerepte panorama’s in de Drakensbergen.

Een korte, afwisselende groepsreis naar Zuid-Afrika en Swaziland. De reisroute is goed uitgebalanceerd en er zijn geen echt lange reisdagen. Omdat alle wandelingen en veel andere activiteiten facultatief zijn kun je de reis zo zwaar maken als je zelf wilt. We overnachten in hotels, guesthouses en bungalows / chalets, waar mogelijk met eigen voorzieningen. Er wordt tijdens deze vakantie in Zuid-Afrika en Swaziland niet gekampeerd. We reizen met een eigen bus. Zuid-Afrika: Heel veel wild in het Kruger Park De ruige natuur van de provincie Mpumalanga biedt diepe canyons met schitterende uitzichten. Via de Panoramaroute reizen we naar de Blyde Rivier Canyon. In het Kruger National Park gaan we op zoek naar wild. In dit wereldberoemde park leven niet alleen duizenden olifanten, maar ook wilde honden, giraffen, zebra’s, jachtluipaarden, leeuwen en neushoorns. Swaziland en St.Lucia: Nijlpaarden in het moeras In Swaziland overnachten we in een traditioneel dorp in hutjes en maken we kennis met de vriendelijke bevolking. Van hier gaan we naar het Mlilwane of Hlane Park, waar je kunt wandelen of fietsen tussen giraffen, zebra´s en impala´s. In het schitterende kustpark van meren en moerassen bij Isimangaliso Wetlands Park (voormalig St. Lucia) vind je onder andere krokodillen en nijlpaarden. Drakensbergen: barrière van Speren We vertrekken zuidwaarts en rijden via de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de Drakensbergen. Deze Drakensbergen, langs de grens van Lesotho hebben de World Heritage status en vormen het Ukhalamba Drakensberg Park. In de Drakenbergen liggen meerdere nationale parken en we kunnen hier dan ook prachtige wandelingen maken. Soweto stond centraal in de strijd tegen de apartheid. Tijdens een optionele excursie door deze township bij Johannesburg krijg je een heel ander beeld van Zuid-Afrika te zien.

Rondreis Zuid-Afrika

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven